Защото вече тематиката е не чалгари ли сте, а "софиянци ли сте!?"- с подзаглавие - А ако не сте софиянци кореняци - БОЙ БОЙ БОЙ!Catherine написа:А всъщност защо темата още не е заключена?
Чалгари ли сте?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Re: Чалгари ли сте?
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Пък аз само ще кажа, че не оставането на софиянци в София е проблем, а непрестанното стичане на хора от всякъде, те правят градът мръсен и такъв, който постоянно се разраства. В момента в София е много хубаво. Няма задръствания, няма гъчканица, няма препълнени автобуси, ех, София
.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
'начи принципно спорът София <=> провинция винаги ми е бил любим, особено като се имам предвид факта, че съм кореняк до 4 или 5 коляно.
СЕЛЯНДУРИТЕ обаче не са само от провинцията - има ги и в София. София става грозна и неугледна заради селяндурите и хората без капка усещане за манталитет, не заради 'хората от провинцията'.
От хората, които от града си казват 'Ии, тая София, примрял/а съм за нея, грозен и мръсен град, пък столица, пууу', а пък като дойдат пращат писмо до техните 'ООоо, аз съм на Софията, многу е хубаву. Ходих сега по главната да нагледами магазинчитътъ, екстра е, екстра е. Даже в МакДоналдс ходихме, много супер, трябва и вий да додити..'
И от софиянците, които са големите 'градски', но си хвърлят боклуците по улицата, плюят на всеки метър и прочие.
Аз лично съм за връщане за софийско гражданство. Лошото е, колеги, че инфраструктурата е уредена така, че масовостта хора от другите градове просто да ТРЯБВА да се стичат в София за университети, работа, образование. Бавно се превръщаме в държава-град.
СЕЛЯНДУРИТЕ обаче не са само от провинцията - има ги и в София. София става грозна и неугледна заради селяндурите и хората без капка усещане за манталитет, не заради 'хората от провинцията'.
От хората, които от града си казват 'Ии, тая София, примрял/а съм за нея, грозен и мръсен град, пък столица, пууу', а пък като дойдат пращат писмо до техните 'ООоо, аз съм на Софията, многу е хубаву. Ходих сега по главната да нагледами магазинчитътъ, екстра е, екстра е. Даже в МакДоналдс ходихме, много супер, трябва и вий да додити..'
И от софиянците, които са големите 'градски', но си хвърлят боклуците по улицата, плюят на всеки метър и прочие.
Аз лично съм за връщане за софийско гражданство. Лошото е, колеги, че инфраструктурата е уредена така, че масовостта хора от другите градове просто да ТРЯБВА да се стичат в София за университети, работа, образование. Бавно се превръщаме в държава-град.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

- happyswift
- Флъдзила
Аз съм ЗА връщането на гражданството във всички големи градове.
Примерно, тук във Варна, последните години стана като в София - почнаха да се стичат една камара селяндури, които си нямат и ИДЕЯ какво ще правят тук, но важното е да са във Варна и да се похвалят на братовчедите от село!.Продали животните,нивите, къщата на село и си купили гарсониера в блок на 10 метра от табелата "Край на Варна", живеят на 2 туби бензин от центъра, но са във Варна !Дадоха извадка, че едва 50% от жителите на Варна са регистрирани, че живеят там - тоест, другите са пришълци, които живеят тук и не плащат данъци в същия размер (а данъците във Варна са най-високи в цялата страна), а само се блажят от предимствата на града.
Да се допускат хора тук само ако учат/работят, а не просто ей така, защотото им е кеф
Иначе, на мен хич не ми се ходи в София, но какво да направя, че СУ е там, а не тук ? -.-
Примерно, тук във Варна, последните години стана като в София - почнаха да се стичат една камара селяндури, които си нямат и ИДЕЯ какво ще правят тук, но важното е да са във Варна и да се похвалят на братовчедите от село!.Продали животните,нивите, къщата на село и си купили гарсониера в блок на 10 метра от табелата "Край на Варна", живеят на 2 туби бензин от центъра, но са във Варна !Дадоха извадка, че едва 50% от жителите на Варна са регистрирани, че живеят там - тоест, другите са пришълци, които живеят тук и не плащат данъци в същия размер (а данъците във Варна са най-високи в цялата страна), а само се блажят от предимствата на града.
Да се допускат хора тук само ако учат/работят, а не просто ей така, защотото им е кеф
Иначе, на мен хич не ми се ходи в София, но какво да направя, че СУ е там, а не тук ? -.-
Последно промяна от happyswift на 13 Авг 2009, 13:08, променено общо 1 път.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Изцяло съм съгласна, тва е и моята нагласа до последната дума.
ПП: Пишеш малко в стил Керът до джуджетата
.
ПП: Пишеш малко в стил Керът до джуджетата
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- xRainx
- Стенограф
хеписуифт - мхм, това са последиците от 19 и 20 век - град <=> село тотално надхвърля везните. но за това не са виновни само гражданите, знаеш, че инфраструктурата и прочие се пуска и 'отгоре'. трябват поне десетина години ако ще се променя нещо, а като гледам желанието клони към 10 % от всички страни...
олшел, Керът рулира бе, егати дебила е ^^
олшел, Керът рулира бе, егати дебила е ^^
The storm is coming...

- pavlik
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Много хубаво мнение,но само едно не ми хареса,нещо двуличничиш-хем е хубаво да сте най-големия град с най-много възможности за реализация,хем ви е лошо,че хората идват тук?Ми нали ако не идват провинциалистите София щеше да е голяма колкото Пещера и тогава вие щяхте да сте принудени да ходите в "мръсната столица" ?ScionOfStorm написа:'начи принципно спорът София <=> провинция винаги ми е бил любим, особено като се имам предвид факта, че съм кореняк до 4 или 5 коляно.
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
- happyswift
- Флъдзила
http://www.vbox7.com/play:97c807b5 - !
Айде, трябва да уча листовки, че утре съм на изпит, а не съм минал и половината
Айде, трябва да уча листовки, че утре съм на изпит, а не съм минал и половината
- xRainx
- Стенограф
павлик,
просто се стремя да бъда обективен и да виждам две страни. често го имат твоето мнение хората.
та, обективно погледнато, дори без 'преселниците' София ще има едно постоянно жителство от ~ 600.000 души. идеята не е да има 'мръсна столица', идеята е така да се инфраструктуризира държавата, че София, Пловдив, Варна, Бургас + още 2 до 3 главни града да имат що-годе равен брой жители и да са ЦЕНТРОВЕ - образователни, икономически, административни. не всичко почти да е в София, защото един град, конструиран за максимум милион и половина до два, не може да побира почти 3, че понякога сигурно даже и повече.
казах обаче, че това е много трудно да се направи..
просто се стремя да бъда обективен и да виждам две страни. често го имат твоето мнение хората.
та, обективно погледнато, дори без 'преселниците' София ще има едно постоянно жителство от ~ 600.000 души. идеята не е да има 'мръсна столица', идеята е така да се инфраструктуризира държавата, че София, Пловдив, Варна, Бургас + още 2 до 3 главни града да имат що-годе равен брой жители и да са ЦЕНТРОВЕ - образователни, икономически, административни. не всичко почти да е в София, защото един град, конструиран за максимум милион и половина до два, не може да побира почти 3, че понякога сигурно даже и повече.
The storm is coming...

- pavlik
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Ето това вече е друго,наистина си правScionOfStorm написа:павлик,
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Кой каза за Керът бе
. Той е пич 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
за тва, за което говорите, трябва да се увеличат правомощията на местната власт и да се постигне дефакто самоуправление на общините. така няма всички инвестиции да отиват където е парламента и кабинета (това е софия, за който не знае), а при който се бори най-добре за тях. много бързо ще се види кое става за град и кое не. естествено, с отварянето на работни места и нови училища и университети ще идват и много инопланетяни, или както са по-известни "турци," и "кореняците" ще мрънкат. няа начин
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ааа, така значи. Ама на изборите не гласувахте за БСП-то, които имат като приоритет регионалното развитие, а за ГЕРБ, нали?kori написа:за тва, за което говорите, трябва да се увеличат правомощията на местната власт и да се постигне дефакто самоуправление на общините. така няма всички инвестиции да отиват където е парламента и кабинета (това е софия, за който не знае), а при който се бори най-добре за тях. много бързо ще се види кое става за град и кое не. естествено, с отварянето на работни места и нови училища и университети ще идват и много инопланетяни, или както са по-известни "турци," и "кореняците" ще мрънкат. няа начин
Базик.
Отклонявате се от темата. Кажете сега за чалгата

- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
на мен ми допада много една нова - милица. много забавни текстове вече втора песен, а и показва достатъчно цици за моя вкус.