Новогръцка филология 2009
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
Re: Новогръцка филология 2009
Аз все пак се записах на 2-ро класиране за арабистика. Няколко стотни не ми стигнаха и много ме е яд...дано да падне бала. Все пак и гръцкия ми е слабост де
етномомиче съм, защото се занимавам с народно пеене
много харесвам всякаква балканска музика (особено гръцка) и от скоро арабска и израелска... луда глава съм аз 
Според мен балът ще падне. Пожелавам ти да влезнеш щом искаш.
С народното пеене съм на ви, но езиците са ми слабост, арабския не е лесен, но щом си решила ще се справиш. Това ми беше второто желание всъщност, макар че и него го знам до известна степен. Мъжът ми е от Ливан, макар и арменец. Доста време съм живяла и там.
С народното пеене съм на ви, но езиците са ми слабост, арабския не е лесен, но щом си решила ще се справиш. Това ми беше второто желание всъщност, макар че и него го знам до известна степен. Мъжът ми е от Ливан, макар и арменец. Доста време съм живяла и там.
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
Леле,какво семейство сте,супер
знам,че е труден арабския,но ми е голям мерак,иврита също
ако не стане,ще сме колеги 
- plamena
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Аз писах 2ро желание новогръцка защото живея в Гоце Делчев, Гърция ми е на не повече от час път.. и ходим със семейството доста често.. реших че ще е интересно
но да видим сега на 2ро класиране ако не ме приемат английска се записвам при вас 
-
Wonderwall
- В началото бе словото
- Специалност: Новогръцка филология
Май повечето чакаме английска, а? И да не я дочакаме си имаме готина 2-ра филология. Пламена, ако сме колеги ще ти идваме на гости в Гоце Делчев и после директно в Гърция
Хем купон, хем ще затвърдим наученото 
- inThemiddle
- В началото бе словото
аз съм "ЗА"- нищо,че момичето още не ни е поканило... хахах

- ethno_girl
- От дъжд на вятър
Я,не знаех,че повечето сте писали на 1-во желание английска
наистина има British invasion 
- plamena
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
ахахах стига да се стекат така обстоятелствата няма проблеми
ама все пак да изчакаме 2ро класиране,а ? 
Ако досега не сте слушали гръцка музика, значи е време да започвате.
Доста ще ви помогне.
Ако някой има информация по колко часа е дневно въвеждащия курс, моля да сподели. Аз забравих да попитам, поне за да имам приблизителна представа.
...
Явно ще е от 9 до 5, което значи, че аз няма да имам възможност да стоя всеки ден до край. Не искам да пропускам все пак. Явно ще трябва да разчитам на записките на някой
Ако някой има информация по колко часа е дневно въвеждащия курс, моля да сподели. Аз забравих да попитам, поне за да имам приблизителна представа.
...
Явно ще е от 9 до 5, което значи, че аз няма да имам възможност да стоя всеки ден до край. Не искам да пропускам все пак. Явно ще трябва да разчитам на записките на някой
-
Wonderwall
- В началото бе словото
Здравей, народе!
И на 2-ро не ме огря. Хах, то едно падане на баловете, едни чудесии ( 4 стотни).. anyways, няма да чакам трето, утре отивам да се запиша. Вече официално мога да се нарека новогръцки заек
Какво стана с останалите? Етно момичето разбрах, че е арабистика, но за другите нямам сведения. Та.. похвалете се, оплачете се =). Лично аз съм супер ентусиазиран за гръцкия, много ми е мерак да го започна.. пък ще видим докъде ще го докарам. Айде, до пак!
И на 2-ро не ме огря. Хах, то едно падане на баловете, едни чудесии ( 4 стотни).. anyways, няма да чакам трето, утре отивам да се запиша. Вече официално мога да се нарека новогръцки заек
И аз видях за Етномомиче. Честито!
По повод баловете, зависи си от наплива. В арабистиката е паднал с 2.52. Това ако не е падане
Пламена може и да е влязла английска. И там има спад. Ще чакаме новини.
За 4 стотни си гадничко. Но явно гръцкия ти е съдбата
Вярвам, че преди 14 ще се появат още колеги. Сега море, релакс
По повод баловете, зависи си от наплива. В арабистиката е паднал с 2.52. Това ако не е падане
Пламена може и да е влязла английска. И там има спад. Ще чакаме новини.
За 4 стотни си гадничко. Но явно гръцкия ти е съдбата
Вярвам, че преди 14 ще се появат още колеги. Сега море, релакс
-
Wonderwall
- В началото бе словото
Да, браво на етно момичето!
Повечето колеги вероятно не знаят за съществуването на форума или , за разлика от мен, са заети с нещо (или пък си почиват доволно на някой гръцки остров... ех, идилия, идилия..). Та аз мисля да се захвана с азбуката тези дни. И някои основни изразчета. Принципно не е хубаво да се прави това, предвид факта, че в нета не всичко е надеждно, но разчитам на късмета ми да попадна на що-годе читава информация. И най-накрая да излгедам "Мама мия"
Мелани, ти защо избра точно гръцкия?
Повечето колеги вероятно не знаят за съществуването на форума или , за разлика от мен, са заети с нещо (или пък си почиват доволно на някой гръцки остров... ех, идилия, идилия..). Та аз мисля да се захвана с азбуката тези дни. И някои основни изразчета. Принципно не е хубаво да се прави това, предвид факта, че в нета не всичко е надеждно, но разчитам на късмета ми да попадна на що-годе читава информация. И най-накрая да излгедам "Мама мия"
Мелани, ти защо избра точно гръцкия?
Ще ти кажа накратко, така и така ние сме най-редовни тук.
Ходя в Гърция от 80-те години. Бях нон стоп на състезания там, на лагери понякога. Това беше всъщност първата капиталистическа страна, в която бях. Там за първи път видях сок в картонени кутийки
сега като се сетя, голям майтап.
После през 1991 отидох пак там да тренирам и останах за година. Тренирах и работех. Беше си супер.
В последствие се наложи пак да пътувам, идвам, отивам, ходих и по други страни, но Гърция си ми остана първата любов. Аз по принцип съм работохолик, и там мързелът на гърците ми действа отпускащо. Те живеят спокойно някак си, топлото време, морето. Повече съм живяла в Атина, но съм била и в други градове и по островите.
Аз принципно имам две бакалавърски степени и две магистърски от различни университети. Имам фирми и бизнес в няколко държави, но предпочитам да съм в Гърция. Синът ми, на 5 години, го бяха приели във Френския лицей в Атина, но понеже при нас е каша с езиците и за да не го обърквам повече, решихме да се приберем в София, тук пак го приеха в същия лицей.
Така реших да се явя на изпит, просто за да видя какво е нивото. Пък то взеха, че ме приеха. И сега мисля да си следвам с вас, пък после или направо ще се прехвърля в Гърция или... не знам, всъщност не знам колко време ще останем в БГ. Всичко, което започвам го завършвам, но на мен принципно не ми трябва образование. Макар че исках в Гърция да записвам докторат. Да не забравяме обаче, че таксата, която за вас е може би висока, съвсем нормално, за мен е просто смешно малка и аз нищо не губя. По между другото докато бях преди в БГ преподавах на горен курс английски и немски. Това беше преди за да мога да следвам и да работя държавно, пък после и фирмите, децата. Така че съм наясно с младежта.
Въобще много мога да пиша и разкажа, ама айде да има и за после. Ако видиш една лелка в групата, аз съм това
дано си вкарам гръцкия в релси, покрай вас
Ходя в Гърция от 80-те години. Бях нон стоп на състезания там, на лагери понякога. Това беше всъщност първата капиталистическа страна, в която бях. Там за първи път видях сок в картонени кутийки
После през 1991 отидох пак там да тренирам и останах за година. Тренирах и работех. Беше си супер.
В последствие се наложи пак да пътувам, идвам, отивам, ходих и по други страни, но Гърция си ми остана първата любов. Аз по принцип съм работохолик, и там мързелът на гърците ми действа отпускащо. Те живеят спокойно някак си, топлото време, морето. Повече съм живяла в Атина, но съм била и в други градове и по островите.
Аз принципно имам две бакалавърски степени и две магистърски от различни университети. Имам фирми и бизнес в няколко държави, но предпочитам да съм в Гърция. Синът ми, на 5 години, го бяха приели във Френския лицей в Атина, но понеже при нас е каша с езиците и за да не го обърквам повече, решихме да се приберем в София, тук пак го приеха в същия лицей.
Така реших да се явя на изпит, просто за да видя какво е нивото. Пък то взеха, че ме приеха. И сега мисля да си следвам с вас, пък после или направо ще се прехвърля в Гърция или... не знам, всъщност не знам колко време ще останем в БГ. Всичко, което започвам го завършвам, но на мен принципно не ми трябва образование. Макар че исках в Гърция да записвам докторат. Да не забравяме обаче, че таксата, която за вас е може би висока, съвсем нормално, за мен е просто смешно малка и аз нищо не губя. По между другото докато бях преди в БГ преподавах на горен курс английски и немски. Това беше преди за да мога да следвам и да работя държавно, пък после и фирмите, децата. Така че съм наясно с младежта.
Въобще много мога да пиша и разкажа, ама айде да има и за после. Ако видиш една лелка в групата, аз съм това
дано си вкарам гръцкия в релси, покрай вас
-
Wonderwall
- В началото бе словото
Леле, супер! Ето това се нарича човек с опит
. Какво си тренирала? (Ние на чат го обърнахме, но дано не предизквикаме гнева на модераторите
)
Вече нямам търпение да дойде 14-ти.
Вече нямам търпение да дойде 14-ти.
Плуване.
Е, нали за гръцки говорим все пак.
А за щастие имам страшно много материали, учебници, речници, книги, лекции и какво ли не, естествено и в електронен вариант. Така че, ще си помагаме взаимно.
Имам доста пропуски в гръцкия, никога не съм сядала да го уча като хората.
Обаче явно съм от хората, на които им е писано и заложено да учат цял живот. На мен просто ми се отдава. Винаги имам нужда да уча нови неща и да се развивам.
Много ми е кеф, че и вие сте така надъхани и с желание.
Е, нали за гръцки говорим все пак.
А за щастие имам страшно много материали, учебници, речници, книги, лекции и какво ли не, естествено и в електронен вариант. Така че, ще си помагаме взаимно.
Имам доста пропуски в гръцкия, никога не съм сядала да го уча като хората.
Обаче явно съм от хората, на които им е писано и заложено да учат цял живот. На мен просто ми се отдава. Винаги имам нужда да уча нови неща и да се развивам.
Много ми е кеф, че и вие сте така надъхани и с желание.