Нова война в Залива...?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Разбира се! Тенденциозното показване на определени ситуации само налива маслко в огъня. Щото фактически повечето медии съвсем тенденциозно представят нещата! Те имат свои интереси, които следват и използват медийното пространство, за да насочат съзнанието на зрителя в желаната от тях посока. Вместо да се даде свобода на всеки един да си прави умозаключения въз основа на показан безпристрастен материал... Така направи Сашо Диков с митинга на "Атака" - пусна всичко, което ставаше на площада, без да прави помпозни изказвания и коментари. Какво направиха другите? Орязаха накакви си изказвания на някакви си хора, нацъкаха вестници и новини с някакви завъртяни статии и репортажи и човек си помисли че е станало коооооооой знае какво!!! Не е това начина!Циндил-Пиндил написа:Понеже спомена етническите конфликти в страната ни - как мислиш, дали т. нар. "четвърта власт" не изигра доста негативна роля за назряването им?Vintersorg написа:Сблъсъци между расите...Промяна на сегашното статукво и баланса на силите... Глад... Промяна на държавните граници... Наводнения... Жеги...
Само погледнете наоколо - озверели мюсюлмани се зъбят на Европа, полудиви араби размахват юмруци срещу Америка, Елин Пелин тъне във вода...улиците в Студентски град стават на френско сирене...във самата Франция пък ш'се избият ония ашлаци...Сърбия и Черна гора са пак ябълка на раздора...в Македония властват албанци...в България се обиждат на "турци" и "атакисти", Русия продължава да се въоръжава...увеличава се цената на кашкавала във Фантастико... бедността нараства... и куп други![]()
![]()
На мен лично взе да ми писва тази медийност, която се придава на всеки конфликт станал между цигани и българи... пък ако ще и за две откраднати кокошки да е.
Имам чувството, че медиите нарочно подклаждат съвсем "невинно" всичко това, а то няма да доведе до нищо хубаво
Пък и медиите са си най-големите манипулатори, това е ясно... Липсата на адекватен пиар в ситуациите, където има етническо напрежение, позволява медиите да се изхвърлят с тенденциозна информация, която в крайна сметка само подклажда огъня...
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
По темата - САЩ ще си точат зъбките на Иран, много ясно- Петролът в ИРан и Ирак е равен на количеството на целия петрол в Южна и Северна Америка - как мислите??? Освен това петролът там е много по-качествен от всеки друт в света - това не е мое мнение, а факт. Карикатурите на Мухаммад са една провокация към всички араби - много добре обмислена, повярвайте ми. Сега цяла Европа е "наплашена" и ще оправдае каквито и да е американски действия в Залива ...
Тъпо, но факт.
Да, ще живеем в много интересни времена. Ама всички знаете оная китайска поговорка - "Проклинам те да живееш в интересни времена"
Да, ще живеем в много интересни времена. Ама всички знаете оная китайска поговорка - "Проклинам те да живееш в интересни времена"
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
No more turning away?
За да не възникне недоразумение - нали никой не си помисли, че иранците са араби
Те са индоевропейци - като нас. Просто сега като си видях поста отново, ми хрумна, че някой може да се подведе и да си помисли, че съм написала, че са араби. Общото е само че са мюсюлмани и имат много петрол. Не че е малко ... но не са араби
Но американчетата не правят такива сложни разлики и нападат под ред.
No more turning away?
No more turning away?
Взе ми думите от устата.Или по-точно-от пръститеcoup написа:Да, ще живеем в много интересни времена. Ама всички знаете оная китайска поговорка - "Проклинам те да живееш в интересни времена"
По темата-да не би да има някой учуден?
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ще добавя само едно...две нещаcoup написа:За да не възникне недоразумение - нали никой не си помисли, че иранците са арабиТе са индоевропейци - като нас. Просто сега като си видях поста отново, ми хрумна, че някой може да се подведе и да си помисли, че съм написала, че са араби. Общото е само че са мюсюлмани и имат много петрол. Не че е малко ... но не са араби
Но американчетата не правят такива сложни разлики и нападат под ред.
1. Иранците не само не са араби, те са персийци :whdat:
2. Иракчани, турци и т.н. са сунити, а иранците са шиити
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Грешка - не всички иракчани са суннити, към половината от тях са шеити
И освен това - езикът се нарича персийски, а говорещите го - перси
И сега въпрос към Паган - кои са хариджити???
И сега въпрос към Паган - кои са хариджити???
No more turning away?
No more turning away?
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не знам кои точно са хариджити, но в сравнение със сунитите
и шиитите са доста по-малко.И май повечето са съсредоточени
на Арабския полуостров.
А за шиитите в Ирак...те май са в северната част.Както и в
Източна Турция.До колкото знам кюрдите са такива.
ЕДИТ: В Средновековието (ако не се лъжа) Египет на Мамелюците
е шиитска държава, сега не знам какви са.
и шиитите са доста по-малко.И май повечето са съсредоточени
на Арабския полуостров.
А за шиитите в Ирак...те май са в северната част.Както и в
Източна Турция.До колкото знам кюрдите са такива.
ЕДИТ: В Средновековието (ако не се лъжа) Египет на Мамелюците
е шиитска държава, сега не знам какви са.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!