Размисли и страсти с Tommy

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Размисли и страсти с Tommy

Мнение от ^PrincessA^ »

:D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Gadnoto Kopele
В началото бе словото
Специалност: НБУ
Курс: друг

Re: Размисли и страсти с Tommy

Мнение от Gadnoto Kopele »

^PrincessA^ написа::D

малее , теб да не те боли глава ? ква е тая тема !
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Погледни няколко теми по-нагоре, за да разбереш, и не бързай с диагнозите! :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Gadnoto Kopele
В началото бе словото
Специалност: НБУ
Курс: друг

Мнение от Gadnoto Kopele »

^PrincessA^ написа:Погледни няколко теми по-нагоре, за да разбереш, и не бързай с диагнозите! :wink:
Права си , вие тука си имате игри , точно като в тийнпроблем.ком.
А аз си мислех че е форум на университет .. сори
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Gadnoto Kopele написа:
^PrincessA^ написа:Погледни няколко теми по-нагоре, за да разбереш, и не бързай с диагнозите! :wink:
Права си , вие тука си имате игри , точно като в тийнпроблем.ком.
А аз си мислех че е форум на университет .. сори
Да, ти затова си си избрал такъв академичен никнейм :lol:

Сори, че флудя темата, като ми хрумнат някакви въпроси ще си едитна поста (:

Edit: Не ми хрумнаха въпроси, най-вече защото и аз като Scarface нямам впечатления от теб. Предполагам защото (доколкото съм забелязал) пишеш най-вече в "Мнения", пък аз там почти не влизам :P
Затова, като начало, напиши пет свои качества (или недостатъци), които смяташ за най-важни.

И още - гледам, че слушаш траш, та какво мислиш за развитието на стила през последните години? Кефиш ли се на албуми като The Formation of Damnation, D.E.V.O.L.U.T.I.O.N., United Abominations и пр.?
Последно промяна от Vaskes на 10 Авг 2009, 19:53, променено общо 1 път.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Томи, въпросите ми са съвсем приятелски. Не искам да ги приемаш като нападателни.

1. Не мислиш ли, че от време на време ставаш почти фанатичен в защитата на партията си във форума и често доста преувеличаваш някои неща?
2. Ами ако не беше синята коалиция, кой щеше да е за теб?
3. Какви надежди възлагаш на новия кабинет?
4. Има ли нещо, което конкретно ти би желал да бъде постигнато от правителството?
5. Смяташ ли, че за синята коалиция стана по-добр, че не са в управляваща коалиция? Ще поясня. При евентуална издънка на кабинета(дано всичко мине по вода де) вие няма да носите отговорност и хората могат да ви припознаят като следващите герои на обществото.
6. И за да не е само политика, малко въпроси от личен план. От колко врме си с дълга коса?
7. А мислил ли си за смяна на имиджа в тази посока?
8. Какво би желал да работиш в момента?
9. И един въпрос, който едва ли ще ти бъде много интересен, но мен ме интересува доста - ако си купиш скутер, който е с ограничител на скоростта до 45км/час, както е по закон, би ли махнал ограничителя, за да можеш да си караш с 90? :lol: Разбира се, приемаме, че нямаш свидетелство за управление на МПС категория А ;)
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Аз нямам никви впечатления от теб и не знам кви въпроси бих могъл да задам, но Синята коалиция е добър избор :wink:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Какво ти е мнението за фъфлека Мартин Димитров?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Аз май май се интересувам повече в личен план...защото не знам нищо за теб...
1) Как се казваш?
2) Какво учиш и кой курс си?
3) От кога ДСБ?
4) ...а преди това?
5) До кога ДСБ?
6)...а след това?
7) Глобалист или антиглобалист ?
Осем) Религия....каква?
9) Левски VS ЦСКА ?
10) Стил музика....
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Vaskes написа:Затова, като начало, напиши пет свои качества (или недостатъци), които смяташ за най-важни.

И още - гледам, че слушаш траш, та какво мислиш за развитието на стила през последните години? Кефиш ли се на албуми като The Formation of Damnation, D.E.V.O.L.U.T.I.O.N., United Abominations и пр.?
Като качества мога да определя известна способност да се справям едновременно прилично и в самостоятелна работа, и екип. Успявам да запазвам самообладание и относително логична мисъл. За сметка на това нямам устойчива концентрация, а и понякога се отказвам прекалено бързо. Това ми идва наум първо.
Колкото до траш-а, аз съм си фен на допотопния немски траш, като от Sodom, Destruction и Kreator слушам най-вече Sodom.
ники написа:Томи, въпросите ми са съвсем приятелски. Не искам да ги приемаш като нападателни.

1. Не мислиш ли, че от време на време ставаш почти фанатичен в защитата на партията си във форума и често доста преувеличаваш някои неща?
2. Ами ако не беше синята коалиция, кой щеше да е за теб?
3. Какви надежди възлагаш на новия кабинет?
4. Има ли нещо, което конкретно ти би желал да бъде постигнато от правителството?
5. Смяташ ли, че за синята коалиция стана по-добр, че не са в управляваща коалиция? Ще поясня. При евентуална издънка на кабинета(дано всичко мине по вода де) вие няма да носите отговорност и хората могат да ви припознаят като следващите герои на обществото.
6. И за да не е само политика, малко въпроси от личен план. От колко врме си с дълга коса?
7. А мислил ли си за смяна на имиджа в тази посока?
8. Какво би желал да работиш в момента?
9. И един въпрос, който едва ли ще ти бъде много интересен, но мен ме интересува доста - ако си купиш скутер, който е с ограничител на скоростта до 45км/час, както е по закон, би ли махнал ограничителя, за да можеш да си караш с 90? :lol: Разбира се, приемаме, че нямаш свидетелство за управление на МПС категория А ;)
Няма да ги приемам като нападателни разбира се. :)
1. Фанатичен не - озбягвал съм да обиждам някого и да изказвам крайни и дискриминативни мнения по някой въпрос. Това, което може би визираш като "фанатизъм" е по-скоро по-категоричен избор - т.е. не се броя към периферен електорат, а защитавам определена, вече изградена позиция. Смятам гласа си за плод на информиран избор, което също само по себе си изключва фанатизма. А що се отнася до фанатичност в спор, освен, че не съм прибягвал до агресивност в такива ситуации, аз съм защитавал позицията си с известна толерантност към чуждото мнение и с цялата ми непоносимост към средства като популизъм и лъжа, които са движещи сили на фанатичната защита.
2. На този етап не съм видял друга политическа сила, нито предпоставки за оформянето й, които да се доближават повече до моите виждания. Имам предвид наистина да се доближават повече, защото не съм срещал наистина пълно съвпадение между вижданията на редови избирател и политическа партия, по-скоро максимално премислен рационален избор. В това отношение ДСБ е политическата партия, която в най-голяма степен изразява моите позиции.
3. Избягвам такива опасни прогнози. Честно казано, надявам се ЕНП да установи стабилен контрол върху ГЕРБ и да сведе до минимум залитанията, които вече правят. От тях очаквам по-малко собствена инициатива и повече праволинейно следване на указанията на ЕНП, с цел стабилизиране на ситуацията и успокояване на страстите. Очаквам, за съжаление, да продължат с опитите си да консолидират част от електората на БСП с назначения като Цачева и Божидар Димитров, както и да не отговорят на многото очаквания, които им бяха възложени от избирателите, по примера с обещанията на Бойко Борисов и София.
4. Не знам честно казано какво точно бих искал да постигнат, съпоставено с това, което те могат и искат да постигнат. Бих искал силна позиция по отношение на АЕЦ "Белене", чистка в администрацията, лустрация, натиск за изобличаване престъпленията на тройната коалиция, както и приемането на доста предложения от икономическия план на "Синята коалиция". Не мога да разчитам, че ще се справят и с половината, но нека не се изказвам, преди да видя докъде ще стигнат.
5. Смятам, че е по-добре "Синята коалиция" да стои настрани от прякото участие в кабинета, защото имат основни разминавания с ГЕРБ, чието пренебрегване би било
недопустимо от гледна точка на поетата политическа отговорност. Смятам, че подкрепата на определени решения, съвпадащи с програмните виждания на "сините" е донякъде оптимално решение.
6. Ами с дълга коса съм още от малък. От колко точно малък и аз вече не помня. Като бях в начален курс, а и до седми клас естествено не е била кой знае колко дълга, но си личеше. :) Иначе съм ходил и с къса коса - постригвал съм се по-късо като малък, а и две години - между края на седми и края на девети клас - съм ходил с къса коса. За смяна на този имидж засега не съм се замислял. Всъщност толкова съм свикнал и ми е станал толкова удобен, че да го променя би ми било доста некомфортно. Това едно на ръка, друго, че не съм имал и желанието да го правя. С това без да искам слях и въпрос 7.
8. Ами аз се занимавам с политически анализи и статии за определена печатен орган. Това е работата, която на този етап ме привлича. Мисля, че филологията би била в помощ на подобно начинание, но също така би ми било приятно и да се занимавам с академична работа в областта.
9. Не, мисля, че не бих нарушил такова ограничение. Поне не, ако съзнавам, че по този начин застрашавам чужд и собствения си живот. Смятам, че такова нарушение е безотговорно и безсмислено. Бих го толелрирал единствено при съзната опасност, с взети предпазни мерки, на нещо като полигон например и то, ако експериментът е конструктивен - т.е., ако има ясна цел да покаже нещо различно от фукането да задминеш/забършеш колоездач.
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Scorpion написа:Какво ти е мнението за фъфлека Мартин Димитров?
Не бих го квалифицирал точно по този начин.
Смятам, че е способен човек, поставен в доста сложна ситуация. Според мен просто има още доста какво да научи, включително и в областта на публичните изяви. Също така съм на мнение, че е добър професионалист, на когото в бъдеще би могло да се разчита.
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Дичоу написа:Аз май май се интересувам повече в личен план...защото не знам нищо за теб...
1) Как се казваш?
2) Какво учиш и кой курс си?
3) От кога ДСБ?
4) ...а преди това?
5) До кога ДСБ?
6)...а след това?
7) Глобалист или антиглобалист ?
Осем) Религия....каква?
9) Левски VS ЦСКА ?
10) Стил музика....
1. Тома.
2. Френска филология, сега поприключих с втори курс.
3. По принцип съм зад "сините" още преди разцепването. ДСБ просто се оказа, според мен, изборът на автентичния "СДС-ар". Точно това донякъде обяснява по-силното присъствие на ДСБ в София.
4. Да де, казах го - бил съм и зад СДС.
5. До този момент не съм видял подобна алтернатива. Не виждам и предпоставките за създаването й.
5. Аз съм принципен човек и стоя зад разбирания и идеи, така че - докато не се отметнат.
6. Не съм човек, който лесно свиква на промени - малко по-консервативен тип съм.
8. Християнин съм.
9. "Левски".
10. Почти само метъл и рок. Иначе обичам народна музика, инструментали и скандинавски и келтски фолклорни мотиви. Падам си и по няколко кънтри класики. Доста други неща мога да слушам без да ми дразнят слуха. Фактически силно ме дразни само чалгата.
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

1) Трите неща в ЕС, с които си крайно несъгласен
2) Трите неща в ДСБ, с които си крайно несъгласен
3) Трите далновидни решения в управлението на Тройната коалиция
4) Мнението ти за Петър Стоянов...
5) Промени ли се мнението ти за "Дарик" след разкритията за Радосвет Радев
6) Медията, на която се доверяваш най-много
7) До къде се простира влиянието на ДС...20 години след промените
Осем) Мнението ти за циганите, турците, евреите...и изобщо капсулираните, малцинствени групи в България
9) Вредни навици/ наркотици ?
10) (Понеже Божидар Димитров ти е любима тема в последно време ;) )...Ами ако е успешен министър ?! :)
11) Моментът в политическият ти живот, в който си бил наистина щастлив и доволен...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Дичоу написа:1) Трите неща в ЕС, с които си крайно несъгласен
2) Трите неща в ДСБ, с които си крайно несъгласен
3) Трите далновидни решения в управлението на Тройната коалиция
4) Мнението ти за Петър Стоянов...
5) Промени ли се мнението ти за "Дарик" след разкритията за Радосвет Радев
6) Медията, на която се доверяваш най-много
7) До къде се простира влиянието на ДС...20 години след промените
Осем) Мнението ти за циганите, турците, евреите...и изобщо капсулираните, малцинствени групи в България
9) Вредни навици/ наркотици ?
10) (Понеже Божидар Димитров ти е любима тема в последно време ;) )...Ами ако е успешен министър ?! :)
11) Моментът в политическият ти живот, в който си бил наистина щастлив и доволен...
По първите два въпроса - избягвам да говоря за крайна позиция по някой въпрос, но това са неща, които не одобрявам:
1. Порочността на Европейските социалисти (особено по отношение подкрепата на кабинета "Станишев"), положителното отношение на много държави към приемането на Турция, за сметка на негативното към нас (още преди да издъним членството си), погрешна донякъде земеделска политика.
2. Труден въпрос. Не защото харесвам всичко, а защото разминаванията ми са по-скоро на равнище персонални забележки, отколкото на ниво цялостни решения. Обещавам, че с цел да бъда обективен ще помисля за по-конкретен отговор на въпроса ти и ще допълня, ако се сетя.
3. Управлението на тройната коалиция не беше далновидно, тъй като изцеди силите на държавата почти докрай. Политика, която действва с толкова крайно груби мерки не може да бъде особено далновидна.
4. Да, мнението ми за него през годините наистина се промени значително. Само че аз спрях да му симпатизирам още по време на радио-протестите през 2000-2001г., когато се уплаши да заеме независима позиция срещу един явен бивш комунист, набутал се в тогавашното СДС. Като цяло го одобрявах като добър професионалист и умерен човек, но дотам със симпатиите ми към него.
5. Този отговор също е свързан с радио-протестите в БНР. Въпреки, че Бориславов тогава беше "човекът на СДС" при избора за генерален директор, беше ясно, че става въпрос за грешка и за комунист, писал "творчество", възхваляващо девети септември. Колкото и медии тогава да подкрепиха БНР, включително и БНТ, "Дарик" радио си замълча и премина от другата страна на барикадата.
Искрено се надявам "сините" да не допускат повече такива грешки.
6. За новинарска информация ползвам интернет, както и новини от познати журналисти (тъй като и майка ми е журналист, въпреки че се занимава с култура, не с политика, имаме такива). Иначе харесвам някои журналисти персонално в качеството им на добри анализатори - вестник "Седем" е най-добрия пример за това.
7. За съжаление размахът му продължава да е заплашително голям - бившата ДС все още държи позиции в Парламента, администрацията и медиите. Дори само тези три неща стигат за установяване на известен контрол върху свободата и правата на човека.
8. Смятам, че огромната част от малцинствата от турци и цигани все още е наистина много далеч от това да поиска интеграцията, която му се предлага. Като цяло избягвам обаче да квалифицирам цели етнически групи, смятам персоналното отношение за доста по-обективно. Все пак ниското ниво на образованост се отнася за много от малцинствените групи, което за съжаление ги прави повече от лесно манипулируеми. За евреите като малцинство в България не мога да кажа - тях не ги квалифицирам като ниско образовани естествено, но и нямам толкова преки впечатления от евреи. При побоищата в гетата и и нарастващият брой джамии, те като че ли остават леко встрани от общественото внимание.
9. Е, всеки има вредни навици. Иначе наркотици не употребявам, от три години не съм и пушач. Пия, но смятам че е в рамките. :) Сигурно пропускам някой свой вреден навик, но затова трябва да поискам странично, по-обективно мнение. :)
10. Дори да се окаже такъв, не мисля, че качествата му в тази област са точно незаменими. По-точно бих го квалифицирал с посредственост. Мисля, че други хора биха се справили по-успешно с поста. Не приемам и такива лични назначения. Коренът на въпроса се намира обаче в принципността - за мен не е принципно да се прави назначение от такава величина по приятелска линия и когато става въпрос не само за бивш агент на ДС, а и за такъв, който не е изказал ни най-малко съжаление за дейността си.
11. В по-голям мащаб - зарадвах се на вълната от позитивизъм, породена от обединението, както и срещата ми с голям брой наистина интелигентни и информирани хора.
Има и няколко случки, които ме зарадваха чисто в личен план, но смятам, че ще бъде просташка нескромност да ги изтъквам тук.

Надявам се засега това да е задоволително като отговори. Довечера, ако има още въпроси с удоволствие бих отговорил. :)
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Моите въпроси са леки:
1.Какво обичаш?
2.Какво мразиш?
3.Какво те дразни?
4.Какво те удовлетворява?
5.Какво преследваш?
6.А какво не можеш да догониш?
7.Пиеш ли кафе? Какво предпичиташ?
8.Кой е най- ранният ти детски спомен?
9.Имаш ли нещо колекционерско?
10.Работиш ли?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”