Нова война в Залива...?

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Скоро ще става ТСВ...та аз смятам да ходя да се бия на страната на
Русия, Китай и Япония.Щото това са страните, които не показват
колко са могъщи и скрито гледат какво правят САЩ.САЩ=мишки!!!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Паган написа:САЩ=мишки!!!
:lol: :P :lol: :P :lol:
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Циндил-Пиндил написа:
Vintersorg написа:Сблъсъци между расите...Промяна на сегашното статукво и баланса на силите... Глад... Промяна на държавните граници... Наводнения... Жеги...

Само погледнете наоколо - озверели мюсюлмани се зъбят на Европа, полудиви араби размахват юмруци срещу Америка, Елин Пелин тъне във вода...улиците в Студентски град стават на френско сирене...във самата Франция пък ш'се избият ония ашлаци...Сърбия и Черна гора са пак ябълка на раздора...в Македония властват албанци...в България се обиждат на "турци" и "атакисти", Русия продължава да се въоръжава...увеличава се цената на кашкавала във Фантастико... бедността нараства... и куп други :idea: :idea: :idea:
Понеже спомена етническите конфликти в страната ни - как мислиш, дали т. нар. "четвърта власт" не изигра доста негативна роля за назряването им?
На мен лично взе да ми писва тази медийност, която се придава на всеки конфликт станал между цигани и българи... пък ако ще и за две откраднати кокошки да е.
Имам чувството, че медиите нарочно подклаждат съвсем "невинно" всичко това, а то няма да доведе до нищо хубаво :roll:
Разбира се! Тенденциозното показване на определени ситуации само налива маслко в огъня. Щото фактически повечето медии съвсем тенденциозно представят нещата! Те имат свои интереси, които следват и използват медийното пространство, за да насочат съзнанието на зрителя в желаната от тях посока. Вместо да се даде свобода на всеки един да си прави умозаключения въз основа на показан безпристрастен материал... Така направи Сашо Диков с митинга на "Атака" - пусна всичко, което ставаше на площада, без да прави помпозни изказвания и коментари. Какво направиха другите? Орязаха накакви си изказвания на някакви си хора, нацъкаха вестници и новини с някакви завъртяни статии и репортажи и човек си помисли че е станало коооооооой знае какво!!! Не е това начина!
Пък и медиите са си най-големите манипулатори, това е ясно... Липсата на адекватен пиар в ситуациите, където има етническо напрежение, позволява медиите да се изхвърлят с тенденциозна информация, която в крайна сметка само подклажда огъня...
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Нашите медий са смешни -едно на ръка ,че са манипулирани в 90% от случайте и друго ,че са просто некадърни!
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

По темата - САЩ ще си точат зъбките на Иран, много ясно- Петролът в ИРан и Ирак е равен на количеството на целия петрол в Южна и Северна Америка - как мислите??? Освен това петролът там е много по-качествен от всеки друт в света - това не е мое мнение, а факт. Карикатурите на Мухаммад са една провокация към всички араби - много добре обмислена, повярвайте ми. Сега цяла Европа е "наплашена" и ще оправдае каквито и да е американски действия в Залива ... :? Тъпо, но факт.
Да, ще живеем в много интересни времена. Ама всички знаете оная китайска поговорка - "Проклинам те да живееш в интересни времена"
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

За да не възникне недоразумение - нали никой не си помисли, че иранците са араби :shock: Те са индоевропейци - като нас. Просто сега като си видях поста отново, ми хрумна, че някой може да се подведе и да си помисли, че съм написала, че са араби. Общото е само че са мюсюлмани и имат много петрол. Не че е малко ... но не са араби :!: Но американчетата не правят такива сложни разлики и нападат под ред.
No more turning away?
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

coup написа:Да, ще живеем в много интересни времена. Ама всички знаете оная китайска поговорка - "Проклинам те да живееш в интересни времена"
Взе ми думите от устата.Или по-точно-от пръстите :) .

По темата-да не би да има някой учуден?
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

coup написа:За да не възникне недоразумение - нали никой не си помисли, че иранците са араби :shock: Те са индоевропейци - като нас. Просто сега като си видях поста отново, ми хрумна, че някой може да се подведе и да си помисли, че съм написала, че са араби. Общото е само че са мюсюлмани и имат много петрол. Не че е малко ... но не са араби :!: Но американчетата не правят такива сложни разлики и нападат под ред.
Ще добавя само едно...две неща :D :
1. Иранците не само не са араби, те са персийци :whdat:
2. Иракчани, турци и т.н. са сунити, а иранците са шиити :notworthy:

Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Грешка - не всички иракчани са суннити, към половината от тях са шеити :!: И освен това - езикът се нарича персийски, а говорещите го - перси :!: :wink:
И сега въпрос към Паган - кои са хариджити???
No more turning away?
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Не знам кои точно са хариджити, но в сравнение със сунитите
и шиитите са доста по-малко.И май повечето са съсредоточени
на Арабския полуостров.

А за шиитите в Ирак...те май са в северната част.Както и в
Източна Турция.До колкото знам кюрдите са такива.

ЕДИТ: В Средновековието (ако не се лъжа) Египет на Мамелюците
е шиитска държава, сега не знам какви са.

Публикувай отговор

Обратно към “Новини”