Приети - Право

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно
Курс: първи

Re: Приети - Право

Мнение от mihaela_a »

babangida написа:
Rainhardt написа:Защо пък електронна ? По - евтина ли е от хартиената?
Хартиената е по - удобна, поне няма да се борите с дефектните терминали за таксуване на картата :compress:
И на мен те си ми харесваха повече, а и я вадиш само когато ти я поискат. Сега всеки път забравям да я валидирам на тея машинарийки, а и не виждам смисъл, щом съм си платил за цяла градска мрежа.
А ако си с електронна примерно и не си я валидирал и влезне проверка те глобяват,нали?Въпреки,че имаш карта :mrgreen:
Последно промяна от mihaela_a на 12 Авг 2009, 15:20, променено общо 1 път.
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие

Мнение от mihaela_a »

Колко е тази глоба :cyclopsani: :) ?
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Да! По принцип в градския транспорт няма контрольори, които да са нон стоп в превозното средство. Тази система я има обаче в някои други градове. А може би и нямаше СКГТ да губят толкова пари ако имаше.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

mihaela_a написа:
babangida написа:
Rainhardt написа:Защо пък електронна ? По - евтина ли е от хартиената?
Хартиената е по - удобна, поне няма да се борите с дефектните терминали за таксуване на картата :compress:
И на мен те си ми харесваха повече, а и я вадиш само когато ти я поискат. Сега всеки път забравям да я валидирам на тея машинарийки, а и не виждам смисъл, щом съм си платил за цяла градска мрежа.
А ако си с електронна примерно и не си я валидирал и влезне проверка,те глобяват,нали?Въпреки,че имаш карта :mrgreen:
Засега не ми се е случвало.Най-вероятно ще правя скандал, щото така или иначе съм си палтил, а просто съм забравил да я валидирам на шибаната машинка.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

mihaela_a написа:Колко е тази глоба :cyclopsani: :) ?
10 пъти размера на билета, т.е. 10 лева.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

mihaela_a написа:Колко е тази глоба :cyclopsani: :) ?
Глобата е 10 лв., а актът е 100 лв. Да знаете, че по принцип и багаж с размери над 60/40/40 се таксува като отделен пътник с допълнително билетче, ако не ви се рискува да си имате проблеми с контрольори.
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Rainhardt написа:хаха
10 ле'а е ... ама само с полицай могат да ти я вземат защото искат лична карта а само на тях или други оторизирани се дава.
Личната карта я искат при съставянето на акт. Иди им обяснявай кво право имат. :mrgreen: :lol:
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология

Мнение от Master_of_Sin »

Rainhardt написа:Една най - най - обиквенона карта - > забрави за всички глупости
нали казаха че не може обикновена... можело само електронна за нас?? Ама ква е логиката да нямаме право на избор не знам!? :shock:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие

Мнение от mihaela_a »

Как така за втори пътник с товара?Не е ли примерно така:Имаш си ти карта,качваш си се в градския транспорт,валидираш я и всичко е 6.Отчита ли се нещо на нея?Имаш ли определени пъти да се качиш?
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

mihaela_a написа:Как така за втори пътник с товара?Не е ли примерно така:Имаш си ти карта,качваш си се в градския транспорт,валидираш я и всичко е 6.Отчита ли се нещо на нея?Имаш ли определени пъти да се качиш?
Ами сега, като си с електронна карта, валидираш нея, а след това дупчиш билетче за багаж, по-голям от 60/40/40. Така е по правилник и аз не рискувам. И без това не пътувам често с толкова голям багаж.
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

mihaela_a написа:Как така за втори пътник с товара?Не е ли примерно така:Имаш си ти карта,качваш си се в градския транспорт,валидираш я и всичко е 6.Отчита ли се нещо на нея?Имаш ли определени пъти да се качиш?
Ами ако товара е прекалено голем се таксува като отделен пътник. Тоест за него ще трябва да купиш билет. В автомата се отичта че си си отчела качването си в автобуса и си редовен пътник. Няма определен брой пъти, които се качваш. Мисля, че се притесняваш излишно за елементарни неща. :wink:
Компютърни науки 1 курс
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие

Мнение от mihaela_a »

Ами просто ми е малко страшно.Всичко ще ми е ново и дано се оправя. :flower: Сама в голямата София :lol:
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Няма страшно, даже е интересно отначало, а после разбираш в каква мизерия си се набутал, но свикваш. :lol:
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

^^ Толкова си въодушевена! :P За съжаление, нещата не са особени розови - точно нещата около градския транспорт : )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

WickedWitch написа:^^ Толкова си въодушевена! :P За съжаление, нещата не са особени розови - точно нещата около градския транспорт : )
Що бе, Градския си е емоция. :shock: :mrgreen:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”