Всъщност не съм нито едно от двете. Аз съм просто супер.... Супер Любо.Master_of_Sin написа:Охохо..ходила съм аз на концерти и си останах много доволна от всички които съм посетила..но ти, който така усърдно си защитаваш чалгата тука, много силно ме съмнява да си посетил и половината от гореспоменатите!
Или си супер позьор, или си супер лъжец-аматьор!![]()
![]()
![]()
Чалгари ли сте?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Kulovcho
Re: Чалгари ли сте?
Последно промяна от Kulovcho на 10 Авг 2009, 21:22, променено общо 1 път.
Съгласен съм,отдавна съм се спрял само на този критерийScionOfStorm написа:мошно, пропагандата като масовост на никоя субкултура не е яка, според мен. но чалгата води като пошли послания.p_e_t_i_a написа:трябва да се слуша всичко
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Къде прочете такова нещо..и къде съм го написала? аз говорех че АЗ лично не познавам прости или тъпи метъли - което далеч не означава че познавам всички и разбира се , не мога да кажа за всички мнение щото това е просто невъзможно!Kulovcho написа: Отричам твърдението ти, че всички фенове на чалгата са някакви супер прости и селски типове, а, разбираш ли, метълите много умни. Защото не музиката прави човека, освен ако не е професионален музикант.
Също така и за чалгата никъде не съм писала че ВСИЧКИ са прости - не си ми прочел явно постовете внимателно! Дадох примери за това как се слуша навсякъде, дори там където би трябвало да не се слуша - защото съгласи се - в училище да си пускат чалга разни моми и момци...е меко казано недопустимо и такава глупост е възможна само и единствено в нашата България!
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Две съученички се преместиха да учат в САЩ в 8-ми клас и и там са си пускали чалгата.Master_of_Sin написа: Къде прочете такова нещо..и къде съм го написала? аз говорех че АЗ лично не познавам прости или тъпи метъли - което далеч не означава че познавам всички и разбира се , не мога да кажа за всички мнение щото това е просто невъзможно!
Също така и за чалгата никъде не съм писала че ВСИЧКИ са прости - не си ми прочел явно постовете внимателно! Дадох примери за това как се слуша навсякъде, дори там където би трябвало да не се слуша - защото съгласи се - в училище да си пускат чалга разни моми и момци...е меко казано недопустимо и такава глупост е възможна само и единствено в нашата България!
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Бдв в САЩ се разцепват на нашата чалга!ники написа:Две съученички се преместиха да учат в САЩ в 8-ми клас и и там са си пускали чалгата.Моля да се поправиш - възможно е и в САЩ.
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
pink floyd написа:Бдв в САЩ се разцепват на нашата чалга!ники написа:Две съученички се преместиха да учат в САЩ в 8-ми клас и и там са си пускали чалгата.Моля да се поправиш - възможно е и в САЩ.
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
-
football_fenka
- В началото бе словото
- Специалност: Славянски филологии
По мое мнение е недопустимо да пускаш каквато и да е музика в училище, защото там не е мястото, но темата за възпитанието на учениците днес и да чувството им за отговорност и уважение е дълга и широка.
Но да се отричат и обиждат по този начин хора, които са изпяли песни като "Майчице България", "Жена съм за това", "Послание" и т.н. е смешно. В защита на чалгата от жлъчните ви нападки мога да кажа, че не съм чула нито един поп изпълнител или метъл изпълнител... или какъвто и да е да изпее песен за България, която да е близо до автентичната българска музика.
Но да се отричат и обиждат по този начин хора, които са изпяли песни като "Майчице България", "Жена съм за това", "Послание" и т.н. е смешно. В защита на чалгата от жлъчните ви нападки мога да кажа, че не съм чула нито един поп изпълнител или метъл изпълнител... или какъвто и да е да изпее песен за България, която да е близо до автентичната българска музика.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
слушай малко Епизод тогава, макар че аз лично не ги харесвам особено.
pwnd?
а, можеш и малко Moria да чуеш, ако се добереш. а, може и малко Svarrogh СЪЩО, ако ще си говорим за БЪЛГАРИЯ и възпяване на природата й.
мерси предварително.
кое е автентичното българско в чалгата? източните кючеклийници ли? с това ли ще сравняваш гайдата и фолклора ни?
с това?
pwnd?
а, можеш и малко Moria да чуеш, ако се добереш. а, може и малко Svarrogh СЪЩО, ако ще си говорим за БЪЛГАРИЯ и възпяване на природата й.
мерси предварително.
кое е автентичното българско в чалгата? източните кючеклийници ли? с това ли ще сравняваш гайдата и фолклора ни?
с това?
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
За тва пък кой спори?football_fenka написа: че не съм чула нито един поп изпълнител или метъл изпълнител... или какъвто и да е да изпее песен за България, която да е близо до автентичната българска музика.
Мисля че всички много добре знаем, че фолка и поп-фолка нямат нищо общо помежду си.
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
-
football_fenka
- В началото бе словото
Слушала съм ги. Гаджето ми слуша само метъл. Но това са интерпретации и да ти кажа честно - изобщо не са ми близо до фолклора, за което говорехScionOfStorm написа:слушай малко Епизод тогава, макар че аз лично не ги харесвам особено.
pwnd?
мерси предварително.
с това?
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
за кой фолклор говориш тогава?
защото Грохнал под един дъб примерно ми извиква нашенски картини - селски, природни, всичко.
Сиромашките извори - също.
А за албуми с името "Кукери" и "Лейди Витоша" няма какво да си говорим, нали? Далеч от фолклора, особено първото наименование.
защото Грохнал под един дъб примерно ми извиква нашенски картини - селски, природни, всичко.
Сиромашките извори - също.
А за албуми с името "Кукери" и "Лейди Витоша" няма какво да си говорим, нали? Далеч от фолклора, особено първото наименование.
The storm is coming...

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Голяма част от изпълнителите са направили първите си стъпки като певци на народни песни.ScionOfStorm написа: кое е автентичното българско в чалгата? източните кючеклийници ли? с това ли ще сравняваш гайдата и фолклора ни?
с това?
Отличен пример за това е Хисарския поп -
-
football_fenka
- В началото бе словото
Изслушай това http://www.youtube.com/watch?v=J5IrTdEXVOUMaster_of_Sin написа:За тва пък кой спори?football_fenka написа: че не съм чула нито един поп изпълнител или метъл изпълнител... или какъвто и да е да изпее песен за България, която да е близо до автентичната българска музика.
Мисля че всички много добре знаем, че фолка и поп-фолка нямат нищо общо помежду си.
Мисля, че чалгаджииките имат и добра страна. За това казвам, ченападането на музика, която не познавате е смешно.
Всичко е комерс. Важно е какви представи формира музиката в подрастващите.Днешно време предимно средата ,а не възпитанието формират представи у децата.Следователно песни с текстове за самоубийство,изнасилване,расизъм,сребролюбство и т.н, в повечето случаи не могат да не повлияят мирогледа на малчуганите.Във всеки стил музика има аморални послания,които биват директни или не толкова.За да няма млади убийци,изнасилвачи и тн едно дете трябва:
-Да бъде възпитано да не се повлиява(тия дни...)
-Да му се ограничи достъпа до такава музика(често обратен ефект)
А какво да се направи като цяло:
-Да се поприкрият посланията
-Да се забрани музика с такива послания въобще(.....)
-Да бъде възпитано да не се повлиява(тия дни...)
-Да му се ограничи достъпа до такава музика(често обратен ефект)
А какво да се направи като цяло:
-Да се поприкрият посланията
-Да се забрани музика с такива послания въобще(.....)
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
Мхм... или като са правили кавъри на известни сръбски песнии! хаха.ники написа:Голяма част от изпълнителите са направили първите си стъпки като певци на народни песни.ScionOfStorm написа: кое е автентичното българско в чалгата? източните кючеклийници ли? с това ли ще сравняваш гайдата и фолклора ни?
с това?
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!