Аз не съм навлизал в някои изобщо,а как успях да изляза не знам.GBog написа:Ще ми се да помоля старите пушки тук да ни зарадват нас, зайците, с един introductory tour на първи курсБързо ли навлязохте в духа на отделните дисциплини, как ви се сториха преподавателите и въобще всякакви добри спомени или лоши за началото на следването си, дайте тук...
Някои учители страшно много ще ви изнервят,пример мога да дам със самия декан - понякога идва,понякога не,а изпитът му беше по-скоро разходка до университета,за да пуснеш тото.
Политологията ... там не ходете,а дори да сте там - не я слушайте.
Конституционно - даже и мегафон да й сложат пак няма да се чува нищо на лекциите.На изпита и цитирах всичко в учебника и реши да ми пише 4-ка,понеже той учебника бил с остаряла информация.А ние от другаде информация нямахме.
Сега да тръгна да ги редя една по една специалностите ... като цяло не съм доволен изобщо от начина на провеждане на изпити,в някои случаи и от начина на преподаване!Това не харесвам в тази специалност.В смисъл трябва да се занимаваш след всяка лекция,след всеки ден,за да успееш да научиш нещо и да го разбереш ( рядко става това ),понеже в университета времето е недостатъчно.И в крайна сметка - не учиш,не ходиш на лекции,преписваш и 6,дори не преписваш т.е. не пишеш кой знае какво,само от обща култура и пак 6.Говоря го,защото на мен са ми се случвали и от трите неща - преписване,обща култура,където съм изкарвал 6-тици и изцяло зубрене на учебници,цитиране и получавам не повече от 4.
П.С. Най-пресният пример за който се сещам - тема за началото на първа световна.Колежка изписва 8 страници със всички подробности ( това е максимума,който може да се напише по тази тема) и има 5-ца,колега изписва 7 страници със подробнисти как са въоръжени германците,какви танкове използват,каква техника,бомбардировачи и почти нищо за военните действия и хода на събитията,е той имаше 6.