Ако се запиша мога ли да кандидатствам догодина?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Re: Ако се запиша мога ли да кандидатствам догодина?

Мнение от Rehabilitator_ »

И........да предположим, че те приемат втората година в друга специалност, тези пари, които си хвърляла на вятъра първата година, кой ще ти ги възстанови? Това са глупости, може да звучи тъпо, но........ просто се откажи и кандидатствай другата година, щом в специалността в която си приета сега, не те удоволетворява освободи мястото на кандидат, който има желание да учи там........ долавям малко егоизъм от твоя страна, има хора чакащи точно за тази специалност, простичко е, с една дума не заемай място, което не ти се полага, ако добре ме разбра :)
Аватар
night_eyes
В началото бе словото
Специалност: Икономика с английски език
Курс: четвърти

Мнение от night_eyes »

Здравейте. Аз имам един въпрос. След като съм се записала в новата специалност, трябва ли да попълвам някаква молба , че искам да прекъсна? Или, след като не съм си върнала дипломата до определения срок (31 август), автоматично се водя прекъснала? Питам, защото някъде прочетох, че трябвало да напиша молба до декана на факултета на бившата ми специалност, с която го моля прекъсна...
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Rehabilitator_ написа:И........да предположим, че те приемат втората година в друга специалност, тези пари, които си хвърляла на вятъра първата година, кой ще ти ги възстанови? Това са глупости, може да звучи тъпо, но........ просто се откажи и кандидатствай другата година, щом в специалността в която си приета сега, не те удоволетворява освободи мястото на кандидат, който има желание да учи там........ долавям малко егоизъм от твоя страна, има хора чакащи точно за тази специалност, простичко е, с една дума не заемай място, което не ти се полага, ако добре ме разбра :)
мястото й се полага, щото е изкарала точки да влезе там; парите са нейни и тя решава дали да ги инвестира в образование или не; а ти си клиничен случай
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

night_eyes написа:Здравейте. Аз имам един въпрос. След като съм се записала в новата специалност, трябва ли да попълвам някаква молба , че искам да прекъсна? Или, след като не съм си върнала дипломата до определения срок (31 август), автоматично се водя прекъснала? Питам, защото някъде прочетох, че трябвало да напиша молба до декана на факултета на бившата ми специалност, с която го моля прекъсна...

Трябва да отидеш при секретарката на специалността и с нея ще оправите документите по прекъсването ти. След това отиваш и се записваш в новта специалност.
стрийм
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Мнение от Rehabilitator_ »

kori написа:
Rehabilitator_ написа:И........да предположим, че те приемат втората година в друга специалност, тези пари, които си хвърляла на вятъра първата година, кой ще ти ги възстанови? Това са глупости, може да звучи тъпо, но........ просто се откажи и кандидатствай другата година, щом в специалността в която си приета сега, не те удоволетворява освободи мястото на кандидат, който има желание да учи там........ долавям малко егоизъм от твоя страна, има хора чакащи точно за тази специалност, простичко е, с една дума не заемай място, което не ти се полага, ако добре ме разбра :)
мястото й се полага, щото е изкарала точки да влезе там; парите са нейни и тя решава дали да ги инвестира в образование или не; а ти си клиничен случай
Аз съм клиничен случай, ти от простотия място няма да си намериш............ :) :) :)
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

JackInTheBox написа:
bubbly_water написа:не втората, а практически третата година - след втори курс означава да кандидатстваш лятото, когато си завършил втори курс и започваш втората специалност, ако те приемат в нея, началото на трети курс
На теория ако искаш нещо, което се кандидатства със същите изпити, с които си приет тази година не е нужно дори да кандидатстваш наново, а можеш да си ползваш оценките от тази кандидатстудентска кампания.

tap vapros, no...

ako iskam da si polzvam ocenkata ne za vtora specialnost, a za prehvarlqne v nova, moje li?

primer ne mi stigat nqkolko stotni za specialnostta, koqto iskam, moga li DA POLZVAM OCENKITE SI dogodina ili tova e samo za vtora specialnost?
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

ами доколкото знам, можеш да ползваш оценките си от положените изпити през тази първа година, в която си учила... но не знам за оценките от кандидатстудентските изпити. е, знам само, че ако не запишеш, със сигурност не можеш да ги използваш.... иначе не ми е известно точно това сякаш.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
jayjay
В началото бе словото

Мнение от jayjay »

Евала Кори прав/а си и мерси за отговорите на останалите, това, че не са ме приели каквото съм искала на първо желание не означава,че нямам право да съм там щом са ме приели, ако ме приемат догодина ще го освободя, и да обобщя взимам си дипломата от отдел студенти записвам се връщам я пак там ходя си на изпитите и ако ме приемат др специалност се записвам и отписвам старата,поправете ме или допълнете ако греша!Благодаря на доброжелателните колеги, останалите ще помоля да си излеят комплексарщината някъде другаде!
jayjay
В началото бе словото

Мнение от jayjay »

И забравих да попитам има ли някакви срокове за взимането на дипломата, попълване на молби или други, колко преди кандидатсването трябва да си я вземаи кога трябва да я върна,благодаря предварително?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”