кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Re: кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от ShadeOfShane »

Добре дошли, КОЛЕГИ !
Предстои ви една много различна и интересна година, нямам търпение да се видим на първи.
Внимавайте много да не празнувате предишния ден, защото денят ще е тежък. :flower:
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Аватар
Jorkataa
Драскач
Специалност: Икономика на френски
Курс: първи

Мнение от Jorkataa »

ShadeOfShane написа:Добре дошли, КОЛЕГИ !
Предстои ви една много различна и интересна година, нямам търпение да се видим на първи.
Внимавайте много да не празнувате предишния ден, защото денят ще е тежък. :flower:
И кой е този тежкия ден? 1ви окт?
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

Е... аз поне така го помня, но ние се бяхме събрали с част от колегите на наргиле и коктейли миналия ден и ми беше наистина много трудно да остана будна на първи, колкото и да бях развълнувана, пък и бутаницата ако сте решили да ходите на голямото откриване е голяма, но си мисля, че и това трябва да се изживее, аз поне бях крайно вдъхновена от колоната от хора, която се изкачваше по стълбите към шарената стъклопис .Изживяванията са наситени емоционално и затова можеби са изморителни :)
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

ShadeOfShane, и да е ужасно изморително, пак искам да отида! Имам чувството, че това е нещо като задължителен "трамплин"- да присъстваш на тържественото откриване. А и ние, зайците, ще бъдем окрилени допълнително от наивен ентусиазъм *който не е задължително да бъде потъпкан по-нататък, разбира се* :viannen_55:
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър
Специалност: психология

Мнение от FoxyGirl »

:cheers: Предлагам да се съберем, 15-мин по-рано зайците от форума, и да отидем заедно :flower:
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

Ейш, това беше моя идея! :D
Нищо, мерси, че го написа! :P
Идеята трябва да е обща... и аз предлагам така да направим. Ще се срещнем на някое място пред Ректората, така че да се различим едни други... и потегляме :cheers:
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

като завършите ще идвам при вас за консултации
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

Добре дошли на всички нови колеги! Поздравления!
Надявам се догодина по това време все още да сте доволни от избора си сега! :)
peachy написа: Все пак се надявам организацията в Психологията да е по-добра :roll:
А на 1-ви задължително ще се ходи :cheers:
Амиии не бих казала... смисъл имам една колежка, която се беше преместила от социология и каза, че там отношението малко повече й харесвало от колкото в нашата специалност, но разбира се всичко е относително :) И зависи как си го направиме :)
А за 1-ви горещо препоръчвам на първокурсниците да наминете поне за откриването на вашата специалност. Принципно редът е следния
1. Откриване на учебната година - в аулата - голямата гъчканица!
2. Откриване по факултети (за нашия предполагам че пак ще е в 65 аудиторпия на 3-ти етаж в южното крило, че е най-голяма)
3. Откриване на отделните специалности за първокурсниците по различни зали, психологията ще е най-вероятно в Ректората (повече информация ще получите като се приближи 1-ви октомври)- на тази среща ще ви се обяснява накратко какво ви чака, какви са процедурите за спортове, езици, избираеми дисциплини и ала бала, раздават ви се книжките (в които пише и кои групи сте - според мен раздерлени по случаен принцип, поне при нас не схванах много логиката на разделяне), ще видите някои от бъдещите си преподаватели (съвет - не се подвеждайте от първото впечатление), ще видите и някой горнокурсници :) като мен например, ще наминем да ви дадем кураж и да ви отговорим на многобройните въпроси, които ще изникнат в главиците ви като ви сервират на куп хиляда неща :) Ще ви е полезно да дойдете! :)
Наслаждавайте се на оставащото лято!
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
Earendil
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Earendil »

Много мило, благодаря за разяснениятa ^^!
All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър

Мнение от FoxyGirl »

Мерси за полезните съвети :connie_5: И ще се видим на 1-ви :flower:
Аватар
dragonlayer
В началото бе словото

Мнение от dragonlayer »

Това е една пълна и изчерпателна програма :) Нямам търпение да дойде 1-ви :flower:
I guess I just prefer to see the dark side of things. The glass is always half empty. And cracked. And I just cut my lip on it. And chipped a tooth.
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия

Мнение от ivvv »

Брат ми сега ще бъде 4-ти курс психология в СУ и през целия период на обучение не е останал доволен. Дефакто сухотия, почти без никаква практика(освен малко във ВМА) и възможностите за реализация са супер огрничени на този етап в България. Дори с познанства и способности пак е трудно. НО надявам се перспективите да станат по-обещаващи, за методиката на преподаване нямам надежди :lol: ....
Така че, драги мои, не очаквайте чудеса!
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Както и в много други специалности... да не си мислиш че само с Психологията е така? Винаги ще има доволни и недоволни. Като видиш че не е за теб , изнасяш се и това е. А реализацията е доста болна тема в милата ни родина.
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

arthaz написа:Както и в много други специалности... да не си мислиш че само с Психологията е така? Винаги ще има доволни и недоволни. Като видиш че не е за теб , изнасяш се и това е. А реализацията е доста болна тема в милата ни родина.
Понеже подхванахме темата за реализацията в България-нека всички млади психолози кажат мислят ли да се реализират в чужбина.Ако да-как, ако не-защо не и как ще го направят в България :wink:
Компютърни науки I курс
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия

Мнение от ivvv »

arthaz никъде не съм писала, че това се отнася само за психологията(логично е да конкретизирам в тази тема). Относно доволните и недоволните - тези неща са известни на всички. Идеята ми беше тази, че специалността е хубава, но нивото и качеството на преподаване е слабо. СУ може да е университета с най-добро име в България, но за никой не е тайна, утвърдената форма на анахронизъм. Докато 80% от преподавателите са над 70 годишна възраст и ползват за обучаване на студентите, материали родени в средата на миналия век, трудно може да си говорим за доволни и предоволни от преподаването. И да решиш да се изнасяш алтернативите са никакви или по-лоши.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”