Що е фашизъм

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Що е фашизъм

Мнение от JudyRamone »

Scorpion написа:Комуняга критикува фашага = Крадецът вика: "Дръжте крадеца" ...
ХВАЛА !
Само дето ако трябва да сме гадни и гнусни, че да ги сравняваме, комунистите са по-голямото зло.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Мнение от Joker »

Ти го каза! :P
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И какво по-точно е направила Италия през тези "20-30 години". Нали правиш разлика между фашизъм и нацизъм, както всички нормални хора, които не са комунисти? :roll:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Joker написа:И какво по-точно е направила Италия през тези "20-30 години". Нали правиш разлика между фашизъм и нацизъм, както всички нормални хора, които не са комунисти? :roll:
Това, че политическите системи в хитлерова Германия и мусолинова Италия не са напълно идентични, не пречи да са рожба на една и съща идеологическа концепция. Също като брежневия СССР и маодзедунски Китай, да речем. Въпросната идеологическа концепция за път път получава властническа реализация в Италия, затова и "фашизъм" става нарицателно за нея още от 20-те, и то далеч не само сред комунистическите среди. Като историк би трябвало да го знаеш. Иначе Rainhardt очевидно е поредния объркан подрастващ, изживяващ се като закъснял с раждането си хитлерюргенд.
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

СА НАЙ - ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА ТРУДЕЩИЯ СЕ ЧОВЕК
И първи приятели на мързеливия комплексиран пубер, явно...
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Аз съм ходил в една фабрика преди три години... Беше мноо яко :P , ама беше доста шумно :? , миришеше лошо :| , по пода имаше некви подозрителни петна :roll: , имаха грозни зелени униформи и бели ръкавици .... Сега като си мисля, не знам защо беше яко... :oops: Печатаха книги и ми подариха един дефектен исторически атлас. Сигурно затова ми хареса... :mrgreen: А да, беше в Брауншвайг... :pale:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ооо, Тамерлан не е от тях! Колко кръв, пот и сълзи докато завърши бакалавърската степен... Истинска ода-балада! :wink:
Затова обяснява фашизма по този начин. Както се е научил от професор Милен Семков - някакъв софтмарксизъм - дискретен, нежен, чаровен и псевдоинтелектуален, пълен с думички без съдържание. Но отдолу лъсва голия червен г.з на Интернационала! :mooning:s
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Интернет е много интересно място. Продължавам да се учудвам всеки път, когато някой се окаже изпълнен с жлъч и бойки констатации за непознати хора. А може би не са непознати, но не му стиска да се идентифицира offline :mrgreen:
Иначе дълбоко се съмнявам, че сравнението между трудовите ни книжки би било в полза на някой от вас, но не това е мястото да се доказваме като хора, нали така? Пък и в интерес на истината да си борец за чиста раса отваря някой възможности за развитие - ако не пласьор за София-Запад, то поне охрана в Blue Box :) Така че не унивай, Rainhardt!
п.п. Семков за малко да ме върне на изпита, щото не бях чел предговора му към "Моята борба" :( Даже не знаех коя е била любовница на Димитров...
Изображение
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Е, щом те влече се пробвай и като оперна певица :)
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Мен Семков ме разпитваше за диктатурата на Примо де Ривера...
Защо толкова ти трябва моята идентификация и какво общо има тя с темата за фашизма? Апропо, видя ли сборника на Николай Поппетров за програмните документи на националистическите и авторитаристките организации? "Социално наляво, национализмът напред!" :roll:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Взех си го още като излезе :) Препоръчвам го горещо на всеки, който твърди, че легионери, ратници и прочее не били фашисти 8)
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Еми те не са! Това става ясно и от този документален сборник, та дори и от краткия предговор на доста червенеещия иначе съставител.
Всъщност, Ж. Колев в книгата си за СБНЛ пише, че полицията често бъркала ремсистите с младите легионери и пердашила и едните, и другите най-редовно... :mrgreen:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Щом казваш...
№ 119. „Защо?" - уводна статия на сп. „Мощ" („Списание за фашистка мисъл"), орган на пловдивските легионери, представяща целите и задачите на изданието
януари 1933г.
“Днес при общата икономическа криза, когато наводненият ни от болшевишка литература книжен пазар расте от ден на ден, появява се и „Мощ", за да запълни една вопиюща нужда - нуждата от фашистка просвета за младите последователи на новата вяра на културното човечество - на легионерите. Тази нужда е още по-осезателна, като се има предвид, че идейните врагове на фашизма умишлено компрометират и профанират неговите идеи.
...
За такава единна национална политика ратува фашизмът и вярва, че съзнателното гражданство ще се проникне от необходимостта за пълно и всестранно обобщаване на разпръснатите обществени сили. За нея ратува и „Мощ".
С духовна и физическа мощ, е бойкост и енергия, присъщи на младостта ни, „Мощ" ще отстоява смело позициите на творческия и благодатен фашизъм.
Дали ще успее, или не, последна дума остава на читателите.”
Пълно е с такива откровения, но явно всеки вижда каквото му се иска :roll:
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Направи си експеримент: размени болшевизъм и фашизъм - ще получиш интересно съвпадение - огледален образ...
Аватар
Nadinanana
В началото бе словото
Специалност: Немска фиология
Курс: втори

Мнение от Nadinanana »

хахаха грубо :lol:
При мен-това си е моето място...
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”