Балове за МО 2009/2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Балове за МО 2009/2010

Мнение от HeyGod »

GBog написа:Ще ми се да помоля старите пушки тук да ни зарадват нас, зайците, с един introductory tour на първи курс :albino: Бързо ли навлязохте в духа на отделните дисциплини, как ви се сториха преподавателите и въобще всякакви добри спомени или лоши за началото на следването си, дайте тук... :P
Аз не съм навлизал в някои изобщо,а как успях да изляза не знам. :mrgreen:
Някои учители страшно много ще ви изнервят,пример мога да дам със самия декан - понякога идва,понякога не,а изпитът му беше по-скоро разходка до университета,за да пуснеш тото. ;)
Политологията ... там не ходете,а дори да сте там - не я слушайте.
Конституционно - даже и мегафон да й сложат пак няма да се чува нищо на лекциите.На изпита и цитирах всичко в учебника и реши да ми пише 4-ка,понеже той учебника бил с остаряла информация.А ние от другаде информация нямахме. :mrgreen: (овца ... )
Сега да тръгна да ги редя една по една специалностите ... като цяло не съм доволен изобщо от начина на провеждане на изпити,в някои случаи и от начина на преподаване!Това не харесвам в тази специалност.В смисъл трябва да се занимаваш след всяка лекция,след всеки ден,за да успееш да научиш нещо и да го разбереш ( рядко става това ),понеже в университета времето е недостатъчно.И в крайна сметка - не учиш,не ходиш на лекции,преписваш и 6,дори не преписваш т.е. не пишеш кой знае какво,само от обща култура и пак 6.Говоря го,защото на мен са ми се случвали и от трите неща - преписване,обща култура,където съм изкарвал 6-тици и изцяло зубрене на учебници,цитиране и получавам не повече от 4. :mrgreen: Преценете кое е по-добре и как се оценява ... Не мога да се изразя правилно,вие като почнете ще разберете за какво ви говоря.

П.С. Най-пресният пример за който се сещам - тема за началото на първа световна.Колежка изписва 8 страници със всички подробности ( това е максимума,който може да се напише по тази тема) и има 5-ца,колега изписва 7 страници със подробнисти как са въоръжени германците,какви танкове използват,каква техника,бомбардировачи и почти нищо за военните действия и хода на събитията,е той имаше 6. :roll:
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Хахаха, не съм учуден, все пак - това е България :) :mrgreen:
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

happyswift написа:Хахаха, не съм учуден, все пак - това е България :) :mrgreen:
Затова пък от друга гледна точка,тази специалност ви дава добра възможност да напуснете страната. ;)
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Да :D
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти
Курс: първи

Мнение от Eleanor »

happyswift написа:Хахаха, не съм учуден, все пак - това е България :) :mrgreen:
Ако си мислите,че в другите страни не е така, мн се лъжете, нищо ,че отвсякъде тръбят колко по- добро е образованието, колко обективно и безпристрастно било всичко, не е така изобщо, тук ако има разлика от 1 единица например,че едната описала подробно, другият- само танковете и оръжията, то в някои западни страни може да се стигне дотам,че да са писали пълни глупости, които хич не са по темата, и пак да имат отличен, тъй че не плюйте мн Б-я и образованието й, защото има и по- тежки случаи..
urkn
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от urkn »

съдейки по мненията в този форум,излиза че МО е пълен ташак :lol:

четох една тема "право или МО",нещо такова беше заглавието - яко наредби за МО и тук-таме някой споменава,че и в правото не е кой знае колко по-добре.лекциите били зле,изпитите несериозни,незаинтересовани преподаватели и т.н.

не че се връзвам толкова на форумни мнения,нито пък съм очаквал да е кой знае какво,но все си мислех,че най-малкото е сериозна специалност,а съдейки по мненията тук излиза,че едва ли не не си заслужава времето и усилията :|
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Ами пич, тази година МО на първо място са писали малко над 200 човека, а Право - над 2000, но баловете за МО отново, макар и с малко, са по-високи от колкото за Право, така,че можеш да си направиш извода ;)
urkn
В началото бе словото

Мнение от urkn »

е сега,какъв аргумент пък е това :o

60/200=30% влизащи МО
250/2000=12.5% влизащи право

дотук логиката ти може би има известен резон,въпреки че разликите не са чааак толкова фрапиращи.обаче - гледат се само минималните балове,нали?ако имаш някаква извадка на всички балове на приети,едва тогава можеш реално да прецениш в коя специалност влизат хора с по-висок бал.

само че,какво от това - кандидат-студетските изпити не са чак такъв критерий за нивото ни и по-важното - реално нямат нищо общо с нивото на преподаване в съответната специалност.

иначе горния пост по-скоро го подхвърлих на шега,смешно ми се вижда масовото хлебене на МО,и все пак дано да не се включим и ние след 2-3 години (:
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

И ти ли си МО ?
urkn
В началото бе словото

Мнение от urkn »

да :bounce:
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Колега :bounce:
urkn
В началото бе словото

Мнение от urkn »

ще се видим наесен (:
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

:)
Аватар
Redemption
В началото бе словото

Мнение от Redemption »

колеги, давайте някви скайпове/фейсбуци да се видиме кой кой отсега още :))
Международни отношения - 2013

http://www.facebook.com/gbelinski
Аватар
xRainx
Стенограф

Мнение от xRainx »

има достатъчно време да си писнете и да започнете да заформяте лицемерия и ножове в гърба и само месец след началото на студентстването, защо избързвате ;)
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”