Размисли и страсти с Tommy

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Размисли и страсти с Tommy

Мнение от Tommy »

allshallperish написа:Моите въпроси са леки:
1.Какво обичаш?
2.Какво мразиш?
3.Какво те дразни?
4.Какво те удовлетворява?
5.Какво преследваш?
6.А какво не можеш да догониш?
7.Пиеш ли кафе? Какво предпичиташ?
8.Кой е най- ранният ти детски спомен?
9.Имаш ли нещо колекционерско?
10.Работиш ли?
Не са толкова леки, колкото си мислиш. :)
1. Обичам нещата, в които вярвам.
2. Не мразя.
3. Глупостта, нихилизмът, простотията, липсата на възпитание и сдържаност, самоотказването от мислене и свобода. Има и още нещо сигурно, но това ми хрумва засега.
4. Спокойствието и природата - действат ми много успокояващо. Също така ме удовлетворява пълноценно употребеното време и добре свършената работа.
5. Развитие и градация в личен план в доста аспекти.
6. Наистина доста неща още ми е рано да догоня и като желана реализация, и в по-личен план.
7. От доста време не съм пил кафе, но пък пия чай :) .
8. Това е едно от най-трудните. Далеч не съм сигурен, но се сещам отведнъж за няколко неща - домашни ситуации, когато наистина като доста малък се разхождах из апартамента и драсках по стените с молив, или химикалка. Други са разходките с баба ми в Южния парк и Борисовата градина. Също така имам и спомен за ходене на море като много малък, което свързвам с качването на едно магаре на плажа и с разходка из станция в Китен. Бил съм и за няколко месеца в Трявна като много малък и имам блед спомен (не знам обаче със сигурност дали е бил оттам, но май не беше от София), че си бях харесал едно плетено сламено детско столче, което баба ми ми беше купила и се редувахме да носим. Смятам, че е горе-долу това.
9. Като малък събирах доста неща - играчки, монети, лепенки с футболисти, картинки от дъвки, фогиси, хописи - такива неща. Колекционерските ми увлечения обаче поизчезнаха с времето.
10. Не постоянно - работата ми е свързана с писане на статии. Също така следя излизащото от някои мои фаворити в областта, от които бих казал, че се уча (уча - не разбирай копиране на чужд стил, а обогатяване на познанията :) ).
Надявам се да съм бил горе-долу изчерпателен. :)
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Чудесно :) .
Е, а събирал ли си пера от животни :P :mrgreen: ?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

allshallperish написа:Чудесно :) .
Е, а събирал ли си пера от животни :P :mrgreen: ?
:) :) :) Не, ти да не би случайно да си събирала? Не звучи лоша идея, но не ми е хрумвало.
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Охо, ами да. Но аз живея в къща и ми е било по- лесно да скубя домашните кокошки :lol: . В личната си колекция, най- стойностните ми неща бяха пера от щъркел, от токачка /от Рупите :P /, сокол и още чудесии, които вече не помня. Имах и едно от паун, ама било на лош късмет разбрах по- късно и ме принудиха да се отърва от него. Е, от него добре, ама от късмета /лошия/ - не успях :mrgreen: . Иначе и аз съм си събирала повечето неща, които и ти. Помня какъв бой беше с миришещите листчета :lol: .

А ти в какъв формат издание пишеш статии? Доволен ли си от работата и заплащането?
Струва ми се, че вече малко хора могат да се похвалят с нещо подобно. Експлоатацията е ужасно голяма,
което ме подсети за днешната ми анкета от "работодателя". Ако броят процентно отговорите, то ако всички са се
подмазали във фирмата, ще бутна вота поне с 10% надолу :P . Така е. Трудно е да си ми работодател и да се опитваш постоянно да ме прецакаш и аз да не ти го върна в подходящия момент =). Относно това какво мислиш? Смяташ ли, че държавната службица е по- добра от частната и ако да защо? Ако не, защо частната е по- добра?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Статиите са за вестник и тъй като са политически, а вестникът си е нещо като неофициален партиен печатен орган, съм повече от доволен. Всъщност това, което ми харесва в него повече, отколкото в другите е , че е седмичник и не се пишат новини, а се правят анализи. От заплащането съм доволен, а и поне там и дума не може да става за експлоатация. За съжаление е едно от малкото места, за които това е вярно.
За миришещите листчета помня наистина какви страсти и борби бяха. :)
Колкото до работата - държавната е по-сигурна, но с по-ниско заплащане и по-малък шанс за израстване, за сметка на частната, където обаче в ситуацията на криза се увеличават шансовете да остане човек на улицата. По-трудната за намиране в момента определено е държавната, тъй като почти никой не би посмял в този момент да освободи място там. Това за сметка на изпитанията, на които са подложени частниците в момента. Просто повечето хора нямат възможността да заемат държавна работа и рискуват в частния сектор. Ако успеят да се задържат там, обаче, това би им донесло дивиденти в дългосрочен план.
Knights of the Cross
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

в-к "Седем", нали?
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

proUSA написа:в-к "Седем", нали?
Е, за теб не съм се и съмнявал, че ще се сетиш - нали си съпартиец. :)
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Така...
1. Име и фамилия? Щото вестниците "Седем" са ми в Пловдив (тях бащата ги взема). Имаше някакъв пич с дълга коса, по-младичък, само ти ще да си?
2. Какво е отношението ти към последните страници на вестника? Голата плът на Николета Лозанова, задълбочените размисли върху облеклото на Кейт Мос и Хилари Дъф, пространните изследвания на естеството на българското първенство по футбол...
3. Правилно ли помня, че си френска филология? Кой курс си?
4. Не смяташ ли, че вестникът ви прекалено забива в това да говори клишета (които не са непременно лошо нещо), вместо да се съсредоточи върху анализирането на проблемите на Синята коалиция?
5. Трябва ли петдесетник да бъде политически лидер? Или всички политически лидери трябва да са православни, поне на думи?
6. А гей?
7. Пусни някое стихотворение, което те кефи.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Norwegian Wood написа:Така...
1. Име и фамилия? Щото вестниците "Седем" са ми в Пловдив (тях бащата ги взема). Имаше някакъв пич с дълга коса, по-младичък, само ти ще да си?
2. Какво е отношението ти към последните страници на вестника? Голата плът на Николета Лозанова, задълбочените размисли върху облеклото на Кейт Мос и Хилари Дъф, пространните изследвания на естеството на българското първенство по футбол...
3. Правилно ли помня, че си френска филология? Кой курс си?
4. Не смяташ ли, че вестникът ви прекалено забива в това да говори клишета (които не са непременно лошо нещо), вместо да се съсредоточи върху анализирането на проблемите на Синята коалиция?
5. Трябва ли петдесетник да бъде политически лидер? Или всички политически лидери трябва да са православни, поне на думи?
6. А гей?
7. Пусни някое стихотворение, което те кефи.
1. Тома Георгиев
2. Тези страници с лайфстайл присъстват сравнително от скоро във вестника. Като става въпрос за някоя манекенка, или актриса, то разсъжденията обикновено са в този стил. Колкото до спортните страници, смятам, че такива изследвания не са излишни, особено на фона на другите спортни новини са нещо свежо.
3. Да, както писах на миналата страница поприключих с втори курс.
4. Всъщност смятам, че не се занимава с клишета. Проблемите, които се разсискват са актуални, а и на мен ми допада стилът на разглеждането им. Колкото до тези, свързани със "Синята коалиция", то голяма част от вестника е посветена точно на проблемите пред нея, с препоръки, забележки и обективизъм.
5. Ами лидерите се избират от членове, които искат определен човек да представя партията им. Те решават, чрез лидера, какво искат да бъде лицето й пред обществото.
6. Ако партията е на гейове, убеден съм, че лидерът й ще е гей. В друг случай не мисля, че би било особено уместно, нито възможно.
7. Ами чета предимно проза, но (клиширано :) ) харесвам Робърт Бърнс. :) Например това:
To a mouse
Small, sleek, cowering, timorous beast,
O, what a panic is in your breast!
You need not start away so hasty
With hurrying scamper!
I would be loath to run and chase you,
With murdering plough-staff.
I'm truly sorry man's dominion
Has broken Nature's social union,
And justifies that ill opinion
Which makes thee startle
At me, thy poor, earth born companion
And fellow mortal!
I doubt not, sometimes, but you may steal;
What then? Poor beast, you must live!
An odd ear in twenty-four sheaves
Is a small request;
I will get a blessing with what is left,
And never miss it.
Your small house, too, in ruin!
It's feeble walls the winds are scattering!
And nothing now, to build a new one,
Of coarse grass green!
And bleak December's winds coming,
Both bitter and keen!
You saw the fields laid bare and wasted,
And weary winter coming fast,
And cozy here, beneath the blast,
You thought to dwell,
Till crash! the cruel plough past
Out through your cell.
That small bit heap of leaves and stubble,
Has cost you many a weary nibble!
Now you are turned out, for all your trouble,
Without house or holding,
To endure the winter's sleety dribble,
And hoar-frost cold.
But Mouse, you are not alone,
In proving foresight may be vain:
The best laid schemes of mice and men
Go often askew,
And leaves us nothing but grief and pain,
For promised joy!
Still you are blest, compared with me!
The present only touches you:
But oh! I backward cast my eye,
On prospects dreary!
And forward, though I cannot see,
I guess and fear!
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Благодаря за отговорите, баш ми е дражко :mrgreen:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Удоволствието е изцяло мое. :)
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Благодаря за отговорите. :flower:
Tommy написа: 1. Тома Георгиев
Въй... Аз подозирах, че ти и Тома Гордеев сте един и същ потребител.. :mrgreen:

Чакай да те подпитам още нещо:
1. Кои са ти любимите рок групи?
2. Какви вътрешни проблеми попречиха на партията ти да вземе повече гласове?
3. От кой град си?
4. Коя зодия си?
5. Каква е политиката на ДСБ спрямо жмудите?

Спирам. ;р
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Томи, би ли дал линк към някоя твоя статия, която наистина смяташ за добро попадение. Ако не искаш да я даваш пред всички, ще бъда доволен, ако ми я пуснеш и под формата на линк или в пълен размер на лично съобщение. Бих се радвал, ако дадеш и повече от една. Ще ги изчета с интерес.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Norwegian Wood написа:Благодаря за отговорите. :flower:
Няма защо. :)
Norwegian Wood написа:Въй... Аз подозирах, че ти и Тома Гордеев сте един и същ потребител.. :mrgreen:
:) :) :) Добра шега. :)
Norwegian Wood написа:Чакай да те подпитам още нещо:
1. Кои са ти любимите рок групи?
2. Какви вътрешни проблеми попречиха на партията ти да вземе повече гласове?
3. От кой град си?
4. Коя зодия си?
5. Каква е политиката на ДСБ спрямо жмудите?

Спирам. ;р
1. Ами когато не слушам метъл, слушам предимно рок и хард рок. Обикновено AC\DC, Sweet, Slade, Cockney Rebel, Purple, Floyd Led zepellin - тоест повечето стари класики. Харесвам и някои srawnitelno новички рок групи, които се стремят да приличат по удачен начин на предшествениците си.
2. Сериозни вътрешни проблеми в ДСБ нямаше - това е сравнително малка партия, развита почти само в големите градове. Проблеми възникваха от сблъсъци с предвидени и непредвидени външни фактори.
3. София.
4. Рак.
5. :) Жмуда за президент. :)
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

ники написа:Томи, би ли дал линк към някоя твоя статия, която наистина смяташ за добро попадение. Ако не искаш да я даваш пред всички, ще бъда доволен, ако ми я пуснеш и под формата на линк или в пълен размер на лично съобщение. Бих се радвал, ако дадеш и повече от една. Ще ги изчета с интерес.
Вестникът няма безплатно он-лайн издание, но мога да ти пратя някои материали. Имам и един близък мой приятел, който ги качва на блога си, така че и към него мога да дам линк.
Knights of the Cross
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”