И на мен са ми много трудни, но као ги повтаряш ги запомняш! Моята учителка ме посъветва да ги пиша на листчета и да ги слагам на различни места в къщи... Катоги гледам щял съм да ги запомня... Не съм пробвал ощеra4e^f написа:А годините и имената как ги учите:( За мен са кошмар.По принцип едвам помня дати..и моя имен ден не го знам даже кога еНякаква рецепта да имате?
как върви подготовката ви по история за КСК 2006?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- явор
- Летописец Виртуоз
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Така, аз се чудя, темата за църквата ми е 40 страници, акълът ми не го побира как ще се напише това нещо за 4 часа, ако се падне на изпита.everyday_ написа:...сега Църквата през Възраждането нещо ми се опъва, но и тя ще мине под ножа
А относно датите, годините и имената...мииии с повтаряне и писане все ще се запомнят, предполагам.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
за датите и имената нямам някаква точна стратегия...запомням ги в хода на самото учене на дадената тема...иначе даскалът ми по история ме кара да правя хронологична аблица и след като си науча темата отделно да я уча и нея, но нямам време за това...може би единствената стратегия, ако мога така да я нарека е, че правя аналогии с други думи, но това въобще не може да е гаранция, тъй като все пак трябва да се сетя и за първия аналог, което понякога или не става или се обърквам...пробвайте, но не е много надеждно 
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
И на мен датите ми бяха проблем, даам помняявор написа:И на мен са ми много трудни, но као ги повтаряш ги запомняш! Моята учителка ме посъветва да ги пиша на листчета и да ги слагам на различни места в къщи... Катоги гледам щял съм да ги запомня... Не съм пробвал ощеra4e^f написа:А годините и имената как ги учите:( За мен са кошмар.По принцип едвам помня дати..и моя имен ден не го знам даже кога еНякаква рецепта да имате?
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
същото и аз правя...за това имах предвидnrggirl написа:Като цяло важното е да си изградиш система за помнене на цифри, например като ги асоциираш с нечий рожден ден, или да ги помниш като телефонен номер, или по какъвто начин ти е най-лесно да запомняш цифри
- feichka
- Форумно зомби
Едно въпросче - в темата за Раковски и българските политически движения през 50-те и 60-те години на 19 в. много ли сте писали за българите и участието им в Кримската война (което трябва да добавям в моята тема, защото го нямаше допреди да разбера, че тези от СУ го искат) и за промените в бълг. общество след Кримската война?! И още нещо - след като сте описали всичко за Раковски, Одеското настоятелство, Добродетелната дружина, ТБЦК обобщили ли сте трите основни политически течения (революционнодемократично, буржоазнолиберално и там третото, неориентирано представлявано от Добродетелната дружина и Настоятелството) и четничеството (кои чети сте включили)?! Мерси предварително!
То стана един дъъъълъг пост...ама като не са ми ясни тези неща... 
- ra4e^f
- Форумно зомби
В темата Кримската война е цяла една точка: Българите и Кримската война!!Промените в бг общество също ги пишеш-молбата до Николай 1,Букурещката бг епитропия..тайните бг общества и тн.Политическите течения и четничеството са също отделна точка: Емигрантски полит. организации през 60-те год. Подточки са: Дейността на Добродетелната др;дейността на одеското настоятелство; създаване и дейност на ТБЦК/ТЦБК/БТЦК; четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.katiunki написа:Едно въпросче - в темата за Раковски и българските политически движения през 50-те и 60-те години на 19 в. много ли сте писали за българите и участието им в Кримската война (което трябва да добавям в моята тема, защото го нямаше допреди да разбера, че тези от СУ го искат) и за промените в бълг. общество след Кримската война?! И още нещо - след като сте описали всичко за Раковски, Одеското настоятелство, Добродетелната дружина, ТБЦК обобщили ли сте трите основни политически течения (революционнодемократично, буржоазнолиберално и там третото, неориентирано представлявано от Добродетелната дружина и Настоятелството) и четничеството (кои чети сте включили)?! Мерси предварително!То стана един дъъъълъг пост...ама като не са ми ясни тези неща...
- MIND FIELD
- От дъжд на вятър
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
в моята тема точката за българите и Кримската война не е особено дълга...споменават се само най-главните неща...а за политическите течения си имам съвсем отделна точка като в нея са описани всчко едно от теченията, там членове, възгледи, принципи, идеи и т.н.katiunki написа:Едно въпросче - в темата за Раковски и българските политически движения през 50-те и 60-те години на 19 в. много ли сте писали за българите и участието им в Кримската война (което трябва да добавям в моята тема, защото го нямаше допреди да разбера, че тези от СУ го искат) и за промените в бълг. общество след Кримската война?! И още нещо - след като сте описали всичко за Раковски, Одеското настоятелство, Добродетелната дружина, ТБЦК обобщили ли сте трите основни политически течения (революционнодемократично, буржоазнолиберално и там третото, неориентирано представлявано от Добродетелната дружина и Настоятелството) и четничеството (кои чети сте включили)?! Мерси предварително!То стана един дъъъълъг пост...ама като не са ми ясни тези неща...
П.П. вие знаех те ли че задължително трябва да се явим и на редовния дори и при положение, че сме изкарали добра оценка на предварителния?
- feichka
- Форумно зомби
Мерси на теб и на ra4e^f!everyday_ написа:в моята тема точката за българите и Кримската война не е особено дълга...споменават се само най-главните неща...а за политическите течения си имам съвсем отделна точка като в нея са описани всчко едно от теченията, там членове, възгледи, принципи, идеи и т.н.katiunki написа:Едно въпросче - в темата за Раковски и българските политически движения през 50-те и 60-те години на 19 в. много ли сте писали за българите и участието им в Кримската война (което трябва да добавям в моята тема, защото го нямаше допреди да разбера, че тези от СУ го искат) и за промените в бълг. общество след Кримската война?! И още нещо - след като сте описали всичко за Раковски, Одеското настоятелство, Добродетелната дружина, ТБЦК обобщили ли сте трите основни политически течения (революционнодемократично, буржоазнолиберално и там третото, неориентирано представлявано от Добродетелната дружина и Настоятелството) и четничеството (кои чети сте включили)?! Мерси предварително!То стана един дъъъълъг пост...ама като не са ми ясни тези неща...
П.П. вие знаех те ли че задължително трябва да се явим и на редовния дори и при положение, че сме изкарали добра оценка на предварителния?
А за изпита, че трябва да се явим и на редовния - знам.