Първокурсници 2009/2010

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
Аватар
DeSsie..
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Re: Първокурсниците :)

Мнение от DeSsie.. »

А кой е първа и кой втора група?Пише ли някъде? :D
Аватар
KeepOnDreaming
В началото бе словото
Специалност: Журналистика - Задочно

Мнение от KeepOnDreaming »

Здравейте, колеги :)
Казвам се Васко и съм Журналистика, задочно :) Дори не се пробвах редовно, тъй като работата не ми позволява да отделя толкова време ... за добро или зло :Р
Когато трябваше да си избирам език, бях малко неподготвен с решението, за това заложих на най-сигурното - Английски. Ще ми бъде 16тата година, в която го уча и искрено се надявам да не заспивам на лекциите....

Журналистически опит - не бих казал. Писал съм статии в блогове, както и разни други неща и имам няколко публикации в училищни издания. Но по-голяма аудитория все още не съм видял :)

А тези, които са от провинцията, мога само да посъветвам да не ходят в Студентски град. Няма по-отвратително място в София :)
Поздрав!
It's not the age that matters, but the life in your years.
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Ихааа, като каза "провинция", дай ми да говоря с Императора, че да се разберем ние за коя провинция става дума. :lol: Провинции в България няма. Провинции е имало едно време в Римската империя. Днес "провинция" може да се нарекат само някои области в Германия и Китай. Разбирам с какво значение употребяваш думата, но не е правилно. България не е империя следователно няма провинции. Винаги ме е дразнело поведението на т.нар. софиянци. Аз съм кореняк софиянец, т.е. част от рода ми е софийски, другата част е русенски и живея в Русе. Именно заради това си позволявам да критикувам жителите на град София в Република България.

И не ме разбирай погрешно, не нападам тебе, а феномена "София срещу провинцията" :D
Аватар
george.merlin
Драскач

В крайна сметка този спор е много глупав. Най-глупаво е да се мисли, че животът на дадено географско място дава интелектуални предимства на определени хора пред други хора от друго географско място. Не съм чул движението на тектонските плочи, примерно, да се отразява на интелекта. :lol: Ама нали съм живял в дълбоката имперска провинция Русе, нормално е да не съм чувал... :lol: Както и да е. Глупав спор. Няма да го коментирам повече.
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

Здравейте и от мен, казвам се Милена и съм приета журналистика редовно. С някои колежки вече се видяхме, с другите октомври ;) Приятна почивка на всички :)
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
Pushy
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Pushy »

george.merlin, хах ти си роден в София, но живееш в Русе!! при мен е обратното и много ми лиспва атмосферата в дунавското градче :) Ти къде в Русе живееш? :girl_wink:
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
felino
В началото бе словото

Мнение от felino »

KeepOnDreaming
Здравейте, колеги :)
Казвам се Васко и съм Журналистика, задочно :) Дори не се пробвах редовно, тъй като работата не ми позволява да отделя толкова време ... за добро или зло :Р
Когато трябваше да си избирам език, бях малко неподготвен с решението, за това заложих на най-сигурното - Английски. Ще ми бъде 16тата година, в която го уча и искрено се надявам да не заспивам на лекциите....
Не се вълнувай, задочниците не учат език и спорт.
Колкото до задочното обучение-добре си избрал.Понякога по-добър журналист излиза от работа в редакциите, отколкото в аудиториите.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

felino написа:Понякога по-добър журналист излиза от работа в редакциите, отколкото в аудиториите.
По мое мнение в 90% от случаите е така :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
george.merlin
Драскач

Pushy написа:george.merlin, хах ти си роден в София, но живееш в Русе!! при мен е обратното и много ми лиспва атмосферата в дунавското градче :) Ти къде в Русе живееш? :girl_wink:
Около центъра на града.
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Хайде и аз да се разпиша... :D

Велианна. (С "е", "и" и двойно "н"!) Драго ми е. :lol: Приета съм журналистика редовно, което за мен е...да кажем, една постигната важна цел. Опит в журналистиката имам дотолкова, доколкото малкият Козлодуй ми е позволил. Писала съм в един от местните седмичници, в училищния вестник, работила съм като водеща в тукашното радио, снимала съм за козлодуйската телевизия. Освен това от доста години съм част от екипа на тийнейждърския вестник "ТL", оттам тръгнах всъщност...

Абе, не е много, но не е и малко... И определено го смятам за опит, от който съм научила нещо. Особено радиото...голяма школовка е там!

Колкото до спортовете - ето тук съм аадски разколебана... Многоумя се между:
-баскет - единственият спорт, който обичам
-спортни танци - за да си докажа, че мога, а и щото е готино
-фитнес - понеже отдавна ме тресе амбицията, заедно с мързела, пък сега ще ''имам време''
-и може би плуване, ама аз вече си плувам неправилно, което е много лошо.
С две думи - тежко, тежко... :lol:

За езиците - след английския и недоусъвършенствания ми френски (който евентуално също бих могла да прежаля), най-накрая ще стигна до ИСПАНСКИЯ. :cheers: Твърдо и категорично. От толкова време искам да го уча... Знам, че е труден, нооо аз си имам афинитет (и голямо желание), така че ще се справя. :geek: :lol:

А по въпроса за живеенето... за щастие имам къде.
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Chocolate girl
В началото бе словото

Мнение от Chocolate girl »

Здравейте и от мен, малко късничко се включвам, но...
Казвам се Анета, предпочитам да ми викате Ани, приета съм журналистика редовно.
Нямам сериозен опит в журналистиката, три години бях редактор в училищния вестник, но това не беше мн сериозно.
Е, колеги, ще се радвам да се запознаем октомври на живо, надявам се да си допаднем.
Между др - кандидатствах за общежитие, искрено се надявам да ме приемат :D
Аватар
Pushy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pushy »

george.merlin написа:
Pushy написа:george.merlin, хах ти си роден в София, но живееш в Русе!! при мен е обратното и много ми лиспва атмосферата в дунавското градче :) Ти къде в Русе живееш? :girl_wink:
Около центъра на града.

хихи и аз живеех около центъра :salute:
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
raindrop
В началото бе словото

Мнение от raindrop »

Някое момиче да има желание за квартира? Търся си съквартирантка/и.
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Аватар
Виктория
В началото бе словото

Мнение от Виктория »

raindrop написа:Някое момиче да има желание за квартира? Търся си съквартирантка/и.
Аз.Но няма да ти свърша работа.Задочно съм. :D
Chocolate girl
В началото бе словото

Мнение от Chocolate girl »

Хора, я кажете какви между кои предмети/дисциплини можем да избираме като избираеми и дали някой ще пише избираем(и) първи курс? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”