Кандидатстване в Македония

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

svilensim
В началото бе словото

Кандидатстване в Македония

Мнение от svilensim »

Можели някой да ми помогне с информация за кандидатсването в Македония.Кандидатствах в София и Варна но за много малко не се получи.Ако може да ми кажете точно какви документи искат и дали мога да се преместя по късно в Бг?
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Re: Кандидатстване в Македония

Мнение от happyswift »

Защо хората не си казват "Ще уча и ще пробвам догодина", а все "Мога ли да се прехвърля от университета Х в СУ" "мога ли от специалността Х в специалността Х" :roll:
svilensim
В началото бе словото

Мнение от svilensim »

Ани защото наща подкупваща България ни прави такива,поне половината места са купени,за какво да говорим,като на самия изпит се знаеха няколко сигурни имена.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

happyswift написа:Защо хората не си казват "Ще уча и ще пробвам догодина", а все "Мога ли да се прехвърля от университета Х в СУ" "мога ли от специалността Х в специалността Х" :roll:
За сведение мнението ти не помага на човека! И за да не следвам твоя пример ще му дам линк със правилник за преместване, където има клауза за преместване на чуждестранни студенти в СУ:

http://62.44.96.27/docs/rules/pravil-premestv08-09.pdf

П.П. Не се чувствай задължен да ми отговориш! :salute:
Компютърни науки 1 курс
svilensim
В началото бе словото

Мнение от svilensim »

Благодаря
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

За каква специалност става въпрос,щото на мен ми намирисва за медицина,защото никоя друга не си заслужава да трошиш толкова много пари. Моят съвет даже и догодина си пробвай да си влезеш по каналния път,баловете падат дето се вика куцо и сакато влиза вече в университетите.Тази година момчета с тройки влизаха в МУ- Плевен, Стара Загора
Ако ще трошиш луди пари поне го направи в Франция или Германия,за БГ не си струва.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

ericsson написа:За каква специалност става въпрос,щото на мен ми намирисва за медицина,защото никоя друга не си заслужава да трошиш толкова много пари. Моят съвет даже и догодина си пробвай да си влезеш по каналния път,баловете падат дето се вика куцо и сакато влиза вече в университетите.Тази година момчета с тройки влизаха в МУ- Плевен, Стара Загора
Ако ще трошиш луди пари поне го направи в Франция или Германия,за БГ не си струва.
Абсолютно си прав, макар че човекът може да иска да бъде в родината си и с близките си(има го и този вариант).Иначе в чужбина образованието е доста качествено и ще ти се отворят доста врати след завършване там. Доколкото разбрах идеята му е да се прехвърли като чуждестранен студент в български университет, но така няма да е държавна поръчка и ще плаща като обикновен чужденец с единствената разлика, че храната и спането в България ще са му много по-евтини :wink:
П.П Малко ми се получи объркано, защото на няколко пъти мисълта ми отиваше на друго място :shock: :shock: :lol:
Компютърни науки I курс
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

Именно бггашник ,просто момчето ще плаща тука по 5000 евра на година а в Германия един семестър ще му е 1800 евра и къде къде по елитен университет ,ама на като са рекли тука та тука.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

ericsson написа:Именно бггашник ,просто момчето ще плаща тука по 5000 евра на година а в Германия един семестър ще му е 1800 евра и къде къде по елитен университет ,ама на като са рекли тука та тука.
Във Швеция си е даже и безплатно :lol: :lol: :lol: Макар че аз бих избрал Германия :wink:
Компютърни науки I курс
Аватар
Steinn
В началото бе словото
Специалност: Социология
Курс: четвърти

Мнение от Steinn »

bggashnik написа:
ericsson написа:Именно бггашник ,просто момчето ще плаща тука по 5000 евра на година а в Германия един семестър ще му е 1800 евра и къде къде по елитен университет ,ама на като са рекли тука та тука.
Във Швеция си е даже и безплатно :lol: :lol: :lol: Макар че аз бих избрал Германия :wink:
Във Швеция обаче няма бакалавърски приграми на Английски. :wink: Виж, в Дания - да. А и там също е безплатно обучението. :P
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Steinn написа:
bggashnik написа:
Във Швеция обаче няма бакалавърски приграми на Английски. :wink: Виж, в Дания - да. А и там също е безплатно обучението. :P
Благодаря за информацията :wink: Дадох Швеция само за пример, не съм се интересувал кой знае колко :) Ти в Скандинавистика ли беше?
П.П Забележете обаче в скандинавските държави как всичко е ориентирано към хората, как държавата гледа на хората да им е добре, с две думи-социална държава :cheers:
Компютърни науки I курс
Аватар
Steinn
В началото бе словото
Специалност: Социология
Курс: четвърти

Мнение от Steinn »

bggashnik написа:
Steinn написа:
bggashnik написа:
Благодаря за информацията :wink: Дадох Швеция само за пример, не съм се интересувал кой знае колко :) Ти в Скандинавистика ли беше?
Не, не съм в Скандинавистика, (за мое най - голямо съжаление :mrgreen:) в Социология съм. Иначе - не съобразих - и в Швеция найстина е безплатно образованието. (забравих да спомена и Норвегия :D )

П.П.: Абсолютно прав си. :) В Дания, примерно, можеш да проточваш обучението си колкото желаеш, според нуждите ти. :D
Последно промяна от Steinn на 14 Авг 2009, 22:29, променено общо 2 пъти.
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
svilensim
В началото бе словото

Мнение от svilensim »

Да,ще искам после да се прехварля в Медицинския-дентална медицина.Някой можели да ми каже колко струва в бг един семестър за Чужденци.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Хаха, пич, имах един приятел, който кандидатства дентална медицина във Варна...приеха го на 2ро класиране с бал 29,5.Сега в момента бала за неговата специалност е 26 и може още да падне (от 36).Ти за да участваш в класирането ти трябва 3 на биология, 3 на химия и ако имаш 6тци от дипломата почваш с 24 бал.Трябва ти едно 4 на химия и 3,50 по биология и си вътре....но то се иска и учене.... -.- Сигурно в Плевен ще приемат и само с 3ки

Иначе, годината си е доста скъпа за чуждестранни студенти
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

svilensim написа:Да,ще искам после да се прехварля в Медицинския-дентална медицина.Някой можели да ми каже колко струва в бг един семестър за Чужденци.
Тук ще намериш всичко-от таксите та чак до документи, нужни за подаване :wink:
http://mu-sofia.bg/node/239
Компютърни науки I курс
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”