Прехвърляне в право

Модератор: MidwinterSun

Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Прехвърляне в право

Мнение от явор »

Изкам да поразпитам за прехвърлянето от 1 специалност в друга...

Знам, че трябва да си взел и двата изпита, за да можеш да се прехвърлиш в желаната от теб специалност.

Нека да попитам специално за правото. Въпросът е дали винаги се отварят места за прехвърляне, колко са те, има ли хора с преимущество. Споменаха ми нещо за това, ако си от същия факултет, но в случая право и МО са сами във факултета и второто сигурно е по-желана специалност(според бал-а). Пък и ако бройките са ограничени как избират кой да ги заеме?

Хайде ако някой е успял да ми разкаже малко!

БЛАГОДАРЯ! :D
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

по успех от изпитите досега. това вече го има в няколко теми, ама ето пак накратко:
1. да си положил успешно кандидатстудентски изпити за специалността, т.е. да не са те скъсали нито по литература, нито по история.
2. да имаш отличен успех от изпитите, в специалността, в която си в момента.
3. мисля, че задочиниците от правото и МО-то наистина имат предимство, ама те много не те бъркат, защото се прехвърлят за втори курс направо, а ти ще трябва да започнеш от първи.

така че, като обяви Юф свободните бройки за прехвърляне, тогава подаваш документи и ви класират по успех и кой докъдето стигне...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
mimka
В началото бе словото

Мнение от mimka »

Аз доколкото обърнах внимание миналата година са се прахвирлили около 80 човека от дуги специалности в Право! Което е доста много....дали въобще са отказали на някой желаещ? :roll: Та сега сме около 300 човека! Повечето от колегите ми, които са прехвърлени от други специалности (предимно Педагогика и тям подобни), казват, че не е трудно... Успех! :wink:
Seeking love!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

само 300?!? ние вече наброяваме към 360...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Благодаря Ви!

Основно въпросът ми беше относно бройките, защото се притеснявам, че ако реша да се запиша друга специалност после ще чакам няколко години да се прехвърля в право и няма да има смисъл... Обнадеждихте ме... Явно няма за какво да се притеснявам толкова 8) Аз съм готов и да се занимавам с други дейности в университета само и само да мога да се прехвърля (ако това ще помогне при потборът(какъвто се надявам да няма или да не ми е проблем) :D
nrggirl написа:така че, като обяви Юф свободните бройки за прехвърляне, тогава подаваш документи и ви класират по успех и кой докъдето стигне...
А по кой успех класират... по този от миналогодишните ти изпити, от текущите ти оценки в университета или нещо сборувано?
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

явор написа: А по кой успех класират... по този от миналогодишните ти изпити, от текущите ти оценки в университета или нещо сборувано?
приемат близо 80 човека, само от задочното бяха към 40-50 мисля. и мисля, че и двата вида оценки се гледат...

Щастливо безработна!!!
CTaHu
В началото бе словото

Мнение от CTaHu »

nrggirl написа:само 300?!? ние вече наброяваме към 360...
Мдам както е тръгнало ще гоним половин хилядарка в курс :o
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

CTaHu написа:
nrggirl написа:само 300?!? ние вече наброяваме към 360...
Мдам както е тръгнало ще гоним половин хилядарка в курс :o
ооо, ама защо не?!? та засега само всеки десети е завършил или учи право, малко са, на тая държави юристи и трябват да я... оправят... :twisted:

Щастливо безработна!!!
Аватар
Ignis
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ignis »

Здравейте, и аз съм желаеща и си давам голям зор да изкарам по-високи оценки, но като гледам за какво става въпрос, явно ще е повече от трудно тази година и ако сте прави, че гледат оценките и от изпитите и от първия семестър не е много добре, аз на изпитите не съм се представила отлично:((((. Приятно ми е да се запознаем, може и да сме колецки октомври:)))) Успех. :P :P :P
Идеи за пътуване: http://www.nasamnatam.com/
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

А кога се разбира дали можеш да се прехвърлиш... Имам в предвид да знам дали въобще да записвам друго в университета в зависимост от това колко е бройката и какви са критериите

П.П. Е те толкова ли е трудно да се изкарват високи оценки в университета? Аз съм чувал, че е по-лесно отколото в училище като ншето :?
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

явор написа:А кога се разбира дали можеш да се прехвърлиш... Имам в предвид да знам дали въобще да записвам друго в университета в зависимост от това колко е бройката и какви са критериите

П.П. Е те толкова ли е трудно да се изкарват високи оценки в университета? Аз съм чувал, че е по-лесно отколото в училище като ншето :?

не съм съвсем сигурна, по някое време лятото се разбира, мисля че след сесията, може би даже след кандидатстудентските изпити, защото тогава се вижда дали има свободни места. и се гледат изптите от кандидатстването + изпитите от ДВАТА семестъра на другата ти специалност, трябва да си изкарал и двете сесии, по възможност с 6.00, за да имаш шанс. повече засега не знам, но ще питам...

Щастливо безработна!!!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

явор написа: П.П. Е те толкова ли е трудно да се изкарват високи оценки в университета? Аз съм чувал, че е по-лесно отколото в училище като ншето :?
:shock: :lol: Ахахахах, майтапчия :lol: Зависи какво учиш - при нас е трудно,почти невъзможно.Като за добра оценка считаме и 4... :D
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Crematory написа:
явор написа: П.П. Е те толкова ли е трудно да се изкарват високи оценки в университета? Аз съм чувал, че е по-лесно отколото в училище като ншето :?
:shock: :lol: Ахахахах, майтапчия :lol: Зависи какво учиш - при нас е трудно,почти невъзможно.Като за добра оценка считаме и 4... :D
Право ли? :( :( :(

Май ще трябва да врънкам постянно наще да се постараят на макс за задочно :( :( :( и после да се прехвърля.... Дано-дано!
Аватар
anita
В началото бе словото

Re: Прехвърляне в право

Мнение от anita »

Аз успях да се прехвърля от специлност Българска филология.Сега съм втори курс Право,моят съвет към теб е да не слушаш какво ти казват хората за това, че един вид е много трудно или невъзможно прехвърлянето от друга специалност или от друг факултет.Подавай си дкоментите за прехвърляне и не губи надежда защото няма невъзможни неща :D Стискам ти палци :thumbleft:
Аватар
visez
Живее, за да пише

Re: Прехвърляне в право

Мнение от visez »

не се хаби, човекът вече е 2ри курс право.....
You're one in a million
You're once in a lifetime
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”