Re: СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ!!!

Подфорум към Стопанския факултет

Модератори: FloWersOfEviL, Bety_

Публикувай отговор
stelchetyy
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: първи

Мнение от stelchetyy »

Здравейте и от мен :)
записах се стопанско управление с английски език. Имам само 1 въпрос: записах като втори език френски, тъй като съм го учила от 1ви клас..та сега от А и Б ли се почва или ще има някакви приравнителни изпити, които определят степента ти на владеене на дадения език?
Благодаря предварително.
Аватар
Ksto
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско Управление
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ksto »

Принципно се определят групи по ниво на владеене, ако има достатъчно кандидати. Ако обаче няма, както подозирам, ще сте една група и ще сте от А B C :)

Абе не му мислете изобщо. От Октомври почва времето, в което зачерквате посетените клубове и дискотеки в студентски и това продължава чак до началото на сесията :shock:
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

За втори френски желаещите обикновено са точно колкото за една група - така че просто не са надявай и другите поне малко да са го учили. :alien:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
Slunchevomomiche
В началото бе словото

Мнение от Slunchevomomiche »

И аз записах втори език френски. Учила съм го от първи до седми клас...сами разбирате, че френския ми не е на особено високо ниво след 5 години неизползване :lol:
"Ще я промуша със кинжална реч,
но от кинжала стой, ръка, далеч-
каквато и да произнеса присъда
не бива изпълнител да й бъда."
stelchetyy
В началото бе словото

Мнение от stelchetyy »

Ясно, разбирам :)
Тъкмо ще ми е по-лесно в началото.
Аватар
Velsssy
Драскач
Специалност: СтФ ; стопанско управление с френски
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Velsssy »

Здравейте,колеги! :) Аз съм Велина и записах стопанското с френски :) аз не се колебаех м/у СУ и УНСС ,а и като не ме взеха в унсс на първо за няколко стотни съвсем го зарязах :mrgreen: нека по-старшите да кажат как е специалността и доволни ли са (нямам познати ,които го учат ии мнението ми е нужно :oops: ) Иначе преди бях в пловдивската френска :)
стопанско управление (френски език) - 4ти курс
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Здрасти, Велина! Аз съм икономика с френски, есента вече трети курс, и определено не съжалявам, че съм избрала това. Повечето ми колеги от стопанското с френски смятам, че също са доволни. (Ще видиш как най-много ще се сближите с останалите френски групи и всъщност тече непрекъсната обмяна на информация и мнения. :) ) Не ти казвам, че ще ти е много лесно или че няма да има преподаватели, които още първия семестър ще те изкарат от кожата ти; но ако ти е интересна тази област, ще ги преживееш тези неща. :blackeye: Иначе предполагам знаеш, че от самото начало по-голямата част от предметите са на френски.
Питай ако те интересува още нещо, ще се постарая да помогна! Успех! :alien:
Изображение
V o r b e i
Аватар
Velsssy
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Velsssy »

Благодаря!Да,дръпнах си програмата за миналата година и видях,че са доста ,най ме притеснява матемаиката...на френски :scratch: чудех се дали напред в обучениего има възможност за 3ти чужд и само 1 спорт ли се записва ... :roll: :roll: ииии ако си на общежитие ,с какъв бал влезе да видя в какви граници се движа г/д :albino:
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Не се притеснявай за математиката, първия семестър има много малко нови неща, а френският да не те плаши. За трети чужд и допълнителен спорт - доколкото знам няма проблем да посещаваш ако искаш и всички лекции и спортове; просто за оценките ти ще има значение това, което си посочила като официално избрани.

На общежитие съм, но съм по право, така че не си спомням колко е бил балът за първокурсници. За съжаление не мога и да го намеря публикуван някъде, но той така или иначе се мени. Само си спомням, че моят бал ми стигаше и иначе - имах 4,50 по френски и 5,25 по математика. И нямам идея как се смяташе. :lol:

Дано съм помогнала. :)
Изображение
V o r b e i
Аватар
Velsssy
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Velsssy »

Ами френския не го имам за проблем :) Това за математиката е добре ,иначе аз като си попълвах молбата за общежития ми казаха да си деля състезателния бал на 6 ,моя беше 32.12 и се надявам да стане,щото ми е известно ,че местата не са в излишък :? И мерси за инфото :P
Аватар
viking_girl
В началото бе словото

Мнение от viking_girl »

здр искам да попитам след като съм записала втори чужд език-английски ще полагаме ли някакви изпити в началото за приравнително ниво,защото ми се иска да не започвам от азбуката-все пак съм го учила 5 години и мисля че знам доста неща.Колкото разбрах от форума ще се разпределят групи само ако има достатъчно желаещи,а предполагам че за англ ще има.Ако някой има по-изчерпателна информация ще съм му мн благодарна да я сподели :albino: :albino: :albino:
стопанско управление - немски език 4ти курс
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Здрасти, viking_girl! :D За другите езици може да няма особено много желаещи, но за английския винаги са предостатъчно и задължително ще има тест за входно ниво. Не мога да ти кажа точно колко групи ще направят, но ние например сме четири. :cherry:
Изображение
V o r b e i
tito
От дъжд на вятър
Специалност: Икономика с Английски

Мнение от tito »

Айде бе, колеги Икономисти къдe сте :D
Да не съм аз единственият записал специалността :D

Бети, значи доколкото разбрах, мога да си посещавам най-различни спортове, обаче 'нелегално' ?

А аз съм Тито, поздрави :)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Velsssy написа:Здравейте,колеги! :) Аз съм Велина и записах стопанското с френски :) аз не се колебаех м/у СУ и УНСС ,а и като не ме взеха в унсс на първо за няколко стотни съвсем го зарязах :mrgreen: нека по-старшите да кажат как е специалността и доволни ли са (нямам познати ,които го учат ии мнението ми е нужно :oops: ) Иначе преди бях в пловдивската френска :)
Ех, все едно съм аз миналата година...
Аз също съм много доволна от специалността, макар и някои от преподавателите и да даваха поводи за негодувание, но... все пак, къде не е така? Иначе пък не е интересно :) А това, че нямаш познати бързо се поправя още октомври месец, че даже и по-рано, както направихме ние миналата година :)
А! Я кажи как е ФЕГ Пловдив? Звездарова не стана ли вече директор? :D
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Velsssy
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Velsssy »

Ей, неее :mrgreen: и по-добре,но тя си е скритият диктатор :| :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “СтФ”