Не е вярно, отказват се. Точно от моя курс се отказа колежка миналата година. Пък и това не е критерий, доколкото знам. Просто лелките от отдел студенти невинаги са от най-отзивчивите.son4eto написа:Най-накрая точно преди да се запиша секретарката в ФЖМК ме отряза, че нямало да мога да се преместя, защото при тях никой не се отказвал.
Прехвърляне
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Re: Здравейте!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Това е от сайта на Стопанския факултет. Трябва да се прегледа правилника на СУ, защото за прехвърляне от задочна в редовна форма не виждам никъде тук да пише нещо...
Прехвърляне от друго висше училище или друга специалност: преместването на студентите се извършва съгласно одобрените от Ректора “Правила за преместване на студенти в Софийския университет”:
-преместване се допуска не по-рано от края на успешно завършената предходна и не по-късно от началото на следващата учебна година и при условие, че студентът е завършил първи или втори курс;
-не се допуска преместване от български частни висши училища;
-кандидатите за преместване не трябва да са ползвали до момента правото си на преместване от друга специалност, факултет или университет;
-при преместване положените изпити се признават, ако хорариумът по същата учебна дисциплина е не по-малък от 80% от предвиденото в учебния план и съдържанието й е идентично;
-преместените студенти могат да запишат по-горен курс, ако имат до три приравнителни изпита;
Необходими документи:
1. За студенти на Софийския университет:
Молба-образец (получава се от Учебен отдел на Софийския университет, Ректорат, Северно крило, І-ви етаж, каб. 228)
Уверение за успеха от І или І и ІІ курс
Служебна бележка за резултатите от кандидат-студентските изпити - издава се от Учебен отдел
2. За студенти от други висши училища в страната:
Молба-образец
Съгласие на ректора на висшето училище, от което идва кандидатът
Академична справка
Служебна бележка за резултатите от кандидат-студентските изпити, издържани при кандидатстване в съответното висше училище
3. За студенти от чуждестранни висши училища:
Молба-образец
Академична справка - преведена и легализирана
Копие от дипломата за средно образование
Кандидатите, завършили средното си образование в чужбина, представят удостоверение от МОН за признаване на средното образование.
Допълнителни условия за преместване в Стопански факултет:
1. Кандидатите да имат завършен І или ІІ курс с успех най-малко Добър (4)
2. Студентите от СУ да представят служебна бележка за успешно положени кандидат-студенски изпити по математика и чужд език (английски, немски, френски) с успех най-малко Среден (3)
3.Студентите от други висши училища да представят служебна бележка от другото висше училище за успешно положени кандидат-студентски изпити по математика и съответния чужд език с успех най-малко Добър (4)
4. Кандидатите могат и да представят и международно признати сертификати, удостоверяващи владеенето на съответния чужд език
Таксите за прехвърляне са:
15 лв. при преместване от една специалност в друга и от една форма на обучение в друга;
250 лв. при преместване от друго висше училище (българско или чуждестранно)
Сроковете за подаване на документи за прехвърляне са от 22 август до 30 август.
Прехвърляне от друго висше училище или друга специалност: преместването на студентите се извършва съгласно одобрените от Ректора “Правила за преместване на студенти в Софийския университет”:
-преместване се допуска не по-рано от края на успешно завършената предходна и не по-късно от началото на следващата учебна година и при условие, че студентът е завършил първи или втори курс;
-не се допуска преместване от български частни висши училища;
-кандидатите за преместване не трябва да са ползвали до момента правото си на преместване от друга специалност, факултет или университет;
-при преместване положените изпити се признават, ако хорариумът по същата учебна дисциплина е не по-малък от 80% от предвиденото в учебния план и съдържанието й е идентично;
-преместените студенти могат да запишат по-горен курс, ако имат до три приравнителни изпита;
Необходими документи:
1. За студенти на Софийския университет:
Молба-образец (получава се от Учебен отдел на Софийския университет, Ректорат, Северно крило, І-ви етаж, каб. 228)
Уверение за успеха от І или І и ІІ курс
Служебна бележка за резултатите от кандидат-студентските изпити - издава се от Учебен отдел
2. За студенти от други висши училища в страната:
Молба-образец
Съгласие на ректора на висшето училище, от което идва кандидатът
Академична справка
Служебна бележка за резултатите от кандидат-студентските изпити, издържани при кандидатстване в съответното висше училище
3. За студенти от чуждестранни висши училища:
Молба-образец
Академична справка - преведена и легализирана
Копие от дипломата за средно образование
Кандидатите, завършили средното си образование в чужбина, представят удостоверение от МОН за признаване на средното образование.
Допълнителни условия за преместване в Стопански факултет:
1. Кандидатите да имат завършен І или ІІ курс с успех най-малко Добър (4)
2. Студентите от СУ да представят служебна бележка за успешно положени кандидат-студенски изпити по математика и чужд език (английски, немски, френски) с успех най-малко Среден (3)
3.Студентите от други висши училища да представят служебна бележка от другото висше училище за успешно положени кандидат-студентски изпити по математика и съответния чужд език с успех най-малко Добър (4)
4. Кандидатите могат и да представят и международно признати сертификати, удостоверяващи владеенето на съответния чужд език
Таксите за прехвърляне са:
15 лв. при преместване от една специалност в друга и от една форма на обучение в друга;
250 лв. при преместване от друго висше училище (българско или чуждестранно)
Сроковете за подаване на документи за прехвърляне са от 22 август до 30 август.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- DepartedSun
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Прехвърляне
Имам въпрос: тази година изкарах кандидатстуденстки изпит с хубава оценка. Но ще се запиша в друг иниверститет. Въпросът ми е догодина, след като съм изкарала 1-ви курс, ако реша да се преместя, ще държа ли отново кандидатстуденстки изпит или не е нужно.
„Бръчките трябва да обозначават само тези места, където преди е имало усмивки.“
Здравейте, и аз не съм очарована от специалността, която ме приеха и нямам 4,50 на кандидатстудентския, но искам да се прехвърля догодина и ако нямам възможност (например 5,00 семестриална оценка или не отговарям на допълнителните условия) , мога ли след тази година да кандидатствам на ново все едно не съм учила първи курс,дори и да го завърша, ако някой знае или е минал през това плс отговорете!
-
tito
- От дъжд на вятър
- Специалност: Икономика с Английски
- Курс: първи
Здравейте, искам да попитам.
уча в стопански факултет, завърших първи курс, в момента успеха ми ~4,84 , като имам поправка на един изпит след няколко дни.
Уча Икономика, и искам да попитам дали мога да прехвърля да уча Стопанско управление и ако, да , то ще държа ли някакви изпити допълнителни и каква е таксата, благодаря
уча в стопански факултет, завърших първи курс, в момента успеха ми ~4,84 , като имам поправка на един изпит след няколко дни.
Уча Икономика, и искам да попитам дали мога да прехвърля да уча Стопанско управление и ако, да , то ще държа ли някакви изпити допълнителни и каква е таксата, благодаря
- og_i_gog
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: втори
имаш ли поправка, няма как да стане,tito написа:Здравейте, искам да попитам.
срокът за подаване на молби за преместване приключи в петък
съжалявам