Държавна поръчка
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Държавна поръчка
Комунистически
. И по кое разбра, че се оплаквам? Дала съм достатъчно пари за СУ, за да кажа също, че предпочитам да ги дам така, от колкото по друг начин. Влязла съм в СУ изцяло с мои пари, в смисъл на някакви курсове, които съм посещавала, които така и не можах да довърша, защото не ми стигнаха парите. Но няма значение. Просто от твоя страна е тъпо да се подиграваш на проблемите на хората. От което съдя, че или не си в положение на "безпаричие" или просто ти е кеф да го правиш. Но това си е твой проблем. Ние "невиделите нищо от живота" по- добре да си траем и да даваме по 450лв на година, отгладувани, пък животът продължава.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Не се подигравам с проблемите на хората и държа да го подчертая. Това, че ти така си го изтълкувала не означава че ти дава правото да ме обвиняваш в неща, които не мисля.allshallperish написа: Просто от твоя страна е тъпо да се подиграваш на проблемите на хората. От което съдя, че или не си в положение на "безпаричие" или просто ти е кеф да го правиш. Но това си е твой проблем. Ние "невиделите нищо от живота" по- добре да си траем и да даваме по 450лв на година, отгладувани, пък животът продължава.
Вече второ грешно заключение си правиш, ще те помоля да престанеш. Не че ми пука кой какво мисли, но е малко некоректно от твоя страна да водиш някаква дискусия сама със себе си - което и правиш, игнорирайки изцяло моето право да кажа нещо, а направо правейки си заключения какво бих казала.
Смешно ми е да се иска още и още и още от "държавата". Държавата не ги бере от дърветата тези пари. Иронизирах ви всичките, защото просто отстрани звучи глупаво.
"невидели нищо от живота" не съм те нарекла - казах че не си "видяла всичко" - да кажем, че това, кеото ти казваш хич не е отрицанието на това, което аз казах. За трети път ми преиначаваш думите.....
Това ти го пиша без никаква връзка с държванта субсидия, защото просто искам да се защитя от злобните ти нападки, които не знам с какво си спечелих, Може би позна някакво разглезено богаташче в мен и реши да ме нападнеш, не знам.... Не ме и интересува.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Нападам те? А ти не посрещна моето изказване с присмех? Богаташче? Боже. Спри. От държавата се иска, да. Не можеш да спреш хората да искат това, което заслужават. Ти искаш ли въобще да го правиш? Не съм се завайкала толкова за тия пари, които давам, но ми се иска нещата да са по- добре. Ще си остана с желанието, аз, както и много други. На ясно съм, че не може да се вдигне стандарта ей-така. Никой не иска и това. За да се премахне платеното обучение трябва да се вдигнат и заплатите и те да са толкова високи, че на хората да не им пука, че биха ги давали тия пари. Процентът безработни също да е минимален, а всички тук знаем, че не е така. Системата изначално трябва да се регулира. Не може полицаите да искат увеличение 100% на заплатите и да продължават да бъдат корумпирани, а аз да не искам да имам право на безплатно обучение... Нали разбираш? Защото, може и в твоите очи да греша, но ако имам повече време да уча, вместо да си губя времето с малоумната ми работа, може би бих станала много по- добър специалист в моята област, от колкото бих станала в момента. И не да се чудя през семестъра на кой свят съм от 8 до 19 часа на лекции три поредни дни, после до 14 на четвъртия - на работа до 20.30, след това два поредни дни на работа от 8 до 16-17. Кога да уча? В други ден. И всичко това, за да мога да си ПОЗВОЛЯ да уча нещо в университета. И не ми казвай, че тия стотици хиляди левове, които се вливат всеки семестър в университета не стигат, просто не го казвай.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Може ли и аз като новак да се включа в словесния женски бой?
И двете имате солидни аргументи за позицията си. Мисля, че масово българите обичаме все да си мислим, какво бих могли да имаме, а не какво вече имаме. Факт е, че не плащаме цялата сума от над 6000 лева. Факт е, че плащаме малка част от нея - 200-300 лева. Добре би било да не плащаме изобщо нищо, но това означава, че ще се приемат по-малко студенти. Готови ли сте да се откажете от шанса си да учите в най-старото, най-голямото, и по слухове, най-престижното училище в Републиката, заради 300 лева на семестър?
Аз лично предпочитам да се приемат повече студенти, защото не влязох с 6,00 на изпитите. Предпочитам да имам шанса да уча в най-големия град, в столицата, да имам шанса да уча при ерудирани преподаватели и сред най-различни колеги, от всички части на страната. Ако за целта е необходимо да жертвам 300 лева мои лични пари, или пък родителите ми са готови те да ги жертват в името на по-доброто ми бъдеще, то с радост ги жертвам и се радвам, че съм приет в желания от мене университет.
И двете имате солидни аргументи за позицията си. Мисля, че масово българите обичаме все да си мислим, какво бих могли да имаме, а не какво вече имаме. Факт е, че не плащаме цялата сума от над 6000 лева. Факт е, че плащаме малка част от нея - 200-300 лева. Добре би било да не плащаме изобщо нищо, но това означава, че ще се приемат по-малко студенти. Готови ли сте да се откажете от шанса си да учите в най-старото, най-голямото, и по слухове, най-престижното училище в Републиката, заради 300 лева на семестър?
Аз лично предпочитам да се приемат повече студенти, защото не влязох с 6,00 на изпитите. Предпочитам да имам шанса да уча в най-големия град, в столицата, да имам шанса да уча при ерудирани преподаватели и сред най-различни колеги, от всички части на страната. Ако за целта е необходимо да жертвам 300 лева мои лични пари, или пък родителите ми са готови те да ги жертват в името на по-доброто ми бъдеще, то с радост ги жертвам и се радвам, че съм приет в желания от мене университет.
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Рабира се, но ако държиш да е женски, трябва да си жена. И да е само словесенgeorge.merlin написа:Може ли и аз като новак да се включа в словесния женски бой?
Дат'с дъ спирит.george.merlin написа: Аз лично предпочитам да се приемат повече студенти, защото не влязох с 6,00 на изпитите. Предпочитам да имам шанса да уча в най-големия град, в столицата, да имам шанса да уча при ерудирани преподаватели и сред най-различни колеги, от всички части на страната. Ако за целта е необходимо да жертвам 300 лева мои лични пари, или пък родителите ми са готови те да ги жертват в името на по-доброто ми бъдеще, то с радост ги жертвам и се радвам, че съм приет в желания от мене университет.
От друга страна, аз не съм се замисляла за това с малкото бройки. Винаги съм си влизала където трябва с колкото трябва... Може да прозвучи нескромно, но когато е трябвало да изкарвам оценки - изкарвала съм ги. На изпита в 7 клас, на кандидат-студентския, на изпита за магистратура.... Затова и за мен дори не стои въпроса "напълно платено -> по-малко приети -> по-нисък шанс да вляза".
Винаги съм смятала, че приема трябва да е висок - да влизат колкото се може повече хора, но веднъж влезли условията да са тежки, за да останат само най-сериозните и тези, на които им се отдава/имат желание да се развиват в тази област.
Таксите да са високи, но да има истински стипендии.
Това естествено го твърдя, защото вече завърших, и както правилно изтъкна Ол - на чужд гръб и 100 тояги са малко
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
-
urkn
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
по-високият брой приети е в полза само и единствено на онези,които влизат с идеята просто да получат диплома.пак повтарям - винаги има следваща кск,ако наистина заслужаваш и искаш да учиш на точно определено място,по-малкият прием няма да те спре.
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
Напълно съм съгласен с това - нека всеки влиза, "но това, че е влязъл, не значи, че трябва да отиде на държавни изпити, а това, че е стигнал дотам, не значи, че трябва да завърши".leia_loves_cats написа:
Винаги съм смятала, че приема трябва да е висок - да влизат колкото се може повече хора, но веднъж влезли условията да са тежки, за да останат само най-сериозните и тези, на които им се отдава/имат желание да се развиват в тази област.
Пък в СУ всеки влиза, всеки излиза (на моменти като страничен наблюдател имам чевството, че излизат повече, отколкото са влезли), държавата се напълни с висшисти с ВСЕВЪЗМОЖНИ специалности, които едно време са се изучавали в т.нар. техникуми, които ей сегинка ги направиха професионални гимназии и промениха плана на обучение, че да не изглежда по комунистически, и хорицата от ПГ-тата се втурнаха и те в университетите, за да завършат и те след време.
- george.merlin
- Драскач
Предполагам мнението Ви се базира на личен опит? Да не забравяме, а ако не сме знаели, нека се информираме, че има изпити, за които липсва критерии за оценка. Веднага пример - журналистика. За този изпит няма ясни критерии. Общо взето кандидатът ще има висока оценка ако текстът се хареса на проверяващия. Без значение от езиковите грешки. Това го казвам от личен опит.urkn написа:по-високият брой приети е в полза само и единствено на онези,които влизат с идеята просто да получат диплома.пак повтарям - винаги има следваща кск,ако наистина заслужаваш и искаш да учиш на точно определено място,по-малкият прием няма да те спре.
Относно второ Ви твърдение: наистина ли мислите, че в динамиката на съвремието ни е толкова лесно да пропуснеш година? Едва ли са много хората, които могат да си позволят да кандидатстват няколко години поред докато ги приемат. Това се случва само за медицина. Пък и за нея си заслужава.
В заключение мисля, че заформящия се между мен и Вас спор се отклонява твърде рязко от заглавието на темата. Разбира се, имате възможност за отговор към моя пост, но не мисля повече да обсъждам въпроса.
-
hahaf
- Да живей словото
- Специалност: Кръчмонавтика
Ей ся стана възпитано!!
Повръщам върху гадните урунгели!
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Значи е по-добре да си от някое училище в някой забутан край на държавата,да си изкараш 6 на матурата,понеже да не изглежда зле училището,да си влезнеш в техническия кст или където си искаш там,отколкото да си се трудил в техникума,да си нямал възможността да учиш в училище повече по предметите за матурите и кандидатстудентските и да се специализираш допълнително?Кой е виновен че само в професионалните гимназии ти дават начин да си изкарваш хляба?От колегите ми,"хорицата",които сме от недотам елитна професионална гимназия не оставихме за една година един изпит.За втората също се съмнявам да оставим.Друго си е да си влезнеш с матурата и да не можеш да вземеш три-четири изпита,или пък да си от ТУЕС и да не можеш да вземеш един.muligan-cho написа:Напълно съм съгласен с това - нека всеки влиза, "но това, че е влязъл, не значи, че трябва да отиде на държавни изпити, а това, че е стигнал дотам, не значи, че трябва да завърши".leia_loves_cats написа:
Пък в СУ всеки влиза, всеки излиза (на моменти като страничен наблюдател имам чевството, че излизат повече, отколкото са влезли), държавата се напълни с висшисти с ВСЕВЪЗМОЖНИ специалности, които едно време са се изучавали в т.нар. техникуми, които ей сегинка ги направиха професионални гимназии и промениха плана на обучение, че да не изглежда по комунистически, и хорицата от ПГ-тата се втурнаха и те в университетите, за да завършат и те след време.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
-
urkn
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
динамиката на съвремието няма нищо общо.за да има една диплома реално покритие и стойност,вместо да бъде просто хартия с някакви букви и цифри,то трябва да се покрият съответните нормативи - някои ще го направят за 5 години,някой гениален студент пък може да успее за 2 или 3,на друг може да са му необходими 20 години.времето няма никакво значение в случая,важни са подготовката и знанията.
относно липсата на критерии за оценка,някъде в предните страници писах,че преди да се правят каквито и да е промени в бройката на приетите студенти,трябва много работа по самите кандидат-студентски изпити,както и друг подход още в гимназията.разбира се,аз не съм експерт и мнението ми не е меродавно,но според мен проблемите се виждат с просто око,а никой няма желание да ги реши.не искам да навлизам в конспиративни теории и т.н. ,н. ,но замислете се кой има интерес българите да са слабо образовани, и съответно късогледи и апатични към случващото се около тях?
относно липсата на критерии за оценка,някъде в предните страници писах,че преди да се правят каквито и да е промени в бройката на приетите студенти,трябва много работа по самите кандидат-студентски изпити,както и друг подход още в гимназията.разбира се,аз не съм експерт и мнението ми не е меродавно,но според мен проблемите се виждат с просто око,а никой няма желание да ги реши.не искам да навлизам в конспиративни теории и т.н. ,н. ,но замислете се кой има интерес българите да са слабо образовани, и съответно късогледи и апатични към случващото се около тях?
- george.merlin
- Драскач
мне, правя се на интересен....hahaf написа:Ей ся стана възпитано!!
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Кой се осмели да псува по техникумите? Верно е, че не са като "елитните" гимназии, в които пълноценно да си губиш времето по кафетата, ама кво да се прави.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
В "елитните гимназии" поне имаш избор дали да учиш или да хойкаш, а в ПГ-тата - не.allshallperish написа:Кой се осмели да псува по техникумите? Верно е, че не са като "елитните" гимназии, в които пълноценно да си губиш времето по кафетата, ама кво да се прави.