Чалгари ли сте?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
football_fenka
- В началото бе словото
- Специалност: Славянски филологии
- Курс: първи
Re: Чалгари ли сте?
Не мисля, че има нужда от ирония. Говорим си като големи хора и излагаме доводи... Не искам да те променям, не искам да ти налагам мнението си... Просто споримhahaf написа:Прости ми, о, неподвластна..
-
Kulovcho
В темата има доста глупости, особено на едни два субекта:
1. Чалгата наистина е тъпа, неинтелектуална и просташка музика. Но останалите стилове да не би да не са такива? Повечето хип-хоп (американската чалга), особено южняшкия, латиното (южноамериканска чалга), електронната (в голяма част, от която дори няма мелодия, а само ритъм) и попът не са по-качествени в голямата си част. Метълът също не прави изключение, защото, не вярвам да намерите обяснение, с какво текстът на една песен на Слеър е по-смислен от чалга хитовете.
2. Или казано по-друг начин, нямате право да критикувате, след като вие не слушате кой знае колко по-качествена музика. Чалгата е просто балкански поп. Да, по-тъпа е от западния поп, признавам, но и Бритни Спиърс не прави изкуство. Убеден съм, че критикуващите не слушат джаз, класическа музика или пък 35-минутно прогресив рок произведение на Pink Floyd, за да си мислят, че слушат нещо кой знае колко по-хубаво.
3. Чалгата по принцип показва ниско музикално образование. Но това не значи, че задължително човек не е културен, интелигентен и образован. То има и хора с ниско техническо образование, но това не значи, че са тъпи. Защото хората не се разделят само на един компонент. Предпочитам умен и интелигентен чалгар пред тъп метъл, а вторият индивид е бая често срещан. Така че не делете хората по музикалния стил, който слушат.
1. Чалгата наистина е тъпа, неинтелектуална и просташка музика. Но останалите стилове да не би да не са такива? Повечето хип-хоп (американската чалга), особено южняшкия, латиното (южноамериканска чалга), електронната (в голяма част, от която дори няма мелодия, а само ритъм) и попът не са по-качествени в голямата си част. Метълът също не прави изключение, защото, не вярвам да намерите обяснение, с какво текстът на една песен на Слеър е по-смислен от чалга хитовете.
2. Или казано по-друг начин, нямате право да критикувате, след като вие не слушате кой знае колко по-качествена музика. Чалгата е просто балкански поп. Да, по-тъпа е от западния поп, признавам, но и Бритни Спиърс не прави изкуство. Убеден съм, че критикуващите не слушат джаз, класическа музика или пък 35-минутно прогресив рок произведение на Pink Floyd, за да си мислят, че слушат нещо кой знае колко по-хубаво.
3. Чалгата по принцип показва ниско музикално образование. Но това не значи, че задължително човек не е културен, интелигентен и образован. То има и хора с ниско техническо образование, но това не значи, че са тъпи. Защото хората не се разделят само на един компонент. Предпочитам умен и интелигентен чалгар пред тъп метъл, а вторият индивид е бая често срещан. Така че не делете хората по музикалния стил, който слушат.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Дори и поп-фолкът да е музика за селяци, това че вие не я слушате, не означава, че не сте егаси селяндурите, нали
А на тези, които толкова яростно настояват, че не слушат чалга ни на море, ни на планина, ни трезви, ни пияни и изобщо не й се кефят ще кажа, че това не е до там повод за гордост, до колкото ви се струва.
Манталитът, граден от песните и изпълнителите, който някой спомена, далеч не се дължи на поп-фолка. Ако някоя от вас момичета си мисли, че е станала пълна курва, защото случайно е чула Тони Стораро в автобуса за 3 секунди, преди да си запуши ушите, съжалявам, но едва ли точно това е причината.
Текстовете не са нищо, кой знае колко по-различно от текстовете на огромна част от съвременната музика. Има и много хубави текстове. Само кажете, че не ми вярвате и веднага ще напускам.
А на тези, които толкова яростно настояват, че не слушат чалга ни на море, ни на планина, ни трезви, ни пияни и изобщо не й се кефят ще кажа, че това не е до там повод за гордост, до колкото ви се струва.
Манталитът, граден от песните и изпълнителите, който някой спомена, далеч не се дължи на поп-фолка. Ако някоя от вас момичета си мисли, че е станала пълна курва, защото случайно е чула Тони Стораро в автобуса за 3 секунди, преди да си запуши ушите, съжалявам, но едва ли точно това е причината.
Текстовете не са нищо, кой знае колко по-различно от текстовете на огромна част от съвременната музика. Има и много хубави текстове. Само кажете, че не ми вярвате и веднага ще напускам.
-
hahaf
- Да живей словото
- Специалност: Кръчмонавтика
Moга да напиша книга - " Неправилно разбрани мнения "
Повръщам върху гадните урунгели!
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
Явно не познаваш достатъчно хора метъли...Kulovcho написа: Предпочитам умен и интелигентен чалгар пред тъп метъл, а вторият индивид е бая често срещан.
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Що?ники написа: А на тези, които толкова яростно настояват, че не слушат чалга ни на море, ни на планина, ни трезви, ни пияни и изобщо не й се кефят ще кажа, че това не е до там повод за гордост, до колкото ви се струва.
Трябва да се срамувам, че не слушам чалга? Или?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Не, но не виждам, какво толкова се гордееш от това, че никога в абсолютно никакви ситуации не би дори дръзнал да си помислиш, че може и да ти хареса. Далеч съм от мисълта да признаеш, че може пък ида има хубави песни. Сакън!
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Разбирам да си бяха продължили хардкор линията на Петра и Луна, а тея патки копират мегамалоумната музика на МТВ. Честно, Оркестър Кристали е по-стока, нежели комичните поп-простотии на нашите диви. Ако музиката е критерии за оценка, слагам слушащите Спиърс, Лопес и кака Софи под един знаменател. Та аз не слушам чалга, но все пак уважавам избора на всеки да слуша каквото си иска, стига да не ми го натрапва демонстративно! Това с тупалката го знам, но по-добре да не го бях чувал; и не виждам с какво това представлява аргумент в подкрепа на чалгата.football_fenka написа:Дали ще слушам Бритни Спиърс или Десислава, дали Дженифър Лопес или Софи Маринова... ква е разликата? Отдавна чалга не е мръсна дума! Понеже слушам такава музика от... от както се помня, честно казано... чалгата доста се промени. Всичко се комерсиялизира и е доста близо до световните тенденции. Ще ме нападнете за голите клипове, нали? Ако не са те, няма да ги гледате. Пък и мога да се обзаложа, че 90% от вас са се кефили на "Дяволско желание" или "Едно МИ"... Пък тва лято ако сте били на море няма начин да незнаете "Ти,ти си яка тупалка..."
Недей да се заяждаш с футбола, моля те!
Фенке, от кой отбор си?
-
hahaf
- Да живей словото
- Специалност: Кръчмонавтика
Aз познавам метъли кретени, малоумници, тъпанари, наркомани, шанаджий и др.
Доста от метълите не ми понасят на критериите.
Това важи и за всички стилове.Освен операта, там рядко има малоумници...
Доста от метълите не ми понасят на критериите.
Това важи и за всички стилове.Освен операта, там рядко има малоумници...
Повръщам върху гадните урунгели!
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
Метълът също не прави изключение, защото, не вярвам да намерите обяснение, с какво текстът на една песен на Слеър е по-смислен от чалга хитовете.
ГРУБА грешка.
А, и не хип-хопът е американската чалга, а кънтрито - нека си имаме реднек уважението
Иначе не се кефя на дискотеки, чалга не слушам и туйто. Кой каквото ще да си прави, за мен чалгата е най-ниско на стълбицата 'музика' и е единствената такава, която не ми харесва. Изводите си ги правете вие.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
трябва да се слуша всичко
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
-
football_fenka
- В началото бе словото
- Специалност: Славянски филологии
Претендираш, че не слушаш чалга изобщо... Тогава на какво основание критикуваш. Нямаш достатъчно обширен поглед над музиката, а си позволяваш да я квалифицираш. Едва ли би ие изказал така, ако имаше наблюдевия не само върху творчеството на Амет, Радо Шишарката и орк. Кристали.Etiainen написа:Що?ники написа: А на тези, които толкова яростно настояват, че не слушат чалга ни на море, ни на планина, ни трезви, ни пияни и изобщо не й се кефят ще кажа, че това не е до там повод за гордост, до колкото ви се струва.
Трябва да се срамувам, че не слушам чалга? Или?
- Kose Bose
- Драскач
- Специалност: Молекулярна биология
Колко хубаво щеше да бъде, ако темата можеше да приключи с горното мнение. Хора, четете малко, замислете се.. То пък главата вече може да ти експлодира от безсмислени и плоски спорове. Много по-умни сте от тва, което показвате в подобни теми, ега ти!Kulovcho написа:В темата има доста глупости, особено на едни два субекта:
Ама кво ли се хабя и аз. Най-много да отнеса някоя "хитра" псувня...
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
Така ли ? и къде го пише това?p_e_t_i_a написа:трябва да се слуша всичко
I'll send you to your maker
Death, heads on stakes!