Студентска дилема СУ или УНСС

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Jorkataa
Драскач
Специалност: Икономика на френски
Курс: първи

Re: Студентска дилема СУ или УНСС

Мнение от Jorkataa »

ericsson написа:Съгласен съм ,само ,че от поста и не разбрах в чия полза е отсякла,но това са подробности,и аз не обичам да издребнявам.
За това подлагане думите на Петя под съмнение ще получиш един месец бан когато тя стане администраторка!
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
sofiqqq
В началото бе словото

Мнение от sofiqqq »

Ако сте попрочели и двата форума,сигурно сте разбрали че и в двата университета има много ограничени и прости индивиди. А корупцията..хаха...тя е навсякъде. :) Хора,махнете си капаците.
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

Jorkataa написа:
ericsson написа:Съгласен съм ,само ,че от поста и не разбрах в чия полза е отсякла,но това са подробности,и аз не обичам да издребнявам.
За това подлагане думите на Петя под съмнение ще получиш един месец бан когато тя стане администраторка!
Представи си вместо това обърка и ме направи МОДЕРАТОР.Бързо ще се издигна.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
Gormoth
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Медицина
Курс: втори

Мнение от Gormoth »

Навсякъде е - да. Но на някои места е доста по-явна.
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Мнение от Rehabilitator_ »

Yonko написа:Кой както се уреди, стига с тази завист. В СУ са същите. Нормално е да се говорят най-много л*йна за най-желания университет за последните няколко години.
Ако става на въпрос аз бих избрал Академията, ако не се намираше в дълбоката провинция, но нали най-престижните световни се намират точно там или греша? Направление Икономика на УНСС получи най-високата акредитационна оценка в Б-я. Това, което си приета е най-доброто поднаправление и едва ли ще има много тъпаци, все пак трябва да се оправят с език.
Но където й да се запишеш знай, че винаги ще има глупаци около теб, които ще си плащат изпитите. Добра подготовка ще получиш и от двата университета.
Евала.....Да, най-желаният университет в Б-я факт, първа награда за икономика в УНСС, факт............Братовчедка ми завършва тази година УНСС- бакалъвър и питайте я къде ще запише магистратура? Е, в УНСС разбира се, а защо не в СУ?Последните 3 години УНСС задмина СУ по брой на кандидати и то със завидна лекота, с една дума смаза го, разликата в кандидат-студентите по статистика през 2007 е с около 4000, и........просто не сте обективни, защото учите там, но не виждам смисъл в това, то и за мен МУ, моят си университет е най-най престижен, но дай сега да не признаваме труда на хората, колеги от други вузове, комплексарските истории са много, но остават неизяснени пред фактите :) :) :)

п.с А до колежката, Петя.........Ти друго освен да повтаряш СУ можеш ли?
Аватар
Jorkataa
Драскач

Мнение от Jorkataa »

Може да слага и маха снимки от профила си! :cheers:
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

На мене сериозно почна да ми писва да чета навсякъде СУ vs. УНСС. За мен база за сравнение почти няма, не защото единият е по-добър от другия. А защото двата университета работят в различни насоки като цяло. Айде да видим щом като УНСС има преднина как мога аз да следвам филология там? Не мога. Каква база за сравнение е това? :shock: Разбирам специалностите да бяха 1:1, ама... Който се двоуми между две сходни специалности, събира мнения и преценява. Обаче тия безумия СУ/УНСС е по-добър... Писна ми вече да чета обосновки защо УНСС е тооолкова по-напред от СУ. Както казах, намерете ми хуманитарна специалност там... ама кажи-речи няма. СПоред мен това приключва спора. Не в полза на СУ, а в полза на факта, че никой не е по-напред.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Jorkataa
Драскач

Мнение от Jorkataa »

Не знаех, че количеството е по-важно от качеството. Нека и СУ да си направи изпита някакъв лесен тест, пък да изкарват всички 5-6ци и да влиза куцо и сакато!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

А за това, че УНСС имал еди кога си не знам колко повече кандидати от СУ, е пълен тъпизъм. Това не означава задължително, че УНСС е по-желан университет. Просто всяко следващо поколение затъпява. А в УНСС се влиза по-лесно, има по-лесни изпити, и скалата се наглася спрямо човека с най-много точки и прочее. И поради тази причина, по-затъпелите от поколението им е по-лесно да влязят в УНСС, отколкото в СУ, и след това навсякъде рекламират колко УНСС бил по-напред и колко повече кандидати имал.
Съгласна съм с Catherine, в по-голямата си част двата университета дори нямат база са сравнение :roll:.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
cannavaro
В началото бе словото

Мнение от cannavaro »

Etiainen написа:А за това, че УНСС имал еди кога си не знам колко повече кандидати от СУ, е пълен тъпизъм. Това не означава задължително, че УНСС е по-желан университет. Просто всяко следващо поколение затъпява. А в УНСС се влиза по-лесно, има по-лесни изпити, и скалата се наглася спрямо човека с най-много точки и прочее. И поради тази причина, по-затъпелите от поколението им е по-лесно да влязят в УНСС, отколкото в СУ, и след това навсякъде рекламират колко УНСС бил по-напред и колко повече кандидати имал.
Съгласна съм с Catherine, в по-голямата си част двата университета дори нямат база са сравнение :roll:.
Не се напъвай да им обясняваш очевАдни неща, те това много добре го знаят ;)

УНСС наистина има много предимства пред СУ:
- много високи балове, много по-умни хора. В СУ кандидатите не могат да изкарат толкова високи оценки, а на тестовете в УНСС 50% имат над 5,50 :lol:
- само в УНСС можеш да влезеш икономика на аграрните култури с изпит по литература :) Даже се чудя защо все още журналистика там се влиза със специализирани изпити, но предполагам ще проявят иновативност скоро и ще може да се кандидатства с география, история и т.н. в бъдеще, за да са сигурни, че са номер едно по кандидати :shock:
- в УНСС имаш 2-3 дни лекции и можеш да работиш
- намира се в Студентски град, по-близо е до Манджа стрийт и около него има изобилие от заведения :cheers:
- по-готини колежки/колеги
- завършва се по-лесно

Това са основните предимства на УНСС. Колко от тях имат нещо общо с обучението, което предлага УНСС, всеки да преценява сам за себе си.
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

cannavaro написа: Не се напъвай да им обясняваш очевАдни неща, те това много добре го знаят ;)

УНСС наистина има много предимства пред СУ:
- много високи балове, много по-умни хора. В СУ кандидатите не могат да изкарат толкова високи оценки, а на тестовете в УНСС 50% имат над 5,50 :lol:
- само в УНСС можеш да влезеш икономика на аграрните култури с изпит по литература :) Даже се чудя защо все още журналистика там се влиза със специализирани изпити, но предполагам ще проявят иновативност скоро и ще може да се кандидатства с география, история и т.н. в бъдеще, за да са сигурни, че са номер едно по кандидати :shock:
- в УНСС имаш 2-3 дни лекции и можеш да работиш
- намира се в Студентски град, по-близо е до Манджа стрийт и около него има изобилие от заведения :cheers:
- по-готини колежки/колеги
- завършва се по-лесно

Това са основните предимства на УНСС. Колко от тях имат нещо общо с обучението, което предлага УНСС, всеки да преценява сам за себе си.
- баловете са по-високи, не защото хората са по-умни, а точно защото са по-ТЪПИ. Не може със 150 от 320 точки, на какъвто и да е тест, да се изкара оценка над 5. Смях!
- това, че може да влезеш икономика с литература за мен е простотия, защото материята, която се изучава няма нищо общо с кандидатстудентския ти изпит. Пък и да влезеш ти, с твоята литература, вместо някой, който наистина разбира от математика и икономика, е жалко и гадно.
- за работата съм съгласен и Манджа стрийт съм съглесен :)
- възможно е колегите да са по-готЯни
- това, че се завършва по-лесно, едва ли е плюс за университета, учудвам се, че го споменаваш
sofiqqq
В началото бе словото

Мнение от sofiqqq »

Това за баловете е поредната простотия която пишете.Ако в СУ може да се влезе с оценка 4.00(примерно),в УНСС това е невъзможно.ЗАЦЕПИХТЕ ЛИ?!?!?!!!! обърнете внимание на думата в скобите!
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

Добре де ти не разбра ли защо в УНСС не може да се влезне с ниска оценка-защото на всички оценките са високи поради всички причини, изброени в по-горните постове. Толкова ли е трудно за разбиране :shock: :evil:
Компютърни науки I курс
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

sofiqqq написа:Това за баловете е поредната простотия която пишете.Ако в СУ може да се влезе с оценка 4.00(примерно),в УНСС това е невъзможно.ЗАЦЕПИХТЕ ЛИ?!?!?!!!! обърнете внимание на думата в скобите!
Ама ти не разбираш ли, че в УНСС надуват оценките повече отколкото в гимназията!!! В УНСС се влиза с по-високи оценки и с по-малко знания.
Facebook
Изображение
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

sofiqqq написа:Това за баловете е поредната простотия която пишете.Ако в СУ може да се влезе с оценка 4.00(примерно),в УНСС това е невъзможно.ЗАЦЕПИХТЕ ЛИ?!?!?!!!! обърнете внимание на думата в скобите!
А ти случайно да си чувала, че изпитите в двата университета са различни. Логиката ти е невероятна! Се едно аз примерно кат имам на контролно в даскало 5 и да хода да го сравнявам с изпита по мат. в СУ. Просто нямам думи. Това, обаче не значи, че защитавам СУ пред УНСС. Двата университета са различни, с различни насочености и всеки има свтоите предимства. Това кое да избере зависи само от самия него и специалностите, които е приет(с какви насочености са и дали съвпадат с насоченостите на университетите). Стига толкова по тая тема от мен. :salute:
Компютърни науки 1 курс
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”