Чалгари ли сте?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Re: Чалгари ли сте?

Мнение от Master_of_Sin »

Catherine написа:А всъщност защо темата още не е заключена? :shock:
Защото вече тематиката е не чалгари ли сте, а "софиянци ли сте!?"- с подзаглавие - А ако не сте софиянци кореняци - БОЙ БОЙ БОЙ!

:lol: :lol: :lol:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Пък аз само ще кажа, че не оставането на софиянци в София е проблем, а непрестанното стичане на хора от всякъде, те правят градът мръсен и такъв, който постоянно се разраства. В момента в София е много хубаво. Няма задръствания, няма гъчканица, няма препълнени автобуси, ех, София :drunken: .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

'начи принципно спорът София <=> провинция винаги ми е бил любим, особено като се имам предвид факта, че съм кореняк до 4 или 5 коляно.

СЕЛЯНДУРИТЕ обаче не са само от провинцията - има ги и в София. София става грозна и неугледна заради селяндурите и хората без капка усещане за манталитет, не заради 'хората от провинцията'.

От хората, които от града си казват 'Ии, тая София, примрял/а съм за нея, грозен и мръсен град, пък столица, пууу', а пък като дойдат пращат писмо до техните 'ООоо, аз съм на Софията, многу е хубаву. Ходих сега по главната да нагледами магазинчитътъ, екстра е, екстра е. Даже в МакДоналдс ходихме, много супер, трябва и вий да додити..'

И от софиянците, които са големите 'градски', но си хвърлят боклуците по улицата, плюят на всеки метър и прочие.

Аз лично съм за връщане за софийско гражданство. Лошото е, колеги, че инфраструктурата е уредена така, че масовостта хора от другите градове просто да ТРЯБВА да се стичат в София за университети, работа, образование. Бавно се превръщаме в държава-град.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Аз съм ЗА връщането на гражданството във всички големи градове.

Примерно, тук във Варна, последните години стана като в София - почнаха да се стичат една камара селяндури, които си нямат и ИДЕЯ какво ще правят тук, но важното е да са във Варна и да се похвалят на братовчедите от село!.Продали животните,нивите, къщата на село и си купили гарсониера в блок на 10 метра от табелата "Край на Варна", живеят на 2 туби бензин от центъра, но са във Варна !Дадоха извадка, че едва 50% от жителите на Варна са регистрирани, че живеят там - тоест, другите са пришълци, които живеят тук и не плащат данъци в същия размер (а данъците във Варна са най-високи в цялата страна), а само се блажят от предимствата на града.

Да се допускат хора тук само ако учат/работят, а не просто ей така, защотото им е кеф

Иначе, на мен хич не ми се ходи в София, но какво да направя, че СУ е там, а не тук ? -.-
Последно промяна от happyswift на 13 Авг 2009, 13:08, променено общо 1 път.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Изцяло съм съгласна, тва е и моята нагласа до последната дума.

ПП: Пишеш малко в стил Керът до джуджетата :lol: .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
xRainx
Стенограф

Мнение от xRainx »

хеписуифт - мхм, това са последиците от 19 и 20 век - град <=> село тотално надхвърля везните. но за това не са виновни само гражданите, знаеш, че инфраструктурата и прочие се пуска и 'отгоре'. трябват поне десетина години ако ще се променя нещо, а като гледам желанието клони към 10 % от всички страни...

олшел, Керът рулира бе, егати дебила е ^^
The storm is coming...
Изображение
Аватар
pavlik
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от pavlik »

ScionOfStorm написа:'начи принципно спорът София <=> провинция винаги ми е бил любим, особено като се имам предвид факта, че съм кореняк до 4 или 5 коляно.

СЕЛЯНДУРИТЕ обаче не са само от провинцията - има ги и в София. София става грозна и неугледна заради селяндурите и хората без капка усещане за манталитет, не заради 'хората от провинцията'.

От хората, които от града си казват 'Ии, тая София, примрял/а съм за нея, грозен и мръсен град, пък столица, пууу', а пък като дойдат пращат писмо до техните 'ООоо, аз съм на Софията, многу е хубаву. Ходих сега по главната да нагледами магазинчитътъ, екстра е, екстра е. Даже в МакДоналдс ходихме, много супер, трябва и вий да додити..'

И от софиянците, които са големите 'градски', но си хвърлят боклуците по улицата, плюят на всеки метър и прочие.

Аз лично съм за връщане за софийско гражданство. Лошото е, колеги, че инфраструктурата е уредена така, че масовостта хора от другите градове просто да ТРЯБВА да се стичат в София за университети, работа, образование. Бавно се превръщаме в държава-град.
Много хубаво мнение,но само едно не ми хареса,нещо двуличничиш-хем е хубаво да сте най-големия град с най-много възможности за реализация,хем ви е лошо,че хората идват тук?Ми нали ако не идват провинциалистите София щеше да е голяма колкото Пещера и тогава вие щяхте да сте принудени да ходите в "мръсната столица" ?
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

http://www.vbox7.com/play:97c807b5 - !

Айде, трябва да уча листовки, че утре съм на изпит, а не съм минал и половината :mrgreen:
Аватар
xRainx
Стенограф

Мнение от xRainx »

павлик,
просто се стремя да бъда обективен и да виждам две страни. често го имат твоето мнение хората.

та, обективно погледнато, дори без 'преселниците' София ще има едно постоянно жителство от ~ 600.000 души. идеята не е да има 'мръсна столица', идеята е така да се инфраструктуризира държавата, че София, Пловдив, Варна, Бургас + още 2 до 3 главни града да имат що-годе равен брой жители и да са ЦЕНТРОВЕ - образователни, икономически, административни. не всичко почти да е в София, защото един град, конструиран за максимум милион и половина до два, не може да побира почти 3, че понякога сигурно даже и повече.

казах обаче, че това е много трудно да се направи..
The storm is coming...
Изображение
Аватар
pavlik
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от pavlik »

ScionOfStorm написа:павлик,
просто се стремя да бъда обективен и да виждам две страни. често го имат твоето мнение хората.

та, обективно погледнато, дори без 'преселниците' София ще има едно постоянно жителство от ~ 600.000 души. идеята не е да има 'мръсна столица', идеята е така да се инфраструктуризира държавата, че София, Пловдив, Варна, Бургас + още 2 до 3 главни града да имат що-годе равен брой жители и да са ЦЕНТРОВЕ - образователни, икономически, административни. не всичко почти да е в София, защото един град, конструиран за максимум милион и половина до два, не може да побира почти 3, че понякога сигурно даже и повече.

казах обаче, че това е много трудно да се направи..
Ето това вече е друго,наистина си прав :)
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Кой каза за Керът бе :P . Той е пич :P
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

за тва, за което говорите, трябва да се увеличат правомощията на местната власт и да се постигне дефакто самоуправление на общините. така няма всички инвестиции да отиват където е парламента и кабинета (това е софия, за който не знае), а при който се бори най-добре за тях. много бързо ще се види кое става за град и кое не. естествено, с отварянето на работни места и нови училища и университети ще идват и много инопланетяни, или както са по-известни "турци," и "кореняците" ще мрънкат. няа начин
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

kori написа:за тва, за което говорите, трябва да се увеличат правомощията на местната власт и да се постигне дефакто самоуправление на общините. така няма всички инвестиции да отиват където е парламента и кабинета (това е софия, за който не знае), а при който се бори най-добре за тях. много бързо ще се види кое става за град и кое не. естествено, с отварянето на работни места и нови училища и университети ще идват и много инопланетяни, или както са по-известни "турци," и "кореняците" ще мрънкат. няа начин
Ааа, така значи. Ама на изборите не гласувахте за БСП-то, които имат като приоритет регионалното развитие, а за ГЕРБ, нали? ;)

Базик.
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Отклонявате се от темата. Кажете сега за чалгата ;) :lol:
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

на мен ми допада много една нова - милица. много забавни текстове вече втора песен, а и показва достатъчно цици за моя вкус.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”