Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
MidwinterSun написа:Освен тези 5 години, в които ще учите, трябва да имате и една година стаж. Този стаж обаче по принцип може да бъде взет и още докато учите 4-и или 5-и курс - има адвокатски кантори, които взимат стажанти.
Стажът не е една година, а шест месеца, и е следдипломен, а не по време на следването. Задължителният стаж не е по кантори, а към Районен и Окръжен съд.
За адвокатите е две, но и тук стажуване по време на следването не се брои. А MidwinterSun май имаше предвид необходимия за придобиване на юридическа правоспособност стаж.
То след стажа(1 година ) за придобиване на юридическа правоспособност имаш теоритико-практически изпит и тогава.Тук сме още доста далеч от това , но въпреки това Скорпионе като ще стават адвокати първо адвокатурата да погледнат ,че наизуст трудно , трудно
Privet na vsi4ki prieti i pozdravleniq
bih iskala da polu4a ot vas suvet tui kato sum izpravena pred dilema-prieha me pravo v unss na purvo klasirane i evropeistika v su no ot pravoto zado4no v su koeto pisah na 1vo mqsto me deli edna stotna(min bal e 27.01 az imam 27).Kazvat mi 4e imam 6ansove za vtoro klasirane no mi se 6te da 4uq i mnenieto na drugi kandidati ili prieti pravisti
Mersi predvaritelno
mirabella написа:Privet na vsi4ki prieti i pozdravleniq
bih iskala da polu4a ot vas suvet tui kato sum izpravena pred dilema-prieha me pravo v unss na purvo klasirane i evropeistika v su no ot pravoto zado4no v su koeto pisah na 1vo mqsto me deli edna stotna(min bal e 27.01 az imam 27).Kazvat mi 4e imam 6ansove za vtoro klasirane no mi se 6te da 4uq i mnenieto na drugi kandidati ili prieti pravisti
Mersi predvaritelno
Не, че съм много запозната, но все пак съм почти сигурна, че балът ще бадне поне с една стотна. Щом искаш право, изчакай си второто класиране и според мен си вътре. Едва ли всички приети от 1во класиране ще се запишат.
Advocate написа:То след стажа(1 година ) за придобиване на юридическа правоспособност имаш теоритико-практически изпит и тогава.Тук сме още доста далеч от това , но въпреки това Скорпионе като ще стават адвокати първо адвокатурата да погледнат ,че наизуст трудно , трудно
Чл. 294, ал.1 ЗСВ: "Завършилите висше образование по специалността "Право" придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит. "
Добре , lapsos със срока просто ,последно Пиперков ни обесняваше ,че са имали година стаж преди време и така съм запомнил ,но щом толкоз държиш на подробностите преди чл.294 ал.1 ЗСВ , трябва да отговаряш на изискванията по чл.163а ал.1 и ал.2 ЗСВ , чл.163б ЗСВ във връзка с необходимите документи и чл.163в във връзка със съдебния район в който може да бъде разпределен кандидат-юристът като най-често е по адрес ,но може да има изключение.
Advocate написа:Добре , lapsos със срока просто ,последно Пиперков ни обесняваше ,че са имали година стаж преди време и така съм запомнил ,но щом толкоз държиш на подробностите преди чл.294 ал.1 ЗСВ , трябва да отговаряш на изискванията по чл.163а ал.1 и ал.2 ЗСВ , чл.163б ЗСВ във връзка с необходимите документи и чл.163в във връзка със съдебния район в който може да бъде разпределен кандидат-юристът като най-често е по адрес ,но може да има изключение.
След този отговор вече не съм съвсем сигурна дали искам да уча право. Всички тези членове и алинеи ме ужасяват. Как можеш да ги помниш на изуст.
Advocate написа:Добре , lapsos със срока просто ,последно Пиперков ни обесняваше ,че са имали година стаж преди време и така съм запомнил ,но щом толкоз държиш на подробностите преди чл.294 ал.1 ЗСВ , трябва да отговаряш на изискванията по чл.163а ал.1 и ал.2 ЗСВ , чл.163б ЗСВ във връзка с необходимите документи и чл.163в във връзка със съдебния район в който може да бъде разпределен кандидат-юристът като най-често е по адрес ,но може да има изключение.
След този отговор вече не съм съвсем сигурна дали искам да уча право. Всички тези членове и алинеи ме ужасяват. Как можеш да ги помниш на изуст.
Не е необходимо. Има си справочници за тая работа.