Кандидати за Право 2009-2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Кандидати за Право 2009-2010
Къде го намери този член в закона, защото на сайта на Министерството на правосъдието няма такъв член, а тамошното издание на закона следва да бъде пълно и меродавно...Scorpion написа:Чл. 294, ал.1 ЗСВ: "Завършилите висше образование по специалността "Право" придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит. "Advocate написа:То след стажа(1 година ) за придобиване на юридическа правоспособност имаш теоритико-практически изпит и тогава.Тук сме още доста далеч от това , но въпреки това Скорпионе като ще стават адвокати първо адвокатурата да погледнат ,че наизуст трудно , трудно
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Ами то основата на правото са закони, членове, алинеи, сравняването им, тълкуването им, и т.н.надето написа:След този отговор вече не съм съвсем сигурна дали искам да уча право. Всички тези членове и алинеи ме ужасяват. Как можеш да ги помниш на изуст.
Устатите адвокати в съдебна зала по филмите са малко идеализиран образ на професията.Има и такива моменти, но всичко е основано на желязна логика и познаване на законите.По тази част правото си прилича с математиката или компютърното програмиране.Който не е готов за такива неща и не му се отдават - трудно ще стане адвокат.Затова ти препоръчвам да се нахъсаш да учиш и успокоиш нервите си относно законите или да си избереш др. професия.
Иначе подкрепям, че знаенето наизуст на закони не е нужно, но помненето на всичко съществено в закона и умение да бъде намерено бързо в текста е сууупер важно.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Сигурен ли си, че четеш Закона за съдебната власт?!Batbayan написа:Къде го намери този член в закона, защото на сайта на Министерството на правосъдието няма такъв член, а тамошното издание на закона следва да бъде пълно и меродавно...Scorpion написа:Чл. 294, ал.1 ЗСВ: "Завършилите висше образование по специалността "Право" придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит. "Advocate написа:То след стажа(1 година ) за придобиване на юридическа правоспособност имаш теоритико-практически изпит и тогава.Тук сме още доста далеч от това , но въпреки това Скорпионе като ще стават адвокати първо адвокатурата да погледнат ,че наизуст трудно , трудно![]()
![]()
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- надето
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: [url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/lo/38_32_495E8050_RlUb
Аз, че ще уча, ще уча, но не мисля, че ще запомня всички закони по членове. 
Ох, ами да, но авно в сайта на министерството е непълен вариант...Сега го видях пълния на сайта на Върховен административен съд.babangida написа:Сигурен ли си, че четеш Закона за съдебната власт?!Batbayan написа:Къде го намери този член в закона, защото на сайта на Министерството на правосъдието няма такъв член, а тамошното издание на закона следва да бъде пълно и меродавно...Scorpion написа:Чл. 294, ал.1 ЗСВ: "Завършилите висше образование по специалността "Право" придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит. "Advocate написа:То след стажа(1 година ) за придобиване на юридическа правоспособност имаш теоритико-практически изпит и тогава.Тук сме още доста далеч от това , но въпреки това Скорпионе като ще стават адвокати първо адвокатурата да погледнат ,че наизуст трудно , трудно![]()
![]()
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Ами горе-долу ще трябва да знаеш най-важните постановки от законите поне и в кои глави какво се опредля.Всеки член е малко грубо, но за някои изпити може и да се изисква.То не е леко, ама затова Право е една от най-трудните специалност в СУ , а и по университетите по света.надето написа:Аз, че ще уча, ще уча, но не мисля, че ще запомня всички закони по членове.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Ми и аз точно от сайта на Министерството на правосъдието си го свалих и си е същият.
За това си има практика. Ходиш ли на упражнения, използваш ли законите, ще се ориентираш по-лесно!надето написа:Аз, че ще уча, ще уча, но не мисля, че ще запомня всички закони по членове.
Тука не е целия:babangida написа:Ми и аз точно от сайта на Министерството на правосъдието си го свалих и си е същият.
http://209.85.135.132/search?q=cache:VU ... =firefox-a
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Като четеш законите, е много важно да гледаш кога е обнародван в ДВ.Batbayan написа:Тука не е целия:babangida написа:Ми и аз точно от сайта на Министерството на правосъдието си го свалих и си е същият.
Е да де, ама как не е целия и е в сайта на министерството?А кой си изтегл;ил от там, защото този същия го има в уърд формат.Само във Висшия административен го намерих целия.babangida написа:Като четеш законите е много важно да гледаш кога е обнародван в ДВ.Batbayan написа:Тука не е целия:babangida написа:Ми и аз точно от сайта на Министерството на правосъдието си го свалих и си е същият.
Както и да е.Пак никаква поддръжка на сайтове от министерството...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Ми влязох на сайта и щракнах на нормативни актове и там си излезе списък. И този, който ти даваш, си е цял, просто е стар.
Ами значи съм се объркал.babangida написа:Ми влязох на сайта и щракнах на нормативни актове и там си излезе списък. И този, който ти даваш, си е цял, просто е стар.
Днеска цял ден се занимавам със закони.Трябваше да убедя едни администртивни служители
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Тренирал си значи, все пак са си заслужавали нервите, щом си успял. Изкефи ли се накраяBatbayan написа:Ами значи съм се объркал.babangida написа:Ми влязох на сайта и щракнах на нормативни актове и там си излезе списък. И този, който ти даваш, си е цял, просто е стар.![]()
Днеска цял ден се занимавам със закони.Трябваше да убедя едни администртивни служители, че исканията им спрямо мен не са законово регламентирани, ама докато схванат.Вадихме законници и т.н. и след 300 зора успях да ги убедя в очевидното, ама си изпилих нервите.