Да работиш и да учиш?!?
Модератор: Boromir
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
не е задължително да си задочно, за да можеш да работиш, но в България по моите скромни изследвания работа на непълен работен ден се намира изключително трудно. а навсякъде като те чуят че си студент, общо взето отказват да се занимават с теб. трябва общо взето да решиш - или едното, или другото. но има и значение специалността, според мен на хуманитарните специалности (от които изключвам филологиите, защото и тях много ги натискат, доколкото аз знам), им е по-лесно, защото най-малкото упражненията не са задължителни, и не е фатално да ги пропускаш...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
А може би това е, защото много студенти и работят, колкото да не е без хич... Работодателят вижда служител, който за 4 часа на ден не свършва нито много квалифицирана работа, нито много качествено, и съответно предлага малко пари. Студент за тях е синоним на несериозен тип, който има отчаяна нужда от пари, но няма нито опит , нито умения.mushroomhead написа:Да истина си е...Много трудно да си намериш работа на непълен ден,а ако изпадне такава тя е за някакви жалки пари.Все едно като си студент и могат да ти плащат калкото да не е без хич
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
Аз много се дразня на тези неща. Вярно е, че студентите имат нужда от пари и нямат опит, но нали все пак някой трябва да повярва в тях и да им даде някакъв старт. Защо работодателите не го разбират това? 
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Щото човек за човека е вълк...Всеки иска кинти независимо как.Много му дреме на работодателя ,че студента(или който и да е) тъкмо нявлиза на пазара на труда-той иска 10 години стаж и да си до 25-30 години на възраст ,за момичетата с "приятна" външност и без задръжки,за момчетата да разбират от всичко и да бачкат до припадък.И ако може за всичко това да им плащат 200-300лв.

- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
За България толкова.... то за това не останаха хора тук.
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Дават ти възможност, но за малко пари. Трупваш малко опит и умения, макар че не за добри пари, за да можеш по-късно да си намериш по-добра работа, като имаш какъв опит да представиш.nrggirl написа:уф, да, то става като оня виц - "Искаме опитна секретарка, поне 10 години стаж, до 25 години..." искат опит, а не ти дават възможност да го натрупаш...
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
nightwish написа:Нали заради този проблем се предлагат стажове,които да помогнат на студентите да се измъкнат от омагьосания кръг?
хаха, къде са тия стажове, няма такова животно
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
Може би аз се изказвам наивно,но знам,че има такива стажове.Пример:Стопански факултетnrggirl написа:nightwish написа:Нали заради този проблем се предлагат стажове,които да помогнат на студентите да се измъкнат от омагьосания кръг?
хаха, къде са тия стажове, няма такова животно![]()
![]()
. освен ако мама или тате не те уредят да "постажуваш" в семейната фирма
...
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
не знам за СФ,но и в ЮФ се водим че имаме някакви стажове, няма да ти разправям каква са смехория. плюс, че те не ти се броят за опит или от сорта, те са само в рамките на висшето ти образование, не на професионално развитие...nightwish написа:Може би аз се изказвам наивно,но знам,че има такива стажове.Пример:Стопански факултетnrggirl написа:nightwish написа:Нали заради този проблем се предлагат стажове,които да помогнат на студентите да се измъкнат от омагьосания кръг?
хаха, къде са тия стажове, няма такова животно![]()
![]()
. освен ако мама или тате не те уредят да "постажуваш" в семейната фирма
...
.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!