Страхотен избор за Талев, аз вчера дочетох "Гласовете ви чувам". И четирите романа са много хубави, но наистина на някои места са трудни за четене... Не мога да определя коя от книгите ми въздейства най-силно- може би "Илинден"... А днес започнах "Масторът и Маргарита"sunshine_lady написа:Arsena написа:"Железният светилник" и "Преспанските камбани" ми бяха много интересни, дори ги намирам за по добри от романи на Александър Дюма... но мисля че последните две книги от тетралогията се четат доста трудноBojjo написа:"Гласовете ви чувам" Талев
А аз в момента чета "Мадам Бовари" (но нещо не върви) и "Отворено сърце" на Далай Лама-прекрасна и мъдра книга
Миналото лято с голям ентусиазъм се захванах с историята на Ема Бовари, но нещо се разочаровах, затова те разбирам, защо не върви![]()
А иначе, аз съм почитателка на бг литература, затова и четирите книги от тетралогията на Талев ги прочетох на един дъх - дори и " Илинден" дето е сериозна тухличка.![]()
И все пак " Нощем с белите коне" на П Вежинов си остава любимото ми лятно четиво.
Коя книга четете в момента? Част втора.
- Ния Илчева
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Коя книга четете в момента? Част втора.
Angel, I'm trying.. to love you, to hate you, to kill you, to save you...
- memento mori
- Драскач
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
"Прекрасният нов свят" на Олдъс Хъксли. Уникална книга. А и по принцип страшно много харесвам да чета антиутопии.
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611
I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
И аз си падам по антиутопиите, а Прекрасният нов свят направо ме счупи. Болна книга, болна!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
кучетата на войната - ф. форсайт
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
1984 - покъртително
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Социално наляво, национализмът напред! - сборник с програмни документи на българските авторитарни организации - съставител Николай Поппетров. Какви времена, какви нрави... 
"Лъвовете на Ал-Расан" (Гай Гавриел Кай) - някъде до половината съм и доста ми допада (:
Сега започвам " Коралайн " на Нийл Геймън. Изглежда интересна 
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Интересна? Гениална е!kirrara написа:Сега започвам " Коралайн " на Нийл Геймън. Изглежда интересна
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- krinabs
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: връзки с обществеността
- Курс: първи
Задочни репортажи за България - Георги Марков
до този момент съм впечатлена много...
до този момент съм впечатлена много...
Soulmates never die
Вярвам тиМила написа:Интересна? Гениална е!kirrara написа:Сега започвам " Коралайн " на Нийл Геймън. Изглежда интересна
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Earendil написа:
Също така дочитам и третата част на "Вещерът" на Анджей Сапковски, жестока поредица!
Майтапиш се... и аз чета нея в момента, мислех, че никой няма представа за тази поредица...
Също така привършвам "Другата Болейн". Покъртително психологическа книга, адски ми харесва... заедно с преплитането на историческия период.
Обожавам Другата Болейн, но филмът е зле. Вземи си втората част, "Наследството на Болейн" - също прекрасна книга.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Oх, и аз гледах филма... обаче няма почти нищо общо с книгата. Така са си изсмукали и измислили сценария, че... puke!Мила написа:Обожавам Другата Болейн, но филмът е зле. Вземи си втората част, "Наследството на Болейн" - също прекрасна книга.
Ще си взема "Наследството на Болейн", чак сега разбирам дори, че я има... мерси много, Мила