Кандидати за Право 2009-2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Кандидати за Право 2009-2010

Мнение от morfei »

Абе необходимо си е... :roll:
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Scorpion написа:
Advocate написа:То след стажа(1 година ) за придобиване на юридическа правоспособност имаш теоритико-практически изпит и тогава.Тук сме още доста далеч от това , но въпреки това Скорпионе като ще стават адвокати първо адвокатурата да погледнат ,че наизуст трудно , трудно :)
Чл. 294, ал.1 ЗСВ: "Завършилите висше образование по специалността "Право" придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит. "
Къде го намери този член в закона, защото на сайта на Министерството на правосъдието няма такъв член, а тамошното издание на закона следва да бъде пълно и меродавно... :shock: :shock: :shock:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

надето написа:След този отговор вече не съм съвсем сигурна дали искам да уча право. Всички тези членове и алинеи ме ужасяват. Как можеш да ги помниш на изуст. :shock:
Ами то основата на правото са закони, членове, алинеи, сравняването им, тълкуването им, и т.н.
Устатите адвокати в съдебна зала по филмите са малко идеализиран образ на професията.Има и такива моменти, но всичко е основано на желязна логика и познаване на законите.По тази част правото си прилича с математиката или компютърното програмиране.Който не е готов за такива неща и не му се отдават - трудно ще стане адвокат.Затова ти препоръчвам да се нахъсаш да учиш и успокоиш нервите си относно законите или да си избереш др. професия.

Иначе подкрепям, че знаенето наизуст на закони не е нужно, но помненето на всичко съществено в закона и умение да бъде намерено бързо в текста е сууупер важно. :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Batbayan написа:
Scorpion написа:
Advocate написа:То след стажа(1 година ) за придобиване на юридическа правоспособност имаш теоритико-практически изпит и тогава.Тук сме още доста далеч от това , но въпреки това Скорпионе като ще стават адвокати първо адвокатурата да погледнат ,че наизуст трудно , трудно :)
Чл. 294, ал.1 ЗСВ: "Завършилите висше образование по специалността "Право" придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит. "
Къде го намери този член в закона, защото на сайта на Министерството на правосъдието няма такъв член, а тамошното издание на закона следва да бъде пълно и меродавно... :shock: :shock: :shock:
Сигурен ли си, че четеш Закона за съдебната власт?!
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
надето
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от надето »

Аз, че ще уча, ще уча, но не мисля, че ще запомня всички закони по членове. :)
Право 2 курс 12 група

Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

babangida написа:
Batbayan написа:
Scorpion написа:
Сигурен ли си, че четеш Закона за съдебната власт?!
Ох, ами да, но авно в сайта на министерството е непълен вариант...Сега го видях пълния на сайта на Върховен административен съд. :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

надето написа:Аз, че ще уча, ще уча, но не мисля, че ще запомня всички закони по членове. :)
Ами горе-долу ще трябва да знаеш най-важните постановки от законите поне и в кои глави какво се опредля.Всеки член е малко грубо, но за някои изпити може и да се изисква.То не е леко, ама затова Право е една от най-трудните специалност в СУ , а и по университетите по света. :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Ми и аз точно от сайта на Министерството на правосъдието си го свалих и си е същият.
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

надето написа:Аз, че ще уча, ще уча, но не мисля, че ще запомня всички закони по членове. :)
За това си има практика. Ходиш ли на упражнения, използваш ли законите, ще се ориентираш по-лесно!
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

babangida написа:Ми и аз точно от сайта на Министерството на правосъдието си го свалих и си е същият.
Тука не е целия:
http://209.85.135.132/search?q=cache:VU ... =firefox-a
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Batbayan написа:
babangida написа:Ми и аз точно от сайта на Министерството на правосъдието си го свалих и си е същият.
Тука не е целия:
Като четеш законите, е много важно да гледаш кога е обнародван в ДВ. 8)
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

babangida написа:
Batbayan написа:
Тука не е целия:
Като четеш законите е много важно да гледаш кога е обнародван в ДВ. 8)
Е да де, ама как не е целия и е в сайта на министерството?А кой си изтегл;ил от там, защото този същия го има в уърд формат.Само във Висшия административен го намерих целия.
Както и да е.Пак никаква поддръжка на сайтове от министерството...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Ми влязох на сайта и щракнах на нормативни актове и там си излезе списък. И този, който ти даваш, си е цял, просто е стар.
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

babangida написа:Ми влязох на сайта и щракнах на нормативни актове и там си излезе списък. И този, който ти даваш, си е цял, просто е стар.
Ами значи съм се объркал. :wink:
Днеска цял ден се занимавам със закони.Трябваше да убедя едни администртивни служители :pukeleft: , че исканията им спрямо мен не са законово регламентирани, ама докато схванат.Вадихме законници и т.н. и след 300 зора успях да ги убедя в очевидното, ама си изпилих нервите.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Batbayan написа:
babangida написа:Ми влязох на сайта и щракнах на нормативни актове и там си излезе списък. И този, който ти даваш, си е цял, просто е стар.
Ами значи съм се объркал. :wink:
Днеска цял ден се занимавам със закони.Трябваше да убедя едни администртивни служители :pukeleft: , че исканията им спрямо мен не са законово регламентирани, ама докато схванат.Вадихме законници и т.н. и след 300 зора успях да ги убедя в очевидното, ама си изпилих нервите.
Тренирал си значи, все пак са си заслужавали нервите, щом си успял. Изкефи ли се накрая :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”