Второ висше

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

kolkosladko
В началото бе словото
Специалност: история
Курс: първи

Второ висше

Мнение от kolkosladko »

Забелязах много теми с това заглажие, но нито една няма отговор за моя случай. Аз съм първа година история и сега кандидатствах за право. И моят въпрос е , ако ме приемат задочно (право), мога ли да продължа историята си редовно и да запиша второ висше право задочно?
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Re: Второ висше

Мнение от bubbly_water »

второ висше може да запишеш след 2 курс, не и след първи. така че избирай
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

А и не можеш да запишеш Право като втора специалност, освен ако първата не ти е МО.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Mira написа:А и не можеш да запишеш Право като втора специалност, освен ако първата не ти е МО.
und umgekehrt
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
Green-Space^^
В началото бе словото
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от Green-Space^^ »

И аз имам един въпрос... Психология може ли да се запише като 2-ра специалност?! .. защото вече съвсем се обърках :? И.. ако може, има ли някакви условия, като напр. каква да ти е 1-вата специалност и пр..
Embrace this moment.. Remember.. We are eternal..
All this pain is an illusion...
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Вижте сега, ограничения за втора специалност има само по отношение на правото :arrow: и без това всяка година приемта достатъчно много студенти, та затова са си го измислили това ограничение,че правото може да се изучава като втора специалност само от студентите в ЮФ или иначе казано респективно, които учат МО.
Относно втората специалност като цяло е писано десетки пъти, просто отидете в правилния раздел и прочетете темите с удивителните, те неслучайно са направени :idea: :!: Административните въпроси ги обсъждайте там, моля !
С две думи казано, втора специалност може да се запише след завършен 2-ри курс и отличен успех , над 5,00/колкото по-висок, толкова по -голям шанс за успех/, като всяка година факултетите сами определят специалностите и бройките отпуснати към тях, по които може да се обучават студенти за втора специалност :arrow: или иначе казано не всичко може да се изучава като втора специалност :idea:
П.С. Психологията мисля,че не може да се изучава като втора специалност, изобщо повечето хубави специалности не могат да се запишат като втора такава.
Като птичка в небесата :)
Аватар
Green-Space^^
В началото бе словото
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от Green-Space^^ »

Аз си намерих информацията вече, просто избързах явно с поста, за което се извинявам! Благодаря за отговора, въпреки всичко.... :|
Embrace this moment.. Remember.. We are eternal..
All this pain is an illusion...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”