Тема за авторски права
Re: Тема за авторски права
Е и аз я имам, ама искам и НОВИТЕ му книги - онези, които никога не са виждали бял свят на бългърски, защото са написани СЛЕД забраната...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Ми пак няма да стане - то не е само заради неплатените бройки, а заради самата обида, че държавно издателство си позволява да го лъже на дребно - т.е. цяла държава си позволява да го лъже. Между другото агентите на Маркес (той е представляван от една луда испанка и нейната агенция) са сред най-големите ... не знам как точно да го кажа, но в мига, в който някъде се появи пиратско копие (интернет, пр.) на някоя негова книга, започват дело.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Може би са прави!
Все пак цените на книгите не са толкова високи и е гнусно да се правят такива изгъзици!
Аз от нета не чета, доста напрягащо е!
Друго си е да си вземеш книгата и да легнеш, да се въртиш с нея наляво, надясно, по корем, по гръб!
Аз как го описах! 
Все пак цените на книгите не са толкова високи и е гнусно да се правят такива изгъзици!
Аз от нета не чета, доста напрягащо е!
Друго си е да си вземеш книгата и да легнеш, да се въртиш с нея наляво, надясно, по корем, по гръб!
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
точно. книга на комп ми е ужасяващо да чета. проблемът е, че главно с моите фентъзи томчета, ако ги няма другарче, има да си събирам кинти за поредици от 10ина книги... :д
за Маркес не го знам случая..
за Маркес не го знам случая..
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
Габриел Гарсия Маркес лично забранява преди 15 години творбите му да се издават и преиздават на български език, тъй като научава от преводача си на български Румен Стоянов, че издателите за България отчитат по-малко издаден тираж и обиден отказва да се тиражират книгите му в България.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да, точно това съм слушал за случая с Маркес!
Иначе, сега се сещам за "По пътя" на Керуак.
Емблематична негова книга, която я няма на български. При него е странното, че другите му произведения са преведени, най-известната я има само в оригинал.
Преди време "По пътя" се появи в поредицата "Класики на ХХ век" (или нещо подобно) на вестник "Труд".
Да се оплача
Няма нито една биографична книга за Тупак Шакур, преведена и дори в оригинал на българския книжен пазар.
Иначе, сега се сещам за "По пътя" на Керуак.
Емблематична негова книга, която я няма на български. При него е странното, че другите му произведения са преведени, най-известната я има само в оригинал.
Преди време "По пътя" се появи в поредицата "Класики на ХХ век" (или нещо подобно) на вестник "Труд".
Да се оплача
Няма нито една биографична книга за Тупак Шакур, преведена и дори в оригинал на българския книжен пазар.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Е тоя случай кърти: http://knigi-news.com/?in=pod&stat=4405 ... n=9&cur=25
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Има още две издания на български - едното е доста старо (от 60-те години, ако не се лъжа), другото е на изд. "Парадокс" от 1993 г.O|OeHukc написа: Иначе, сега се сещам за "По пътя" на Керуак.
добре бе, как може да четеш точно тоя сайтNorwegian Wood написа:Е тоя случай кърти: http://knigi-news.com/?in=pod&stat=4405 ... n=9&cur=25
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Е, то нали не е важно какво четеш, важно е какво попиваш... Иначе там вярно са върлите борци срещу световната конспирация.
А на мен ми е чудно дали е избарана новата "Холдънка"... Щото иначе ще е гавра голяма.
А на мен ми е чудно дали е избарана новата "Холдънка"... Щото иначе ще е гавра голяма.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).