и азIvo Penev написа:за вафлата говорех
Наиш ли че има вафли дет са ги докарали преди 2 седмици и не се държат на хладно и сухо...А за някои и сламка треа
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
и азIvo Penev написа:за вафлата говорех
Това му е единственото хубаво качество...и че от време на време, след много търсене можеш да разбереш нещо, което те интересува. Но аз си стоя главно за иронията.p_e_t_i_a написа:целият форум е пълен с ирония
чак пък целият,по-скоро кандидатстудентският разделp_e_t_i_a написа:целият форум е пълен с ирония
Ми исках МИО (не че знаех какво точно е),ама не ме приеха.И сега от това,което мога трябва да избирам.МОже би КН,може да е интересно...bggashnik написа:Охх, не знам изобщо какво се чудиш. По-доброто образование ще получиш в СУ, въпросът е какво искаш да учиш-икономика или програмиране. Аз съм за второто![]()
Преди да се запишеш в КН, трябва да се запиташ добра ли си по математика, влече ли те програмирането(и дали си имаш някаква представа от негоlilidim написа:Ми исках МИО (не че знаех какво точно е),ама не ме приеха.И сега от това,което мога трябва да избирам.МОже би КН,може да е интересно...bggashnik написа:Охх, не знам изобщо какво се чудиш. По-доброто образование ще получиш в СУ, въпросът е какво искаш да учиш-икономика или програмиране. Аз съм за второто![]()
Специалност КОМПЮТЪРНИ НАУКИ подготвя специалисти, които с помощта на съвременните постижения в областта на информатиката и информационните и комуникационни технологии могат да решават практически задачи от системен и/или приложен характер. Учебният план е разработен в съответствие с изискванията, известни като Computing Curriculum 2001 на световните професионални организации ACM и IEEE и осигурява всестранна подготовка на студентите в основните направления на компютърните науки: програмиране и структури от данни, мрежи, хардуерни концепции, съхраняване и извличане на информация, изкуствен интелект, системи за взимане на решения, дизайн и анализ на алгоритми, разработка на нови софтуерни технологии, дизайн на езици за програмиране, среди и средства за програмиране, дизайн на операционни системи. Сериозно внимание се отделя и на математическите дисциплини, свързани с компютърните науки: дискретна математика, теория на формалните езици, теория на алгоритмите, кодиране на данни, алгебра, геометрия, математически анализ, числен анализ, вероятности и статистика. Чрез различни практикуми и възможност за стажуване в софтуерни фирми, се създават условия за максимално приближаване на студентите до същността и проблемите на бъдещата им работа.
Завършилите успешно специалността могат да се реализират като: софтуерни специалисти в компютърни, телекомуникационни, инженерни, финансови, застрахователни фирми и научни институти, като преподаватели по информатика във висши училища, научни работници и др.
Чела съм го доста пъти и сега пак,но ако ми го кажеш по-простичко ще съм ти благодарна.bggashnik написа:Преди да се запишеш в КН, трябва да се запиташ добра ли си по математика, влече ли те програмирането(и дали си имаш някаква представа от негоlilidim написа:Ми исках МИО (не че знаех какво точно е),ама не ме приеха.И сега от това,което мога трябва да избирам.МОже би КН,може да е интересно...bggashnik написа:Охх, не знам изобщо какво се чудиш. По-доброто образование ще получиш в СУ, въпросът е какво искаш да учиш-икономика или програмиране. Аз съм за второто![]()
)и дали си готова като започнеш нещо да го завършиш
Иначе КН е много преспективна специалност, но не е за всеки. Има доста хора, които се записват и впоследствие се отказват, защото не могат да издържат на ученето или пък не е това, което са очаквали...Това е анотацията на КН, прочети я внимателно и помисли хубаво какво ще бъде твоето решение.
Специалност КОМПЮТЪРНИ НАУКИ подготвя специалисти, които с помощта на съвременните постижения в областта на информатиката и информационните и комуникационни технологии могат да решават практически задачи от системен и/или приложен характер. Учебният план е разработен в съответствие с изискванията, известни като Computing Curriculum 2001 на световните професионални организации ACM и IEEE и осигурява всестранна подготовка на студентите в основните направления на компютърните науки: програмиране и структури от данни, мрежи, хардуерни концепции, съхраняване и извличане на информация, изкуствен интелект, системи за взимане на решения, дизайн и анализ на алгоритми, разработка на нови софтуерни технологии, дизайн на езици за програмиране, среди и средства за програмиране, дизайн на операционни системи. Сериозно внимание се отделя и на математическите дисциплини, свързани с компютърните науки: дискретна математика, теория на формалните езици, теория на алгоритмите, кодиране на данни, алгебра, геометрия, математически анализ, числен анализ, вероятности и статистика. Чрез различни практикуми и възможност за стажуване в софтуерни фирми, се създават условия за максимално приближаване на студентите до същността и проблемите на бъдещата им работа.
Завършилите успешно специалността могат да се реализират като: софтуерни специалисти в компютърни, телекомуникационни, инженерни, финансови, застрахователни фирми и научни институти, като преподаватели по информатика във висши училища, научни работници и др.
Имате следните математики:програмиране и структури от данни, мрежи, хардуерни концепции, съхраняване и извличане на информация, изкуствен интелект, системи за взимане на решения, дизайн и анализ на алгоритми, разработка на нови софтуерни технологии, дизайн на езици за програмиране, среди и средства за програмиране, дизайн на операционни системи
И след завършването на КН ще можеш да се реализираш като:дискретна математика, теория на формалните езици, теория на алгоритмите, кодиране на данни, алгебра, геометрия, математически анализ, числен анализ, вероятности и статистика
Ако не знаеш абсолютно нищо за току-що изброените области от КН, бих казал, че КН не е за тебсофтуерни специалисти в компютърни, телекомуникационни, инженерни, финансови, застрахователни фирми и научни институти, като преподаватели по информатика във висши училища, научни работници и др.
Добре, стига толкова, върви си в икономикатаlilidim написа:НАлице е.Обаче комп.предмети не са ми ясни горе-долу какви програми учиш и какво значи софтуерен специалист.]
P.S Не ми се нахвърляйте
Ами например уча само с++ т.е как да правя програми или уча как да направя сайт,да го поддържам,фотошоп и др.bggashnik написа:Добре, стига толкова, върви си в икономикатаlilidim написа:НАлице е.Обаче комп.предмети не са ми ясни горе-долу какви програми учиш и какво значи софтуерен специалист.]
P.S Не ми се нахвърляйте![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Бъзикам се
Ами софтуерен специалист предполагам ще рече специалист свързан с изработката на софтуера и съответно неговата продажба на пазара, било то програмист, ръководител на отбор и т.н.
Поясни въпроса "Какви програми учиш?"
![]()