Новогръцка филология 2009

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Новогръцка филология 2009

Мнение от ethno_girl »

Аз все пак се записах на 2-ро класиране за арабистика. Няколко стотни не ми стигнаха и много ме е яд...дано да падне бала. Все пак и гръцкия ми е слабост де :) етномомиче съм, защото се занимавам с народно пеене :mrgreen: много харесвам всякаква балканска музика (особено гръцка) и от скоро арабска и израелска... луда глава съм аз :king:
Аватар
Melany
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Melany »

Според мен балът ще падне. Пожелавам ти да влезнеш щом искаш.

С народното пеене съм на ви, но езиците са ми слабост, арабския не е лесен, но щом си решила ще се справиш. Това ми беше второто желание всъщност, макар че и него го знам до известна степен. Мъжът ми е от Ливан, макар и арменец. Доста време съм живяла и там.
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ethno_girl »

Леле,какво семейство сте,супер :) знам,че е труден арабския,но ми е голям мерак,иврита също :mrgreen: ако не стане,ще сме колеги :)
Аватар
plamena
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от plamena »

Аз писах 2ро желание новогръцка защото живея в Гоце Делчев, Гърция ми е на не повече от час път.. и ходим със семейството доста често.. реших че ще е интересно :) но да видим сега на 2ро класиране ако не ме приемат английска се записвам при вас :)
Wonderwall
В началото бе словото
Специалност: Новогръцка филология

Мнение от Wonderwall »

Май повечето чакаме английска, а? И да не я дочакаме си имаме готина 2-ра филология. Пламена, ако сме колеги ще ти идваме на гости в Гоце Делчев и после директно в Гърция :faroah: Хем купон, хем ще затвърдим наученото :compress:
Аватар
inThemiddle
В началото бе словото

Мнение от inThemiddle »

аз съм "ЗА"- нищо,че момичето още не ни е поканило... хахах :) :beach:
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ethno_girl »

Я,не знаех,че повечето сте писали на 1-во желание английска :) наистина има British invasion :cheers:
Аватар
plamena
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от plamena »

ахахах стига да се стекат така обстоятелствата няма проблеми ;) ама все пак да изчакаме 2ро класиране,а ? :geek:
Аватар
Melany
В началото бе словото

Мнение от Melany »

Ако досега не сте слушали гръцка музика, значи е време да започвате. :bounce: Доста ще ви помогне.

Ако някой има информация по колко часа е дневно въвеждащия курс, моля да сподели. Аз забравих да попитам, поне за да имам приблизителна представа.

...

Явно ще е от 9 до 5, което значи, че аз няма да имам възможност да стоя всеки ден до край. Не искам да пропускам все пак. Явно ще трябва да разчитам на записките на някой :oops:
Wonderwall
В началото бе словото

Мнение от Wonderwall »

Здравей, народе!
И на 2-ро не ме огря. Хах, то едно падане на баловете, едни чудесии ( 4 стотни).. anyways, няма да чакам трето, утре отивам да се запиша. Вече официално мога да се нарека новогръцки заек :albino: Какво стана с останалите? Етно момичето разбрах, че е арабистика, но за другите нямам сведения. Та.. похвалете се, оплачете се =). Лично аз съм супер ентусиазиран за гръцкия, много ми е мерак да го започна.. пък ще видим докъде ще го докарам. Айде, до пак!
Аватар
Melany
В началото бе словото

Мнение от Melany »

И аз видях за Етномомиче. Честито!

По повод баловете, зависи си от наплива. В арабистиката е паднал с 2.52. Това ако не е падане :wink:
Пламена може и да е влязла английска. И там има спад. Ще чакаме новини.

За 4 стотни си гадничко. Но явно гръцкия ти е съдбата :joker:

Вярвам, че преди 14 ще се появат още колеги. Сега море, релакс :flower:
Wonderwall
В началото бе словото

Мнение от Wonderwall »

Да, браво на етно момичето! :cheers:
Повечето колеги вероятно не знаят за съществуването на форума или , за разлика от мен, са заети с нещо (или пък си почиват доволно на някой гръцки остров... ех, идилия, идилия..). Та аз мисля да се захвана с азбуката тези дни. И някои основни изразчета. Принципно не е хубаво да се прави това, предвид факта, че в нета не всичко е надеждно, но разчитам на късмета ми да попадна на що-годе читава информация. И най-накрая да излгедам "Мама мия" :flower:

Мелани, ти защо избра точно гръцкия? :D
Аватар
Melany
В началото бе словото

Мнение от Melany »

Ще ти кажа накратко, така и така ние сме най-редовни тук.
Ходя в Гърция от 80-те години. Бях нон стоп на състезания там, на лагери понякога. Това беше всъщност първата капиталистическа страна, в която бях. Там за първи път видях сок в картонени кутийки :bounce: сега като се сетя, голям майтап.
После през 1991 отидох пак там да тренирам и останах за година. Тренирах и работех. Беше си супер.
В последствие се наложи пак да пътувам, идвам, отивам, ходих и по други страни, но Гърция си ми остана първата любов. Аз по принцип съм работохолик, и там мързелът на гърците ми действа отпускащо. Те живеят спокойно някак си, топлото време, морето. Повече съм живяла в Атина, но съм била и в други градове и по островите.
Аз принципно имам две бакалавърски степени и две магистърски от различни университети. Имам фирми и бизнес в няколко държави, но предпочитам да съм в Гърция. Синът ми, на 5 години, го бяха приели във Френския лицей в Атина, но понеже при нас е каша с езиците и за да не го обърквам повече, решихме да се приберем в София, тук пак го приеха в същия лицей.
Така реших да се явя на изпит, просто за да видя какво е нивото. Пък то взеха, че ме приеха. И сега мисля да си следвам с вас, пък после или направо ще се прехвърля в Гърция или... не знам, всъщност не знам колко време ще останем в БГ. Всичко, което започвам го завършвам, но на мен принципно не ми трябва образование. Макар че исках в Гърция да записвам докторат. Да не забравяме обаче, че таксата, която за вас е може би висока, съвсем нормално, за мен е просто смешно малка и аз нищо не губя. По между другото докато бях преди в БГ преподавах на горен курс английски и немски. Това беше преди за да мога да следвам и да работя държавно, пък после и фирмите, децата. Така че съм наясно с младежта. :P
Въобще много мога да пиша и разкажа, ама айде да има и за после. Ако видиш една лелка в групата, аз съм това :Alex_01:
дано си вкарам гръцкия в релси, покрай вас :bounce:
Wonderwall
В началото бе словото

Мнение от Wonderwall »

Леле, супер! Ето това се нарича човек с опит ;). Какво си тренирала? (Ние на чат го обърнахме, но дано не предизквикаме гнева на модераторите :roll: )
Вече нямам търпение да дойде 14-ти. :rabbit:
Аватар
Melany
В началото бе словото

Мнение от Melany »

Плуване.

Е, нали за гръцки говорим все пак.
А за щастие имам страшно много материали, учебници, речници, книги, лекции и какво ли не, естествено и в електронен вариант. Така че, ще си помагаме взаимно.
Имам доста пропуски в гръцкия, никога не съм сядала да го уча като хората.

Обаче явно съм от хората, на които им е писано и заложено да учат цял живот. На мен просто ми се отдава. Винаги имам нужда да уча нови неща и да се развивам.

Много ми е кеф, че и вие сте така надъхани и с желание.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”