За или против присъединяването ни към ЕС? (14.04.2005)

Архив на всички останали категории.

Въпроса е ясен ...

За
19
49%
Против
15
38%
Не ме интересува
5
13%

Общо гласове: 39

mushroomhead
Легендарен флуудър

За или против присъединяването ни към ЕС? (14.04.2005)

Мнение от mushroomhead »

Гласувайте казвайте нека се чуе и нашия глас :P :lol:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Въпросът е ясен, отговорът - не :P
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Против съм ...
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

Все ми е едно! Само да е хубаво положението в страната!
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Insight
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Insight »

Аз съм против!
И всеки, който е бил в 'европейска' държава знае защо.
Няма да е по-хубаво, това е сигурно, може поне да се радваме, че още учим сравнително за малко парички.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Против.
Не скам да давам коментар,защото темата...тоест не самата тема,а политика по нейното отнешение ме вбесява :evil:
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Аз съм 'за'...
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

защо сте против? разбирам да сме богата държава като норвегия да не искаме да се бутаме, но какво друго остава за мутренска българия?
поне ще може да се работи и в чужбина, то се е видяло, че тук работа за вси4ки няма да има
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Блаженни са вярващите ,че като влезем в ЕС и "европейците" ще ни приемат с отворени обятия на работа при тях.... :wink:
А какви са негативите-да видим:затваряне на голяма част от малките и средни фирми заради невъзможността да покрият изискванията(за справка примерно Австрия),което логично ще доведе до по-голяма безработица,драстично увеличаване на цените(за да ги приближим до тези в остналата част на ЕС)-е извинявайте ,но една най-обикновена бира в заведение в Гърция е 6 :!: евро.Сега чувам някои ,че ще кажат "ама те ще вдигнат заплатите"-хехе откъде бе пилета,никой няма да даде чували с пари и да каже"помогнете си на икономиката"-за да се получи прочутото увеличване на доходите самите ние трябва да го направим.Да не говорим за разни други последствия свързани с енергетиката ни (АЕЦ-а),някои наши предприятия и т.н. ,които няма да коментирам в този пост ,че не ми се пише толкова. :wink: Аз принципно не съм против обединена Европа(напротив),но до 2007 определено няма да сме дозряли за да можем да се мерим с икономиките на която и да е членка на ЕС в момента,следователно не ние е там мястото все още!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Именно- аз мисля същото като него.Освен това - ще стане абсолютно невъзможно закупуването на собствено жилище...или най-малкото ще трябва да го изплащаш 50 години...А мен и също ме е страх от тая "европеизация" да не си загубим корените...
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Със сигурност "Европа" и "Б-я в ЕС" не означава,че ще свършат проблемите ни. Разбира се,че ще трябва един доста дълъг период на климатизиране, който ще е доста неблагоприятен (съгласна съм,че не сме способни да наваксаме толкова бързо пропуснатото)!
Ок- ще се покачат цените, но и заплатите-не би трябвало да се допусне само едното,това все пак е принцип-след като сме в ЕС няма да ни оставят да 'издъхваме'. Още повече се отпускат субсидии, на всички е ясно,че стандартът ни е много по-нисък .
Колкото до икономиката и промишлеността-вярно ще затворят много от сегашните предприятия и т.н обаче ще открият други- проспериращи,а не замиращи- за другите членки няма да е вече риск да инвестират тук...
В крайна сметка Европа върви към обединение (съсвсем обективно) и няма друга алтернатива (които е учил история ще се сети за друг подобен повратен момент в историята ни ...).
А за европеизация мисля,че не трябва да се говори- това са отживелици. Корените няма да си загубим.А сега как е? (след като се установи демокрация- доста от традициите ни са били загърбени),а колко българи-не само млади! вече не са в Б-я в търсене на 'кьоравото'?? ЕС държи на националната идентичност и богатства-поне др. д-ви съхраняват своите....
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

аз гласувах с " не ме интересува".
Като влезем в ЕС та какво? Същото ще си е. Евро, молби за БГ гражданство и повечко проекти от типа на - "обиколи училището си с
колело и ни докажи, че не си 100% идиот и ще ти финансираме смешния
проект, ако това спомага за сплотяването на народите..."
а това за апартаментите... не знам ама на мен не ми пука дали жилището
си е мое или живея под наем при положение, че хазяина не може да ме
изгони заради един куп весели закони...В крайна сметка ти на тоя
апартамент и данъци му плащаш...А пък и сега апартаментите не са без пари...
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

И аз гласувах с "не ме интересува". Просто не ме интересува :lol: :lol: :P
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Определено още не сме готови за Европа,а и когато това стане след 2 години ще има още 15 години преход и аклиматизиране и българите дълго ще си останем с тоя манталитет...А Европа не е само граници и икономика, Европа е преди всичко начин на мислене и култура, а ние сме далеч от европейския начин на мислене и действие...

Но общо взето не ме интересува, защото нямам намерение да прекарам остатъка от живота си както досега - в преходи и сигурно се досещате какво ще предприема като завърша и магистратура...Писна ми от патриотизъм - искам и аз да живея нормално,а в България никога не се е живяло нормално, съмнявам се, че и занапред ще може...
Сега някой ще каже ама в младите е бъдещето, ние ще оправим държавата...дрън-дрън - ще я оправим ако пътуваме и свикнем да мислим и да бачкаме по европейски и затова мисля, че младите хора трябва да имат възможност да пътуват, учат, работят в чужбина, за да има прогрес...
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Малко приблизителни цифри от европейскокомисионен източник :).
Като влезем в ЕС ще плащаме по 1.5 милярда EUR годишно заради членството ни, а ЕС ще ни отпуска до 4.5 милярда EUR годишно, но само ако иконимиката ни може да ги усвои по правилата (изпълнение и изпълняване на проекти, инвестиции и знам ли какво). Така че според сегашното ни положение най-вроятно само ще сме вътре. Е, може и да се променим...
Публикувай отговор

Обратно към “Други”