Кандидатстване в Македония
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Кандидатстване в Македония
Можели някой да ми помогне с информация за кандидатсването в Македония.Кандидатствах в София и Варна но за много малко не се получи.Ако може да ми кажете точно какви документи искат и дали мога да се преместя по късно в Бг?
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Re: Кандидатстване в Македония
Защо хората не си казват "Ще уча и ще пробвам догодина", а все "Мога ли да се прехвърля от университета Х в СУ" "мога ли от специалността Х в специалността Х" 
Ани защото наща подкупваща България ни прави такива,поне половината места са купени,за какво да говорим,като на самия изпит се знаеха няколко сигурни имена.
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
За сведение мнението ти не помага на човека! И за да не следвам твоя пример ще му дам линк със правилник за преместване, където има клауза за преместване на чуждестранни студенти в СУ:happyswift написа:Защо хората не си казват "Ще уча и ще пробвам догодина", а все "Мога ли да се прехвърля от университета Х в СУ" "мога ли от специалността Х в специалността Х"
http://62.44.96.27/docs/rules/pravil-premestv08-09.pdf
П.П. Не се чувствай задължен да ми отговориш!
Компютърни науки 1 курс
Благодаря
- ericsson
- От дъжд на вятър
- Специалност: Медицина
- Обратна връзка:
За каква специалност става въпрос,щото на мен ми намирисва за медицина,защото никоя друга не си заслужава да трошиш толкова много пари. Моят съвет даже и догодина си пробвай да си влезеш по каналния път,баловете падат дето се вика куцо и сакато влиза вече в университетите.Тази година момчета с тройки влизаха в МУ- Плевен, Стара Загора
Ако ще трошиш луди пари поне го направи в Франция или Германия,за БГ не си струва.
Ако ще трошиш луди пари поне го направи в Франция или Германия,за БГ не си струва.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
- bggashnik
- Пишеща машина
Абсолютно си прав, макар че човекът може да иска да бъде в родината си и с близките си(има го и този вариант).Иначе в чужбина образованието е доста качествено и ще ти се отворят доста врати след завършване там. Доколкото разбрах идеята му е да се прехвърли като чуждестранен студент в български университет, но така няма да е държавна поръчка и ще плаща като обикновен чужденец с единствената разлика, че храната и спането в България ще са му много по-евтиниericsson написа:За каква специалност става въпрос,щото на мен ми намирисва за медицина,защото никоя друга не си заслужава да трошиш толкова много пари. Моят съвет даже и догодина си пробвай да си влезеш по каналния път,баловете падат дето се вика куцо и сакато влиза вече в университетите.Тази година момчета с тройки влизаха в МУ- Плевен, Стара Загора
П.П Малко ми се получи объркано, защото на няколко пъти мисълта ми отиваше на друго място
Компютърни науки I курс
- ericsson
- От дъжд на вятър
- Специалност: Медицина
- Обратна връзка:
Именно бггашник ,просто момчето ще плаща тука по 5000 евра на година а в Германия един семестър ще му е 1800 евра и къде къде по елитен университет ,ама на като са рекли тука та тука.
Do to others as you would have them do to you.
- bggashnik
- Пишеща машина
Във Швеция си е даже и безплатноericsson написа:Именно бггашник ,просто момчето ще плаща тука по 5000 евра на година а в Германия един семестър ще му е 1800 евра и къде къде по елитен университет ,ама на като са рекли тука та тука.
Компютърни науки I курс
- Steinn
- В началото бе словото
- Специалност: Социология
- Курс: четвърти
Във Швеция обаче няма бакалавърски приграми на Английски.bggashnik написа:Във Швеция си е даже и безплатноericsson написа:Именно бггашник ,просто момчето ще плаща тука по 5000 евра на година а в Германия един семестър ще му е 1800 евра и къде къде по елитен университет ,ама на като са рекли тука та тука.![]()
![]()
Макар че аз бих избрал Германия
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
- bggashnik
- Пишеща машина
Благодаря за информациятаSteinn написа:Във Швеция обаче няма бакалавърски приграми на Английски.bggashnik написа:Във Швеция си е даже и безплатноericsson написа:Именно бггашник ,просто момчето ще плаща тука по 5000 евра на година а в Германия един семестър ще му е 1800 евра и къде къде по елитен университет ,ама на като са рекли тука та тука.![]()
![]()
Виж, в Дания - да. А и там също е безплатно обучението.
П.П Забележете обаче в скандинавските държави как всичко е ориентирано към хората, как държавата гледа на хората да им е добре, с две думи-социална държава
Компютърни науки I курс
- Steinn
- В началото бе словото
- Специалност: Социология
- Курс: четвърти
Не, не съм в Скандинавистика, (за мое най - голямо съжалениеbggashnik написа:Благодаря за информациятаSteinn написа:Във Швеция обаче няма бакалавърски приграми на Английски.bggashnik написа:Във Швеция си е даже и безплатноericsson написа:Именно бггашник ,просто момчето ще плаща тука по 5000 евра на година а в Германия един семестър ще му е 1800 евра и къде къде по елитен университет ,ама на като са рекли тука та тука.![]()
![]()
Виж, в Дания - да. А и там също е безплатно обучението.
Дадох Швеция само за пример, не съм се интересувал кой знае колко
Ти в Скандинавистика ли беше?
П.П.: Абсолютно прав си.
Последно промяна от Steinn на 14 Авг 2009, 22:29, променено общо 2 пъти.
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
Да,ще искам после да се прехварля в Медицинския-дентална медицина.Някой можели да ми каже колко струва в бг един семестър за Чужденци.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Хаха, пич, имах един приятел, който кандидатства дентална медицина във Варна...приеха го на 2ро класиране с бал 29,5.Сега в момента бала за неговата специалност е 26 и може още да падне (от 36).Ти за да участваш в класирането ти трябва 3 на биология, 3 на химия и ако имаш 6тци от дипломата почваш с 24 бал.Трябва ти едно 4 на химия и 3,50 по биология и си вътре....но то се иска и учене.... -.- Сигурно в Плевен ще приемат и само с 3ки
Иначе, годината си е доста скъпа за чуждестранни студенти
Иначе, годината си е доста скъпа за чуждестранни студенти
- bggashnik
- Пишеща машина
Тук ще намериш всичко-от таксите та чак до документи, нужни за подаванеsvilensim написа:Да,ще искам после да се прехварля в Медицинския-дентална медицина.Някой можели да ми каже колко струва в бг един семестър за Чужденци.
http://mu-sofia.bg/node/239
Компютърни науки I курс