Английска филология '09 (British Invasion)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Rebellion
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Re: Английска филология '09 (British Invasion)

Мнение от Rebellion »

sindri написа:За момчетата с антиутопиите - за моя голяма радост (надявам се и ваша) Оруел се изучава. Втората година обаче, така че ще изчакате малко. В списъка са 1984 и Animal Farm. Аз лично се надявам да се занимаем сериозно с него, защото ми е от любимите. :)
Йеееееееееееееееееееей Оруел,ще те чакам с нетърпение :colors:
DivineReaper: честито,колежке :D
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

Aко наистина ми се извинявате сте малоумници и съм сбъркал за вас.Който мисли, че съм кретен бих пил бира с него ;)

А който палеше дебела свещ да съм в ЮФ да я гаси и да си търси парите от Светия синод :D Била е менте.

По въпроса за обещанието ми:

Старият класен каза, цитирам : Момче, на вилата съм, изпихме 3 бутилки Къти Сарк и до 15ти септември думата английски е табу за мен :D

Питах един native speaker, но той каза, че това бил ye olde english (преводна от стара френска и рано след 1950г.) и можело и да го няма в речниците.

Вторият преподавател не го издирих.
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Ema
В началото бе словото

Мнение от Ema »

хора, хора, хора, радвам се че породих толкова дискусии с обръщението ми да четете повече!Вярно е, че обичам да командвам,ама аз не искам да ви командвам вас ......Всеки ще си чете каквото си иска, както си иска , ако искате пък изобщо не четете най-добре :P :P Кво ви пука.. Айде успех на всички
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ

Мнение от instinct »

Определено нямам търпение да започва годината! :!: :bounce: :twisted:
Аватар
FreaKy
От дъжд на вятър

Мнение от FreaKy »

Привет и от мен и честито на новоприетите :wink: Прочетох няколко страници от темата и някак си не се сдържам да драсна някое редче. Гледам разговора се върти основно около литературата. Много е хубаво, че сте така ентусиазирани да четете книгите от списъка и главната причина е не, че така че си вземете изпита(изпита се взима и без да си чел книгите trust me), а че просто си е полезно за самия човек,това си го знаете....пък и така няма да си съсипете съвсем нервната система от притеснение. Когато си попрочел нещо си по-спокоен за самия изпит....тъй че не се стряскайте толкова. От лични впечатления ще кажа, че семинарите се търпят някак си, особено ако знаеш какво аджеба обсъждаме.Лекциите вече си бяха мъчение поне за мен, понеже не беше особено интересно да ти говорят за характеристиките на даден период от литературата....ама it is, what it is. Гледайте да имаме поне основна представа за книгите и авторите, на детайлите ще се набляга по време на семинарите :D Та така...за другите неща няма да говоря засега...вие ще добиете собствена представа за нещата.Единственото нещо, от което се нуждаете много ама много е постоянство...и здрави нерви разбира се :P .Успех от мен :wink:
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

ау-колко е нисък балът за английска филология :shock: 24,41
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
Anonym
От дъжд на вятър

Мнение от Anonym »

p_e_t_i_a написа:ау-колко е нисък балът за английска филология :shock: 24,41
Е,и ?
hahaf
Да живей словото

Мнение от hahaf »

То и на коча мъдете се клатят ама не падат, нали?
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ

Мнение от instinct »

ТАКА Е! :headbang:
Anonym
От дъжд на вятър

Мнение от Anonym »

Честито на новоприетите :)
hahaf
Да живей словото

Мнение от hahaf »

Къде се водят лекциите (в по-голямата си част) - ректората или на 4-ти километър?
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Anonym
От дъжд на вятър

Мнение от Anonym »

hahaf написа:Къде се водят лекциите (в по-голямата си част) - ректората или на 4-ти километър?
Може да е едно и също :shock:
hahaf
Да живей словото

Мнение от hahaf »

Ректорат - София 1504, бул. Цар Освободител 15

4-ти километър - т.нар. Площад на авиацията, колелото към студентски, мястото където се пресичат Геме(г.м.) Димитров и Асен Йорданов (булеварди), а също и за част от околните квартали.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Аватар
Rebellion
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от Rebellion »

Ema написа:хора, хора, хора, радвам се че породих толкова дискусии с обръщението ми да четете повече!Вярно е, че обичам да командвам,ама аз не искам да ви командвам вас ......Всеки ще си чете каквото си иска, както си иска , ако искате пък изобщо не четете най-добре :P :P Кво ви пука.. Айде успех на всички
Аз абсолютно незаядливо искам да те попитам защо си мислиш че в университета е като в училище,и ако част от групата не е прочела произведенията се изчаква да го направи?Не мисля че преподавателите се влияят от това.На второ място не забравяй че щом и други хора са влезли в същата специалност,в която и ти,се предполага,че имат относително сходни оценки и също са положили някакви усилия и имат някакви интереси.А "фукането" с това кой колко книги за колко време е прочел,при това задължителни,не мисля че е особен повод за гордост и е леко детинско.Поздрави и желание за мир :beach:
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

Anonym написа:
hahaf написа:Къде се водят лекциите (в по-голямата си част) - ректората или на 4-ти километър?
Може да е едно и също :shock:
как едно и също :shock:
лекциите са всичките в ректората, може би ще имате само латински на 4ти км
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”