Здравейте и от мен
записах се стопанско управление с английски език. Имам само 1 въпрос: записах като втори език френски, тъй като съм го учила от 1ви клас..та сега от А и Б ли се почва или ще има някакви приравнителни изпити, които определят степента ти на владеене на дадения език?
Благодаря предварително.
Принципно се определят групи по ниво на владеене, ако има достатъчно кандидати. Ако обаче няма, както подозирам, ще сте една група и ще сте от А B C
Абе не му мислете изобщо. От Октомври почва времето, в което зачерквате посетените клубове и дискотеки в студентски и това продължава чак до началото на сесията
И аз записах втори език френски. Учила съм го от първи до седми клас...сами разбирате, че френския ми не е на особено високо ниво след 5 години неизползване
"Ще я промуша със кинжална реч,
но от кинжала стой, ръка, далеч-
каквато и да произнеса присъда
не бива изпълнител да й бъда."
Здравейте,колеги! Аз съм Велина и записах стопанското с френски аз не се колебаех м/у СУ и УНСС ,а и като не ме взеха в унсс на първо за няколко стотни съвсем го зарязах нека по-старшите да кажат как е специалността и доволни ли са (нямам познати ,които го учат ии мнението ми е нужно ) Иначе преди бях в пловдивската френска
Здрасти, Велина! Аз съм икономика с френски, есента вече трети курс, и определено не съжалявам, че съм избрала това. Повечето ми колеги от стопанското с френски смятам, че също са доволни. (Ще видиш как най-много ще се сближите с останалите френски групи и всъщност тече непрекъсната обмяна на информация и мнения. ) Не ти казвам, че ще ти е много лесно или че няма да има преподаватели, които още първия семестър ще те изкарат от кожата ти; но ако ти е интересна тази област, ще ги преживееш тези неща. Иначе предполагам знаеш, че от самото начало по-голямата част от предметите са на френски.
Питай ако те интересува още нещо, ще се постарая да помогна! Успех!
Благодаря!Да,дръпнах си програмата за миналата година и видях,че са доста ,най ме притеснява матемаиката...на френски чудех се дали напред в обучениего има възможност за 3ти чужд и само 1 спорт ли се записва ... ииии ако си на общежитие ,с какъв бал влезе да видя в какви граници се движа г/д
Не се притеснявай за математиката, първия семестър има много малко нови неща, а френският да не те плаши. За трети чужд и допълнителен спорт - доколкото знам няма проблем да посещаваш ако искаш и всички лекции и спортове; просто за оценките ти ще има значение това, което си посочила като официално избрани.
На общежитие съм, но съм по право, така че не си спомням колко е бил балът за първокурсници. За съжаление не мога и да го намеря публикуван някъде, но той така или иначе се мени. Само си спомням, че моят бал ми стигаше и иначе - имах 4,50 по френски и 5,25 по математика. И нямам идея как се смяташе.
Ами френския не го имам за проблем Това за математиката е добре ,иначе аз като си попълвах молбата за общежития ми казаха да си деля състезателния бал на 6 ,моя беше 32.12 и се надявам да стане,щото ми е известно ,че местата не са в излишък И мерси за инфото
здр искам да попитам след като съм записала втори чужд език-английски ще полагаме ли някакви изпити в началото за приравнително ниво,защото ми се иска да не започвам от азбуката-все пак съм го учила 5 години и мисля че знам доста неща.Колкото разбрах от форума ще се разпределят групи само ако има достатъчно желаещи,а предполагам че за англ ще има.Ако някой има по-изчерпателна информация ще съм му мн благодарна да я сподели
Здрасти, viking_girl! За другите езици може да няма особено много желаещи, но за английския винаги са предостатъчно и задължително ще има тест за входно ниво. Не мога да ти кажа точно колко групи ще направят, но ние например сме четири.
Velsssy написа:Здравейте,колеги! Аз съм Велина и записах стопанското с френски аз не се колебаех м/у СУ и УНСС ,а и като не ме взеха в унсс на първо за няколко стотни съвсем го зарязах нека по-старшите да кажат как е специалността и доволни ли са (нямам познати ,които го учат ии мнението ми е нужно ) Иначе преди бях в пловдивската френска
Ех, все едно съм аз миналата година...
Аз също съм много доволна от специалността, макар и някои от преподавателите и да даваха поводи за негодувание, но... все пак, къде не е така? Иначе пък не е интересно А това, че нямаш познати бързо се поправя още октомври месец, че даже и по-рано, както направихме ние миналата година
А! Я кажи как е ФЕГ Пловдив? Звездарова не стана ли вече директор?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.