КСК 2009 - Биология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Aeryan
В началото бе словото

Re: КСК 2009 - Биология

Мнение от Aeryan »

Аз само пиша за тъпи въпроси...аз и за това се регистрирах. :lol:
Та, както и да е, имам 1 въпрос и 1 нужда от съвет. :lol:
Първо, преди време гледах някъде някакви списъци на предметите, които се изучават в различните специалности...съвсем скоро беше и не помня къде го видях, ако някой се сеща дали ще може да ми даде едно линкче, благодаря предварително.
Та, относно нуждата от съвет. Приета съм биология, което ми е трето желание, второ ми е биомениджмънт и първо е молекулярна, ще ми се да се пробвам за молекулярна, но нали ако си запазя мястото в биологията, но на второ ме приемат да речем само биомениджмънт, а не молекулярна, ще си изгубя мястото в биологията, а пък между биомениджмънт и биология си избирам биологията. Знам, че вината си е моя и не съм си подредила правилно желанията, но след дъжд... Та, както и да е, исках да попитам относно специалността биомениджмънт. Аз колкото и да го чета абзачето в справочника така и нещо не мога да зацепя за какво става въпрос в тая специалност. Сигурно аз съм глупава. Дали ще може някой да ми каже по-човешки за тази специалност, какво се учи, каква е реализацията, струва ли си, защото знам, че е нова и уж май била популярна, добра ли е, на какво се набляга като обучение, с какво е различна от останалите...
Благодаря предварително. :)
Аватар
Maniuni
В началото бе словото
Специалност: ЕООС
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Maniuni »

Може да питаш и във форума на БФ, защото повечето тук са кандидат-студенти и сигурно не са много наясно. Аз също имах подобни въпроси и ми помогнаха хората там.

http://bio.topvisia.net/index.php?optio ... &Itemid=92
Hakuna Matata :)
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Хайде ако днес някой е потвърждавал второ класиране да каже каква е процедурата? :roll: Бавиха ли ви много?
Аватар
ralka_mnt
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: трети

Мнение от ralka_mnt »

mina написа:Хайде ако днес някой е потвърждавал второ класиране да каже каква е процедурата? :roll: Бавиха ли ви много?
Аз ходих днес.. и не се бавих изобщо, за 5 минутки стана всичко..отиваш подаваш декларация и си оставяш дипломата.. :) А ако си приет нещо те питат какво и те отбелязват в един списък:).. ако не си не знам кво те правят :)
Illusion never changed into something real..!!
Аватар
Kose Bose
Драскач
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от Kose Bose »

А мен ме позабавиха.. сигурно си откарах към 40 минути, но поне имах възможност да разгледам бъдещите колеги - симпатични бяха. :) Някои минаваха за 5 минутки, а аз като влезнах настана суетня, едната лелка офейка някъде да пита нещо за някви жълти листчета, после се опита да ме убеди да се запиша направо БТ и да не чакам за МБ, защото в МБ се изучавали много излишни предмети, аз не склоних и така... :drunken:
- Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...
~~~~
Аватар
склт
В началото бе словото
Специалност: дентална медицина

Мнение от склт »

scalpelo написа:Абе гледам немаме си тема ние Биолозите та викам да направа една :)

Та освен мене някой друг ще кандидатсва ли с Биология и до каде сте с материала?

Аз също мисля да кандидатствам с Биология и Химия- Дентална медицина .Започнах от Ноември в 10 клас [това беше миналата година],но при мене е лошо,че не съм почнал Химията и чак сега ще я почвам .ИмАш си осхте един колега след две години с повечно късмет и добри теми ....... ,но никои не знае какво ще бъде тогава.Денталната медицина не трябва да се подценява.
globus
В началото бе словото

Мнение от globus »

А подаването на молба и оставянето на дипломата може ли да не е лично? Някой знае ли :? :?:
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

globus написа:А подаването на молба и оставянето на дипломата може ли да не е лично? Някой знае ли :? :?:
Мисля, че не е задължително да е лично, но не съм сигурен.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Kose Bose
Драскач
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от Kose Bose »

На декларацията има място за подпис, лична карта не искат... :?:s
Може и да може, може и да не може. :lol:
Сигурно няма да има проблем де, но ако искаш се обади на този телефон: 02 8167 206 в отдел "Студенти" и питай.
- Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...
~~~~
globus
В началото бе словото

Мнение от globus »

Благодаря ви :)
alibaba
В началото бе словото

Мнение от alibaba »

Aeryan написа:Аз само пиша за тъпи въпроси...аз и за това се регистрирах. :lol:
Та, както и да е, имам 1 въпрос и 1 нужда от съвет. :lol:
Първо, преди време гледах някъде някакви списъци на предметите, които се изучават в различните специалности...съвсем скоро беше и не помня къде го видях, ако някой се сеща дали ще може да ми даде едно линкче, благодаря предварително.
Та, относно нуждата от съвет. Приета съм биология, което ми е трето желание, второ ми е биомениджмънт и първо е молекулярна, ще ми се да се пробвам за молекулярна, но нали ако си запазя мястото в биологията, но на второ ме приемат да речем само биомениджмънт, а не молекулярна, ще си изгубя мястото в биологията, а пък между биомениджмънт и биология си избирам биологията. Знам, че вината си е моя и не съм си подредила правилно желанията, но след дъжд... Та, както и да е, исках да попитам относно специалността биомениджмънт. Аз колкото и да го чета абзачето в справочника така и нещо не мога да зацепя за какво става въпрос в тая специалност. Сигурно аз съм глупава. Дали ще може някой да ми каже по-човешки за тази специалност, какво се учи, каква е реализацията, струва ли си, защото знам, че е нова и уж май била популярна, добра ли е, на какво се набляга като обучение, с какво е различна от останалите...
Благодаря предварително. :)
ето линк към учебните планове

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 93&t=12532
Аватар
Maniuni
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Maniuni »

Хора, много съм притеснена. Ходих днес да подавам декларация и диплома, чаках 2 часа за да ми кажат, че не трябвало да подавам декларация, автоматично съм си отивала за второ класиране. А на всякъде изрично пише, че непотвърдилите кандидати отпадат от класирането :shock: Не знам на кого да вярвам, help.
Аватар
Ангелка
От дъжд на вятър
Специалност: Психология

Мнение от Ангелка »

Автоматично отиваш на 2ро,ако на 1во не си приета.
Like living dead, we'll never die...
Аватар
Maniuni
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Maniuni »

Благодаря :cheers:
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Аз днес ходих да потвърждавам второ класиране, но исках да ви питам дали правилно съм разбрала. Значи обясниха ми, че ако на второ класиране съм приета специалността, която искам, отивам да си изтегля дипломата от там, където съм я дала и я нося на новото място, където се записвам за специалността. Ако обаче на второ класиране не съм приета в по-горна специалност, а съм оставена в същата, не трябва да се разкарвам, а автоматично ще бъда записана за трето класиране. Като излезе трето класиране, трябва да ида и да се запиша там, където са ме приели. Е, правилно ли съм го схванала, защото когато ми го обясняваха все още спях ... :?: :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”