Пътуване на стоп

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността
Курс: първи

Re: Пътуване на стоп

Мнение от krinabs »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Soulmates never die
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Scarface написа:Споменах ли как на първия ми 8-ми декември си изпих парите (с изключение на 2 лв., с които ядох на Шела до Пловдив), тръгнах на стоп от Пампорово и се прибрах около един час по-рано от колегите ми :lol:
На тази светла дата, стават чудеса! :lol:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

аз като цяло имам доста положителни истории от стоп. винаги са ме качвали, независимо дали съм бил сам, с момиче или с още трима пергаши след два дни пиене. нещо, което много помага - табелка с надпис закъде пътуваш.

btw като пътувах сам ме качиха по-малко от минута след като се бях появил на края на стара загора и ме закараха до крайната ми цел - несебър :)
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността

Мнение от krinabs »

искам и ааааааааааааааааз :lol: :cheers: :cheers: :cheers:
Soulmates never die
Аватар
Maniuni
В началото бе словото
Специалност: ЕООС
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Maniuni »

На мен за първи път ме беше преди няколко дни на път към фестивала "Беглика". Бях с приятеля си и ни качиха почти веднага - симпатични хора, които пътуваха към Триград на почивка, а пък и бяха с хубава кола (не че има значение, ама нали гледали на стопаджиите като на отрепки, та да опровергая) :P
Hakuna Matata :)
Jijafka
В началото бе словото
Специалност: @_@

Мнение от Jijafka »

Тъй като не учех в града, в който живея, а в съседен на него (15 км) и всеки ден пътувах с училищен автобус. Разбира се често се случваше да не остана до края на часовете и съм си пътувала на стоп до вкъщи милиони пъти. Но винаги поне с един придружител. Само един път се престраших сама и няма да пояснявам на какъв попаднах, после 3 дни съм благодаряла на Бога как успях да се измъкна без нищо да ми се случи...
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Lord »

kori написа:нещо, което много помага - табелка с надпис закъде пътуваш.
Това го обмислям от известно време и може, щом работи, да го пробвам следващия път. Инак днес чаках много (по 20 минути и повече), но пак успях да се прибера във Варна за 12 часа, като по пътя се отбих в Габрово и зяпах някакъв музей. 8)
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

Досега не съм пътувала на стоп, но изглежда забавно и в най-скоро време ще пробвам. :) Но все пак ще гледам да съм с някой приятел за компания, а и за по-безопасно. Че всякакви неща стават :? :roll:
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Jijafka написа:Само един път се престраших сама и няма да пояснявам на какъв попаднах, после 3 дни съм благодаряла на Бога как успях да се измъкна без нищо да ми се случи...
Аз едва ли бих се осмелила самичка да стопирам. Единственото ми такова преживяване (то не беше точно стоп, защото се получи малко объркване и се качих във въпросната кола по погрешка) беше доста стресиращо - като влязох вътре се оказа, че са ме качили 3-ма мъже, 2-ма от които бяха очевидно доста подпийнали и ме гледаха странно. По време на пътуването обмислях с какво по-тежко бих могла да се отбранявам и тренирах на ум скачане от кола в движение. :roll:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Maniuni
В началото бе словото
Специалност: ЕООС
Обратна връзка:

Мнение от Maniuni »

Lord написа:
kori написа:нещо, което много помага - табелка с надпис закъде пътуваш.
Това го обмислям от известно време и може, щом работи, да го пробвам следващия път. Инак днес чаках много (по 20 минути и повече), но пак успях да се прибера във Варна за 12 часа, като по пътя се отбих в Габрово и зяпах някакъв музей. 8)
Аз не бих го направила - не само шофьорите трябва да преценяват дали да ме качат, трябва и аз да преценявам, а не да се кача, при който и да ми спре. Може би за момчетата не важи де, зависи.
Hakuna Matata :)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

kirrara написа:Досега не съм пътувала на стоп, но изглежда забавно и в най-скоро време ще пробвам. :) Но все пак ще гледам да съм с някой приятел за компания, а и за по-безопасно. Че всякакви неща стават :? :roll:
Не сте попадали на сериен изнасилвач, маниак, удушвач, психопат, садист, екзорсист... :lol: да свърши върху обезобразеното ви и намушкано на множество места тяло :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Тогава друга песен ще пропеете. :roll:
Изображение
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

Бeтон написа:
kirrara написа:Досега не съм пътувала на стоп, но изглежда забавно и в най-скоро време ще пробвам. :) Но все пак ще гледам да съм с някой приятел за компания, а и за по-безопасно. Че всякакви неща стават :? :roll:
Не сте попадали на сериен изнасилвач, маниак, удушвач, психопат, садист, екзорсист... :lol: да свърши върху обезобразеното ви и намушкано на множество места тяло :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Тогава друга песен ще пропеете. :roll:
това е по-скоро предупреждение за крайпътните феи
memento mori
Аватар
Adichka
В началото бе словото
Специалност: Арабистика

Мнение от Adichka »

Аз съм твърдо За, даже утре хващаме стопа за Варна, но не бих тръгнала сама никога.
Иначе гледаме да качваме, когато не е пълна колата, интересни истории и хора- бол.Доста познати се чудят защо като имаме кола със служебно гориво ходим на стоп :D Просто..усещането е съвсем различно, много по-свободен се чувстваш.
Единствения път когато ме хвана страх беше на връщане от Търново, качи ни ауди 80, едни мургавки, но много приятни хора, но това му беше първото каране на тази кола, тя с газова уредба, той не знае колко км. може да мине и хопхоп, колата угасна в един от тунелите към София :lol: Навън някъв чуден порой, но тръгна де, добре, че беше тежка кола и нямаше нанагорнища, минахме 30+км. на изпарения, защото първата газстанция в този участък е чак близо до караулката на входа за София..
Anyone who says you can't see a thought simply doesn't know art.
Аватар
hakama
В началото бе словото
Специалност: мечтател

Мнение от hakama »

Хех, страхотна тема и истории :rr:

Аз утре или в неделя смятам да се понеса и аз на стоп, мисля от Враца до Дунава (Оряхово) .
А до Враца с влака (от София) :)

Ако има навити за стоп уикенда и по принцип - пишете на скайпа :thumbup:

Иначе съм бил 1-2 пъти, но на къси разтояния.

Препоръчвам на феновете : "По пътя" от Джек Керуак ;)

Докато четях темата на плеъра ми тръгна тази песен- поздрав : http://www.youtube.com/watch?v=YtO5SJZvOpk

ПП: Нещо ми дойде музата... :faroah:

Edit: Замалко да забравя, ето нещо доста полезно за начинаещи стопаджии: http://www.stopbg.com/?main=statii_firstime

ПП2: Според вас ако сте се качили в кола с неподходяща компания, по какъв начин без много шум може да слезете (ако усетите опасност), че аз още не се сещам в момента.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Ами просто си казваш "искам да сляза" или чакаш когато намалят някъде и се мяташ. Освен това, когато се качваш не казваш докъде си точно, а примерно "към Пловдив" "към морето" и нещо подобно, вече ако си непосредствено близо до мястото, тогава евентуално казваш къде точно отиваш и се случва да те закарат на място.
На мен най-успешния стоп ми беше от изхода на Пловдив до входа на блока ми с една крайно приятна студентка от УНСС :)

Моят стоп е следващия уикенд, до връх Вола.
medicate, medicate
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”