Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.
Модератор: sientelo
Въпрос за прекъсване
Здравейте.Имам малко странен въпрос.Сега съм втори курс Публична администрация.Въпросът ми е следният:
след като завърша тази втора година възможно ли е да прекъсна и да започна друга специалност в друг факултет,съответно като си държа кандидатстудентски изпит.След като завърша тази друга специалност да се върна към ПА и да си довърша двете оставащи години.Защото доколкото разбрах може да се прекъсне за срок от максимум 4 години,т.е достатъчно да завършиш през това време друга специалност.Моля ви за мнения по въпроса.Благодаря предварително.
след като завърша тази втора година възможно ли е да прекъсна и да започна друга специалност в друг факултет,съответно като си държа кандидатстудентски изпит.След като завърша тази друга специалност да се върна към ПА и да си довърша двете оставащи години.Защото доколкото разбрах може да се прекъсне за срок от максимум 4 години,т.е достатъчно да завършиш през това време друга специалност.Моля ви за мнения по въпроса.Благодаря предварително.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Прекъсване
Абе, може ли някой дето е по-запознат с административните процедури в университета да ми обясни какво точно значи да прекъснеш и какви са формалните и неформалните последици от това?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Re: Прекъсване
И аз се интересувам...Smoking Mirror написа:Абе, може ли някой дето е по-запознат с административните процедури в университета да ми обясни какво точно значи да прекъснеш и какви са формалните и неформалните последици от това?
Записване на Първи курс (отново).
Здравейте, миналата учебна година бях първи курс, но след вторият месец ми се наложи да замина извъм България и реално не съм държал нито един изпит и не съм си плащал таксата за вторият семестър. Има ли вероятност да си взема студентските права отново и да започна от начало, като студент Първи курс? И ако някой знае процедурата - да казва, защото бюрокрацията тук е като от ”12-те изпитания на Астерикс и Обеликс”.
Мерси предварително.
Мерси предварително.
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Re: Записване на Първи курс (отново).
Това че не си си плащала таксата е по фатално от това, че не си си взимала изпитите. В първи курс е сериозно.
-
strawberry
- В началото бе словото
Re: Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.
здравейте!Искам да попитам дали има вариант за преместване от една друпа в друга на дадена специалност.Ако някои се е преместил или знае как става това,нека пише тук или на ЛС. 
Баси свалката! 
- gothwolf
- В началото бе словото
- Специалност: унгарска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ето го и моят частен случай. (не знам дали тук е мястото да питам)
Учих една година немска филология. Кандидатствах отново и сега ще записвам унгарска филология. Какво да направя - трябва ли официално да заявя някъде, че се отказвам от немската филология (или то се подразбира)? И още един въпрос - вече съм взел някои от изпитите, които се учат и при двете филологии (лтз, езикознание, езикова култура) - ще ми ги признаят ли при новата специалност или не? Ако да, то как става това?
Учих една година немска филология. Кандидатствах отново и сега ще записвам унгарска филология. Какво да направя - трябва ли официално да заявя някъде, че се отказвам от немската филология (или то се подразбира)? И още един въпрос - вече съм взел някои от изпитите, които се учат и при двете филологии (лтз, езикознание, езикова култура) - ще ми ги признаят ли при новата специалност или не? Ако да, то как става това?
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Да, признават ти се, минаваш през секретарките по някое време в началото на семестъра, а след това и при преподавателя, който ще води курсовете в унгарската. Но понеже двете специалности са в един поток, е доста вероятно просто да идеш до гл. ас. Мирчева и доц. Златанов, ако те водят и тази година лекциите на "германския поток". И с езиковата култура ще се оправиш по сходен начин.
Ако си записал втория семестър информатика в немската филология, кредитите от там би трябвало също да се признават.
А иначе - при положение че си си взел дипломата, депозирал си я наново, записвайки се УФ (йей, каква готена абревиатура), едва ли трябва да правиш още нещо...
Но изчакай още някой да ти отговори или просто питай секретарката.
Ако си записал втория семестър информатика в немската филология, кредитите от там би трябвало също да се признават.
А иначе - при положение че си си взел дипломата, депозирал си я наново, записвайки се УФ (йей, каква готена абревиатура), едва ли трябва да правиш още нещо...
Но изчакай още някой да ти отговори или просто питай секретарката.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- gothwolf
- В началото бе словото
- Специалност: унгарска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Благодаря за отговора.
Реших си проблема на място. Отписаха ме и ми обясниха кога и как ще ми прехвърлят оценките от изпитите.
Реших си проблема на място. Отписаха ме и ми обясниха кога и как ще ми прехвърлят оценките от изпитите.
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
Еми, пак се оплаквайте от прекрасната администрация на ФКНФ... 
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Re: Записване на Първи курс (отново).
fail написа:Здравейте, миналата учебна година бях първи курс, но след вторият месец ми се наложи да замина извъм България и реално не съм държал нито един изпит и не съм си плащал таксата за вторият семестър. Има ли вероятност да си взема студентските права отново и да започна от начало, като студент Първи курс? И ако някой знае процедурата - да казва, защото бюрокрацията тук е като от ”12-те изпитания на Астерикс и Обеликс”.
Мерси предварително.
Аз не разбрах под миналата година дали се разбира миналата учебна или миналата календарна, всъщност то и учебната вече е минала, та ако сега трябва да е в края на втори курс не вярвам някой да откаже да му вземе паритеproUSA написа:Това че не си си плащала таксата е по фатално от това, че не си си взимала изпитите. В първи курс е сериозно.
Иначе още когато си платих таксата питах може ли да повтарям(прекъсна - което е същото) и ми отговориха "защо сега, чакай септември". Аз нямам възможност нито да ходя, нито да уча, ест. не ми трябва да чакам септември за да знам че няма да си взема изпитите
Но тъйкато и неговия и моя случай мисля че спадат към "лични причини", има ли нещо по-особено което трябва да знаем. До сега съм видял само информация за другите две причини - болест и слаб успех. В крайна сметка ако са само тези две основания, винаги можем да прекъснем и по слаб успех. Въпроса е че аз не искам да се водя прекъснал, а буквално да си повторя годината, все едно токущо са ме приели, има ли такъв вариант?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
- tropicana
- В началото бе словото
- Специалност: международни отношения
- Курс: четвърти
Здравейте
Искам да попитам някой запознат ли е как стои въпросът с невзети изпити от първи курс, т.е. с колко невзети изпита мога да запиша втори ? Първи курс международни отношения съм, но поради лични причини не успях да се явя на два изпита от лятната сесия
Знам, че сега ми предстои поправителна сесия, но много се уплаших, когато дочух, че първи курс не може да се прекъсва или презаписва и следователно те отстраняват
За другите курсове прочетох, че може да се подаде молба до декана и с 1 или повече невзети изпита да се мине в следващ курс, но за първи не пише нищо
Ще се опитам да ги взема тези изпити, но ако не успея, това значи ли, че ще загубя студентски права и все едно нищо не е било
Моля ви, ако някой е бил в подобна ситуация да сподели, защото наистина много се притеснявам
Благодаря предварително 
Be yourself...
Първи курс можеш да презапишеш само по болест - представяш медицински, епикризи и т.н.
Личните причини са много неуважителни, освен ако не става дума за гледане на болен, което пак е медицинска причина или за смъртен случай в семейството по време на сесията.
Лична причина може да бъде всичко - предпочел съм да ида в Ирландия да пия Тъламор дю, например...За мен си е важно и е съвсем лично!
Личните причини са много неуважителни, освен ако не става дума за гледане на болен, което пак е медицинска причина или за смъртен случай в семейството по време на сесията.
Лична причина може да бъде всичко - предпочел съм да ида в Ирландия да пия Тъламор дю, например...За мен си е важно и е съвсем лично!