Унсс или СУ-отново

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Унсс или СУ-отново

Мнение от morfei »

Ivo Penev написа:за вафлата говорех :D
и аз :shock:

Наиш ли че има вафли дет са ги докарали преди 2 седмици и не се държат на хладно и сухо...А за някои и сламка треа :lol:
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

за всички,които не са разбрали вафлата е метафора за УНСС(не влагаме лоши чувства,а лека ирония)
memento mori
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

целият форум е пълен с ирония
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Курс: трети

Мнение от blackout »

p_e_t_i_a написа:целият форум е пълен с ирония
Това му е единственото хубаво качество...и че от време на време, след много търсене можеш да разбереш нещо, което те интересува. Но аз си стоя главно за иронията.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

акълии
la douleur exquise
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

фак,много яка снимка
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Кака ти fak е много сериозен човек! :salute:
Изображение
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

p_e_t_i_a написа:целият форум е пълен с ирония
чак пък целият,по-скоро кандидатстудентският раздел
memento mori
lilidim
В началото бе словото

Мнение от lilidim »

bggashnik написа:Охх, не знам изобщо какво се чудиш. По-доброто образование ще получиш в СУ, въпросът е какво искаш да учиш-икономика или програмиране. Аз съм за второто :mrgreen: :lol:
Ми исках МИО (не че знаех какво точно е),ама не ме приеха.И сега от това,което мога трябва да избирам.МОже би КН,може да е интересно...
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

lilidim написа:
bggashnik написа:Охх, не знам изобщо какво се чудиш. По-доброто образование ще получиш в СУ, въпросът е какво искаш да учиш-икономика или програмиране. Аз съм за второто :mrgreen: :lol:
Ми исках МИО (не че знаех какво точно е),ама не ме приеха.И сега от това,което мога трябва да избирам.МОже би КН,може да е интересно...
Преди да се запишеш в КН, трябва да се запиташ добра ли си по математика, влече ли те програмирането(и дали си имаш някаква представа от него :lol: )и дали си готова като започнеш нещо да го завършиш :roll: Иначе КН е много преспективна специалност, но не е за всеки. Има доста хора, които се записват и впоследствие се отказват, защото не могат да издържат на ученето или пък не е това, което са очаквали...Това е анотацията на КН, прочети я внимателно и помисли хубаво какво ще бъде твоето решение. :wink:
Специалност КОМПЮТЪРНИ НАУКИ подготвя специалисти, които с помощта на съвременните постижения в областта на информатиката и информационните и комуникационни технологии могат да решават практически задачи от системен и/или приложен характер. Учебният план е разработен в съответствие с изискванията, известни като Computing Curriculum 2001 на световните професионални организации ACM и IEEE и осигурява всестранна подготовка на студентите в основните направления на компютърните науки: програмиране и структури от данни, мрежи, хардуерни концепции, съхраняване и извличане на информация, изкуствен интелект, системи за взимане на решения, дизайн и анализ на алгоритми, разработка на нови софтуерни технологии, дизайн на езици за програмиране, среди и средства за програмиране, дизайн на операционни системи. Сериозно внимание се отделя и на математическите дисциплини, свързани с компютърните науки: дискретна математика, теория на формалните езици, теория на алгоритмите, кодиране на данни, алгебра, геометрия, математически анализ, числен анализ, вероятности и статистика. Чрез различни практикуми и възможност за стажуване в софтуерни фирми, се създават условия за максимално приближаване на студентите до същността и проблемите на бъдещата им работа.
Завършилите успешно специалността могат да се реализират като: софтуерни специалисти в компютърни, телекомуникационни, инженерни, финансови, застрахователни фирми и научни институти, като преподаватели по информатика във висши училища, научни работници и др.
Компютърни науки I курс
lilidim
В началото бе словото

Мнение от lilidim »

bggashnik написа:
lilidim написа:
Преди да се запишеш в КН, трябва да се запиташ добра ли си по математика, влече ли те програмирането(и дали си имаш някаква представа от него :lol: )и дали си готова като започнеш нещо да го завършиш :roll: Иначе КН е много преспективна специалност, но не е за всеки. Има доста хора, които се записват и впоследствие се отказват, защото не могат да издържат на ученето или пък не е това, което са очаквали...Това е анотацията на КН, прочети я внимателно и помисли хубаво какво ще бъде твоето решение. :wink:
Специалност КОМПЮТЪРНИ НАУКИ подготвя специалисти, които с помощта на съвременните постижения в областта на информатиката и информационните и комуникационни технологии могат да решават практически задачи от системен и/или приложен характер. Учебният план е разработен в съответствие с изискванията, известни като Computing Curriculum 2001 на световните професионални организации ACM и IEEE и осигурява всестранна подготовка на студентите в основните направления на компютърните науки: програмиране и структури от данни, мрежи, хардуерни концепции, съхраняване и извличане на информация, изкуствен интелект, системи за взимане на решения, дизайн и анализ на алгоритми, разработка на нови софтуерни технологии, дизайн на езици за програмиране, среди и средства за програмиране, дизайн на операционни системи. Сериозно внимание се отделя и на математическите дисциплини, свързани с компютърните науки: дискретна математика, теория на формалните езици, теория на алгоритмите, кодиране на данни, алгебра, геометрия, математически анализ, числен анализ, вероятности и статистика. Чрез различни практикуми и възможност за стажуване в софтуерни фирми, се създават условия за максимално приближаване на студентите до същността и проблемите на бъдещата им работа.
Завършилите успешно специалността могат да се реализират като: софтуерни специалисти в компютърни, телекомуникационни, инженерни, финансови, застрахователни фирми и научни институти, като преподаватели по информатика във висши училища, научни работници и др.
Чела съм го доста пъти и сега пак,но ако ми го кажеш по-простичко ще съм ти благодарна.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Охх, ами не знам и аз какво да обясня, то всичко си е написано. :lol: :lol:
Общо взето ще се занимавате със:
програмиране и структури от данни, мрежи, хардуерни концепции, съхраняване и извличане на информация, изкуствен интелект, системи за взимане на решения, дизайн и анализ на алгоритми, разработка на нови софтуерни технологии, дизайн на езици за програмиране, среди и средства за програмиране, дизайн на операционни системи
Имате следните математики:
дискретна математика, теория на формалните езици, теория на алгоритмите, кодиране на данни, алгебра, геометрия, математически анализ, числен анализ, вероятности и статистика
И след завършването на КН ще можеш да се реализираш като:
софтуерни специалисти в компютърни, телекомуникационни, инженерни, финансови, застрахователни фирми и научни институти, като преподаватели по информатика във висши училища, научни работници и др.
Ако не знаеш абсолютно нищо за току-що изброените области от КН, бих казал, че КН не е за теб :wink: Иначе ако не знаеш някоя дисциплина какво представлява(примерно дизайн на операционни системи), питай :wink:
П.П Пак повтарям, математиката трябва да ти се отдава :oops: Но щом си влязла в КН предполагам това условие е налице :lol:
Компютърни науки I курс
lilidim
В началото бе словото

Мнение от lilidim »

НАлице е. :lol: Обаче комп.предмети не са ми ясни горе-долу какви програми учиш и какво значи софтуерен специалист.]
P.S Не ми се нахвърляйте
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

lilidim написа:НАлице е. :lol: Обаче комп.предмети не са ми ясни горе-долу какви програми учиш и какво значи софтуерен специалист.]
P.S Не ми се нахвърляйте
Добре, стига толкова, върви си в икономиката :lol: :lol: :lol: :lol: :JC-hysterical: :JC-hysterical: Бъзикам се :lol: Ами софтуерен специалист предполагам ще рече специалист свързан с изработката на софтуера и съответно неговата продажба на пазара, било то програмист, ръководител на отбор и т.н. :wink: Поясни въпроса "Какви програми учиш?" :lol: :lol:
Компютърни науки I курс
lilidim
В началото бе словото

Мнение от lilidim »

bggashnik написа:
lilidim написа:НАлице е. :lol: Обаче комп.предмети не са ми ясни горе-долу какви програми учиш и какво значи софтуерен специалист.]
P.S Не ми се нахвърляйте
Добре, стига толкова, върви си в икономиката :lol: :lol: :lol: :lol: :JC-hysterical: :JC-hysterical: Бъзикам се :lol: Ами софтуерен специалист предполагам ще рече специалист свързан с изработката на софтуера и съответно неговата продажба на пазара, било то програмист, ръководител на отбор и т.н. :wink: Поясни въпроса "Какви програми учиш?" :lol: :lol:
Ами например уча само с++ т.е как да правя програми или уча как да направя сайт,да го поддържам,фотошоп и др.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”