Пътуване на стоп
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Пътуване на стоп
На тази светла дата, стават чудеса!Scarface написа:Споменах ли как на първия ми 8-ми декември си изпих парите (с изключение на 2 лв., с които ядох на Шела до Пловдив), тръгнах на стоп от Пампорово и се прибрах около един час по-рано от колегите ми
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
аз като цяло имам доста положителни истории от стоп. винаги са ме качвали, независимо дали съм бил сам, с момиче или с още трима пергаши след два дни пиене. нещо, което много помага - табелка с надпис закъде пътуваш.
btw като пътувах сам ме качиха по-малко от минута след като се бях появил на края на стара загора и ме закараха до крайната ми цел - несебър
btw като пътувах сам ме качиха по-малко от минута след като се бях появил на края на стара загора и ме закараха до крайната ми цел - несебър
- Maniuni
- В началото бе словото
- Специалност: ЕООС
- Курс: втори
- Обратна връзка:
На мен за първи път ме беше преди няколко дни на път към фестивала "Беглика". Бях с приятеля си и ни качиха почти веднага - симпатични хора, които пътуваха към Триград на почивка, а пък и бяха с хубава кола (не че има значение, ама нали гледали на стопаджиите като на отрепки, та да опровергая) 
Hakuna Matata 
-
Jijafka
- В началото бе словото
- Специалност: @_@
Тъй като не учех в града, в който живея, а в съседен на него (15 км) и всеки ден пътувах с училищен автобус. Разбира се често се случваше да не остана до края на часовете и съм си пътувала на стоп до вкъщи милиони пъти. Но винаги поне с един придружител. Само един път се престраших сама и няма да пояснявам на какъв попаднах, после 3 дни съм благодаряла на Бога как успях да се измъкна без нищо да ми се случи...
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Това го обмислям от известно време и може, щом работи, да го пробвам следващия път. Инак днес чаках много (по 20 минути и повече), но пак успях да се прибера във Варна за 12 часа, като по пътя се отбих в Габрово и зяпах някакъв музей.kori написа:нещо, което много помага - табелка с надпис закъде пътуваш.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Досега не съм пътувала на стоп, но изглежда забавно и в най-скоро време ще пробвам.
Но все пак ще гледам да съм с някой приятел за компания, а и за по-безопасно. Че всякакви неща стават

" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Аз едва ли бих се осмелила самичка да стопирам. Единственото ми такова преживяване (то не беше точно стоп, защото се получи малко объркване и се качих във въпросната кола по погрешка) беше доста стресиращо - като влязох вътре се оказа, че са ме качили 3-ма мъже, 2-ма от които бяха очевидно доста подпийнали и ме гледаха странно. По време на пътуването обмислях с какво по-тежко бих могла да се отбранявам и тренирах на ум скачане от кола в движение.Jijafka написа:Само един път се престраших сама и няма да пояснявам на какъв попаднах, после 3 дни съм благодаряла на Бога как успях да се измъкна без нищо да ми се случи...

- Maniuni
- В началото бе словото
- Специалност: ЕООС
- Обратна връзка:
Аз не бих го направила - не само шофьорите трябва да преценяват дали да ме качат, трябва и аз да преценявам, а не да се кача, при който и да ми спре. Може би за момчетата не важи де, зависи.Lord написа:Това го обмислям от известно време и може, щом работи, да го пробвам следващия път. Инак днес чаках много (по 20 минути и повече), но пак успях да се прибера във Варна за 12 часа, като по пътя се отбих в Габрово и зяпах някакъв музей.kori написа:нещо, което много помага - табелка с надпис закъде пътуваш.
Hakuna Matata 
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
Не сте попадали на сериен изнасилвач, маниак, удушвач, психопат, садист, екзорсист...kirrara написа:Досега не съм пътувала на стоп, но изглежда забавно и в най-скоро време ще пробвам.Но все пак ще гледам да съм с някой приятел за компания, а и за по-безопасно. Че всякакви неща стават
![]()
Тогава друга песен ще пропеете.

- Ivo Penev
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
това е по-скоро предупреждение за крайпътните феиБeтон написа:Не сте попадали на сериен изнасилвач, маниак, удушвач, психопат, садист, екзорсист...kirrara написа:Досега не съм пътувала на стоп, но изглежда забавно и в най-скоро време ще пробвам.Но все пак ще гледам да съм с някой приятел за компания, а и за по-безопасно. Че всякакви неща стават
![]()
да свърши върху обезобразеното ви и намушкано на множество места тяло
![]()
![]()
![]()
![]()
Тогава друга песен ще пропеете.
memento mori
- Adichka
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
- Курс: първи
Аз съм твърдо За, даже утре хващаме стопа за Варна, но не бих тръгнала сама никога.
Иначе гледаме да качваме, когато не е пълна колата, интересни истории и хора- бол.Доста познати се чудят защо като имаме кола със служебно гориво ходим на стоп
Просто..усещането е съвсем различно, много по-свободен се чувстваш.
Единствения път когато ме хвана страх беше на връщане от Търново, качи ни ауди 80, едни мургавки, но много приятни хора, но това му беше първото каране на тази кола, тя с газова уредба, той не знае колко км. може да мине и хопхоп, колата угасна в един от тунелите към София
Навън някъв чуден порой, но тръгна де, добре, че беше тежка кола и нямаше нанагорнища, минахме 30+км. на изпарения, защото първата газстанция в този участък е чак близо до караулката на входа за София..
Иначе гледаме да качваме, когато не е пълна колата, интересни истории и хора- бол.Доста познати се чудят защо като имаме кола със служебно гориво ходим на стоп
Единствения път когато ме хвана страх беше на връщане от Търново, качи ни ауди 80, едни мургавки, но много приятни хора, но това му беше първото каране на тази кола, тя с газова уредба, той не знае колко км. може да мине и хопхоп, колата угасна в един от тунелите към София
Anyone who says you can't see a thought simply doesn't know art.
- hakama
- В началото бе словото
- Специалност: мечтател
Хех, страхотна тема и истории
Аз утре или в неделя смятам да се понеса и аз на стоп, мисля от Враца до Дунава (Оряхово) .
А до Враца с влака (от София)
Ако има навити за стоп уикенда и по принцип - пишете на скайпа
Иначе съм бил 1-2 пъти, но на къси разтояния.
Препоръчвам на феновете : "По пътя" от Джек Керуак
Докато четях темата на плеъра ми тръгна тази песен- поздрав : http://www.youtube.com/watch?v=YtO5SJZvOpk
ПП: Нещо ми дойде музата...
Edit: Замалко да забравя, ето нещо доста полезно за начинаещи стопаджии: http://www.stopbg.com/?main=statii_firstime
ПП2: Според вас ако сте се качили в кола с неподходяща компания, по какъв начин без много шум може да слезете (ако усетите опасност), че аз още не се сещам в момента.
Аз утре или в неделя смятам да се понеса и аз на стоп, мисля от Враца до Дунава (Оряхово) .
А до Враца с влака (от София)
Ако има навити за стоп уикенда и по принцип - пишете на скайпа
Иначе съм бил 1-2 пъти, но на къси разтояния.
Препоръчвам на феновете : "По пътя" от Джек Керуак
Докато четях темата на плеъра ми тръгна тази песен- поздрав : http://www.youtube.com/watch?v=YtO5SJZvOpk
ПП: Нещо ми дойде музата...
Edit: Замалко да забравя, ето нещо доста полезно за начинаещи стопаджии: http://www.stopbg.com/?main=statii_firstime
ПП2: Според вас ако сте се качили в кола с неподходяща компания, по какъв начин без много шум може да слезете (ако усетите опасност), че аз още не се сещам в момента.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Ами просто си казваш "искам да сляза" или чакаш когато намалят някъде и се мяташ. Освен това, когато се качваш не казваш докъде си точно, а примерно "към Пловдив" "към морето" и нещо подобно, вече ако си непосредствено близо до мястото, тогава евентуално казваш къде точно отиваш и се случва да те закарат на място.
На мен най-успешния стоп ми беше от изхода на Пловдив до входа на блока ми с една крайно приятна студентка от УНСС
Моят стоп е следващия уикенд, до връх Вола.
На мен най-успешния стоп ми беше от изхода на Пловдив до входа на блока ми с една крайно приятна студентка от УНСС
Моят стоп е следващия уикенд, до връх Вола.
medicate, medicate