Приети "Политология" 2009/2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
vdimiter
В началото бе словото
Специалност: Политология; Икономика
Курс: друг

Приети "Политология" 2009/2010

Мнение от vdimiter »

Нещо тази година нищо не се чува от тая специалност. Не се ли очаква от нас да бъдем по-обществено ангажирани?

Покажете се, колеги! :)
Allois
В началото бе словото

Re: Приети "Политология" 2009/2010

Мнение от Allois »

Ето ме ,колега! Идвам за подкрепление. :wink:
Честито приемане! :)
Дано и други колеги се покажат :roll:
Chichoto !
В началото бе словото
Специалност: shtangi
Курс: кандидат-студент

Мнение от Chichoto ! »

и язе съм политолог ..таз година
Аватар
Mendes
В началото бе словото

Мнение от Mendes »

:salute:
Полотологияяя :cheers:

ПП. Къде е седалищетото на политологията?
Ректората/ 4ти км..?
По убеждения софист.
Chichoto !
В началото бе словото

Мнение от Chichoto ! »

май май и двете..
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Официално в Ректората, но почти всички лекции са на 4-ти км
vdimiter
В началото бе словото

Мнение от vdimiter »

Allois написа:Ето ме ,колега! Идвам за подкрепление. :wink:
Честито приемане! :)
Дано и други колеги се покажат :roll:
Благодаря, честито и на теб, колега! Трябват ни свежи сили тук, за да раздвижим обстановката. :)
Chichoto ! написа:и язе съм политолог ..таз година
Е, как може само тази година? Дерзай, колега, в политиката е хлябът (на шега, разбира се)! :cheers:
Mendes написа::salute:
Полотологияяя :cheers:

ПП. Къде е седалищетото на политологията?
Ректората/ 4ти км..?
Време беше да се покаже и една колежка! Честито! :D
А инак, доколкото знам, лекциите и въобще всичко с изключение на административните казуси, се случва на 4-и километър.

Между другото, интересно ми е, какво мислите за специалността, колеги? Защо избрахте нея, а не друга?

Аз лично се колебаех и по едно време си мислех да кандидатствам финанси в УНСС. Впоследствие прецених, че не си струва да се занимавам с уроци по математика примерно, а и УНСС не е стока, както ще кажат добре осведомените колеги. :) Политиката, пък, винаги ми е била интересна и от малък се интересувам от неща, които дори за възрастните не са представлявали чак такъв интерес. Може би това има общо с факта, че много обичам историята и пряко свързвам нея с политическите решения, взимани от хората, държащи властта в това време.

Както и да е, много се отплеснах, колеги, но ще ми е любопитно да разбера и някои от вашите истории. Сигурен съм, че сред тях има интересни неща. :)
Аватар
Avrora_Aur
В началото бе словото

Мнение от Avrora_Aur »

Нямаш ни най-малка представа колко точно интересни.
Аватар
Mendes
В началото бе словото

Мнение от Mendes »

Какво да кажа за моята история.. Малко не ми достигна да вляза това, което исках и ми беше 1во желание - Право.. Но какво да се прави, всяко зло за добро. Записах желаната специалност, но в друг университет. Ще чакам и следващи класирания, разбира се, но най-вероятно ще остана с Политология в СУ.
За специалността Политология - написах я на майтап, защото ми звучеше "по-интересно" :)
Изобщо не очаквам да се рализирам като политик или ако това стане, то няма да е само благодарение на моите познания в областта - това е действителността, в която се намираме. Както и да е, надявам се, а и от общия преглед на предметите, които се изучат разбирам, че ще ми даде широки знания в различни области и относително добра езикова основа, което в комбинация с правото ще бъде моя старт в живота. Освен това предметите ми се струват доста интересни и се надявам да уча с удоволствие занапред. :wink:
По убеждения софист.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Тези, които си мислят, че политология = политика, по-добре изобщо да не стъпват в тази специалност.Политологията, име,което е българска приомица, е по-позната навън като "политически учения и икономика" (известното London school of economics and political science е училище точно по Политология, където другаря Станишев е учил).Политологията, грубо казано, е наука за това как функционира държавата с всичките и важни устои
Chichoto !
В началото бе словото

Мнение от Chichoto ! »

Хах и аз като Mendes,се разминах с правото и сега второ желание -Политология ще се изучава.Ще видиме за какво става въпрос,в крайна сметка...
vanesenceto
В началото бе словото

Мнение от vanesenceto »

Здравейте,колегиии :lol:
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

Слабо Станишката да е учил в LSE...

В город-герой Москва е учил, а дипломната му работа е свързана с морала продиктуван от униформите на съвет. войници през ВСВ.

В LSE е карал курс по английски и е водил лекции..

EDIT: Завършил е в МГУ - Московский государственный университет, а дипломната му работа е : "Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия ".В LSE има специализация и дипломна работа.Макар, че за мен е несериозно ;)

източник: wikipedia.
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
vdimiter
В началото бе словото

Мнение от vdimiter »

Mendes написа:Какво да кажа за моята история.. Малко не ми достигна да вляза това, което исках и ми беше 1во желание - Право.. Но какво да се прави, всяко зло за добро. Записах желаната специалност, но в друг университет. Ще чакам и следващи класирания, разбира се, но най-вероятно ще остана с Политология в СУ.За специалността Политология - написах я на майтап, защото ми звучеше "по-интересно" :)
Изобщо не очаквам да се рализирам като политик или ако това стане, то няма да е само благодарение на моите познания в областта - това е действителността, в която се намираме. Както и да е, надявам се, а и от общия преглед на предметите, които се изучат разбирам, че ще ми даде широки знания в различни области и относително добра езикова основа, което в комбинация с правото ще бъде моя старт в живота. Освен това предметите ми се струват доста интересни и се надявам да уча с удоволствие занапред. :wink:
Интересно. То и аз като по-малък имах намерение да кандидатствам с право и сигурно щях да го направя, ако учителката ми по БЕЛ в гимназията не ми беше разрушила самочувствието, че мога да пиша. Все пак аз мисля, че двете специалности имат доста допирни точки и при добро желание може да съчетаеш полезните неща от тях и без да си приет право.
happyswift написа:Тези, които си мислят, че политология = политика, по-добре изобщо да не стъпват в тази специалност.Политологията, име,което е българска приомица, е по-позната навън като "политически учения и икономика" (известното London school of economics and political science е училище точно по Политология, където другаря Станишев е учил).Политологията, грубо казано, е наука за това как функционира държавата с всичките и важни устои
Естествено, че политология не е равно на политика. Политологията си е наука за политиката, т.е., както ти каза, за функционирането на държавата, партиите и т.н. Все пак, според мен това е най-доброто, което човек може да учи, ако основните му интереси са свързани с политика. :D
Chichoto ! написа:Хах и аз като Mendes,се разминах с правото и сега второ желание -Политология ще се изучава.Ще видиме за какво става въпрос,в крайна сметка...
Дано ти хареса политологията, колега. Аз лично си мисля, че поне ще е по-малко суха от правото с тия негови кодекси и тем подобни. :)
vanesenceto написа:Здравейте,колегиии :lol:
Добре дошъл, колега! :)

Добре се движим, колеги, смятам, че малко ни трябва, за да преборим темата на социолозите по брой мнения и изказали се. :)

Между другото, колеги, четете ли нещо интересно, свързано с бъдещата ни специалност и евентуално професия? Аз лично съм натрупал трите тома на "Строители на съвременна България", както и още една книга за Аденауер и изправянето на Германия на крака след Втората световна война. Не знам доколко ще са ми полезни за следването, но със сигурност ще са интересно четиво и ще ми обогатят поне общата култура и познаването на историята. :)
vdimiter
В началото бе словото

Мнение от vdimiter »

Тц-тц, пада ни рейтингът, колеги! Само това ли сме загрижените за политическия процес граждани? Трябва по-активно, я ги вижте от другите специалности как спамят! Само ние мълчим като комунисти на разпит. :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”