Относно идеалите или по-скоро тяхната липса

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Re: Относно идеалите или по-скоро тяхната липса

Мнение от Scarface »

Леле, я дай да видим :connie_1:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
bLaCk_aNgEL
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: първи

Мнение от bLaCk_aNgEL »

За мен безспорни идеали са любовта,приятелството,изкуството,вярата в доброто и справедливото,достойнството. Наистина ми е трудно да използвам епитети от рода на идеалната половинка и перфектния избор,защото просто ми звучи прекалено..идеално. Но вярвам в тези ценности. И се замислям,че на днешно време твърде често се случва да трябва да жертваш някой от тези идеали като например достойнството си,за сметка на друг..любовта или приятелството да речем.В такъв случай трябва да си отговорим кой от тях е по-важен и кой може да бъде жертван..

Хмм и дали не им е по-лесно на материалистите да се справят и да търсят мястото си под слънцето отколкото на заблудените идеалисти,които често се случва да рискуват много от идеалите си и да пристъпват принципите си..и да бъдат наранявани,че човека заради който са способни да го направят не споделя техните идеали и не оценява тяхната жертва..И кое е по-доброто - да останеш идеалист или да си материалист на общия принцип "око за око,зъб за зъб"?!
За мен е варианта,при който си щастлив,а не емоционално осакатен и изкривен инвалид,който гледа да запази само собствената си кожа!
'Nobody can be exactly like me. Even I have trouble doing it...' Tallulah Bankhead
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Reality check anyone?! :| :lol:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Critical failure за мен. :P

Ясно е, че живеем в такъв свят, но пък ние сме млади и общуваме повече за удоволствието от самото общуване и дивият индивидуализъм, който отчуждава хората и ги прави алчни, още не ни е заразил. Но и за това има време...
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
TheExorcist
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии

Мнение от TheExorcist »

ScionOfStorm написа:аз лично възприемам идеалът като нещо, което НЕ трябва да бъде постигнато. тогава пада и си остава просто нещо изпълнено. като казваме "няма нищо/никой, който да е перфектен", донякъде изказваме сходно схващане. но пък е хубаво да се следват и да се опитваме да ги...достигнем.
Това ми прозвуча много странно. =/ Как така НЕ трябва да бъде постигнат. Та нали откатко човек светува, той е оцелял, защото се е стремял да постига разни идеали. Сега... има и невъзможни общностни идеали като утопии, анархия и подобни непостижими неща поради несъваршенността на човека. Почти всеки човек си има идеал, а това ако не се лъжа е най-висшата и стойностна цел на един човек, а и разбирасе и най-трудната. Но за да постигнеш тази най-виша и трудна цел трябва да имаш освен воля и силен дух и една рядка даденост Мозък с главно М... демек здрав разум логика и прагматичност Всичко е вързано, кое косвено кое пряко. Лично аз не бих оценил идеализъм и прагматика като противоположности. Малко са биполярните понятия като любов и омраза...
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

еми е така.

изпълниш ли един идеал той просто става част от ежедневието ти /в зависимост от това какъв е той/ и потъва дълбоко в кишата и калта.
няма пътеводни светлини, нло-та и прочие иначе фанфарести описания на ИДЕАЛ-а.

сега ще се опитам нещо смислено да кажа, както е при мен.

аз ЗНАМ, че идеалите ми, някаква голяма част от тях са НЕПОСТИЖИМИ,
но въпреки това се боря и се опитвам да ги постигам.
;щото иначе става съвсем кофти, брат, и действително няма за какво да се боря.

и обречените стискат зъби понякога и се борят, дори да осъзнават тоталния мрак пред себе си.

за общностните идеали съм съгласен, аз в момента си перкам за личностни мои си.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Идеалите си ги има и си вършат работата отлично.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”