А ако си с електронна примерно и не си я валидирал и влезне проверка те глобяват,нали?Въпреки,че имаш картаbabangida написа:И на мен те си ми харесваха повече, а и я вадиш само когато ти я поискат. Сега всеки път забравям да я валидирам на тея машинарийки, а и не виждам смисъл, щом съм си платил за цяла градска мрежа.Rainhardt написа:Защо пък електронна ? По - евтина ли е от хартиената?
Хартиената е по - удобна, поне няма да се борите с дефектните терминали за таксуване на картата
Приети - Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
- Курс: първи
Re: Приети - Право
Последно промяна от mihaela_a на 12 Авг 2009, 15:20, променено общо 1 път.
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
Колко е тази глоба
?
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Да! По принцип в градския транспорт няма контрольори, които да са нон стоп в превозното средство. Тази система я има обаче в някои други градове. А може би и нямаше СКГТ да губят толкова пари ако имаше.
Компютърни науки 1 курс
Засега не ми се е случвало.Най-вероятно ще правя скандал, щото така или иначе съм си палтил, а просто съм забравил да я валидирам на шибаната машинка.mihaela_a написа:А ако си с електронна примерно и не си я валидирал и влезне проверка,те глобяват,нали?Въпреки,че имаш картаbabangida написа:И на мен те си ми харесваха повече, а и я вадиш само когато ти я поискат. Сега всеки път забравям да я валидирам на тея машинарийки, а и не виждам смисъл, щом съм си платил за цяла градска мрежа.Rainhardt написа:Защо пък електронна ? По - евтина ли е от хартиената?
Хартиената е по - удобна, поне няма да се борите с дефектните терминали за таксуване на картата
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- morfei
- Форумно зомби
10 пъти размера на билета, т.е. 10 лева.mihaela_a написа:Колко е тази глоба![]()
?
Компютърни науки 1 курс
Глобата е 10 лв., а актът е 100 лв. Да знаете, че по принцип и багаж с размери над 60/40/40 се таксува като отделен пътник с допълнително билетче, ако не ви се рискува да си имате проблеми с контрольори.mihaela_a написа:Колко е тази глоба![]()
?
Личната карта я искат при съставянето на акт. Иди им обяснявай кво право имат.Rainhardt написа:хаха
10 ле'а е ... ама само с полицай могат да ти я вземат защото искат лична карта а само на тях или други оторизирани се дава.
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
нали казаха че не може обикновена... можело само електронна за нас?? Ама ква е логиката да нямаме право на избор не знам!?Rainhardt написа:Една най - най - обиквенона карта - > забрави за всички глупости
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
Как така за втори пътник с товара?Не е ли примерно така:Имаш си ти карта,качваш си се в градския транспорт,валидираш я и всичко е 6.Отчита ли се нещо на нея?Имаш ли определени пъти да се качиш?
Ами сега, като си с електронна карта, валидираш нея, а след това дупчиш билетче за багаж, по-голям от 60/40/40. Така е по правилник и аз не рискувам. И без това не пътувам често с толкова голям багаж.mihaela_a написа:Как така за втори пътник с товара?Не е ли примерно така:Имаш си ти карта,качваш си се в градския транспорт,валидираш я и всичко е 6.Отчита ли се нещо на нея?Имаш ли определени пъти да се качиш?
- morfei
- Форумно зомби
Ами ако товара е прекалено голем се таксува като отделен пътник. Тоест за него ще трябва да купиш билет. В автомата се отичта че си си отчела качването си в автобуса и си редовен пътник. Няма определен брой пъти, които се качваш. Мисля, че се притесняваш излишно за елементарни неща.mihaela_a написа:Как така за втори пътник с товара?Не е ли примерно така:Имаш си ти карта,качваш си се в градския транспорт,валидираш я и всичко е 6.Отчита ли се нещо на нея?Имаш ли определени пъти да се качиш?
Компютърни науки 1 курс
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
Ами просто ми е малко страшно.Всичко ще ми е ново и дано се оправя.
Сама в голямата София 
Няма страшно, даже е интересно отначало, а после разбираш в каква мизерия си се набутал, но свикваш. 
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
^^ Толкова си въодушевена!
За съжаление, нещата не са особени розови - точно нещата около градския транспорт : )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Що бе, Градския си е емоция.WickedWitch написа:^^ Толкова си въодушевена!За съжаление, нещата не са особени розови - точно нещата около градския транспорт : )