еахехееах,поздрави и от мен,но не прекалявай с лиготиите,защото е хомосексуалноhahaf написа:И ти лапай релса тогава..ревльовци с идеи за бъдещето!
Общо взето, всичко що е общо е взето...аман от хипари и хиперактивни реформатори дето не се оправят с 2 изпита, а после оревават света ....
Изпита не е честен??!! С Т И Г А Б Е!!
Държавна поръчка
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
urkn
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Държавна поръчка
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
На мен ми се ще обучението ни да е безплатно, както в Норвегия например. Но ние не сме Норвегия и ако обучението ни се направи безплатно СУ ще стане още по мизерен. Едвам едвам ни смениха дограмата в Централното крило, а за "оаканата" мазилка във вътрешната му страна - не се и надявам да я оправят.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
^Всъщност точно това е проблемът. Не съм разбирач, ама ако се отпускат повече пари за университетите, независимо от бройката на студентите, може да си се приемат по-малко, съответно обучението да е безплатно, а материалното състояние да не се.. ъм... увреди? 
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Тези 200-250 лева за 6 месеца, толкова ли ви бъркат в джоба ? В края на крайщатата, тези пари отиват за университета....и стига с тия глупости "Ама как е то в Норвегия, Германия, блалбалбла".Ами съжелявам, ама ние не сме нито Норвегия, нито Германия.Като не ви харесва - пътя и айде.
- muligan-cho
А как ще станем като постоянно си повтаряме, че не сме?
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Лозето не иска молитва, иска мотика
- muligan-cho
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Първо се научи как се пише "съжалявам" и тогава изказвай "дълбокомислени" мнения. Естествено е, че нито сме на стандарта на Норвегия, нито на Дания, нито на която и да е друга държава.happyswift написа:Тези 200-250 лева за 6 месеца, толкова ли ви бъркат в джоба ? В края на крайщатата, тези пари отиват за университета....и стига с тия глупости "Ама как е то в Норвегия, Германия, блалбалбла".Ами съжелявам, ама ние не сме нито Норвегия, нито Германия.Като не ви харесва - пътя и айде.
Когато започнеш САМ да изкарваш парите си за университета, с които да си плащаш всички такси, ксерокси, учебници, карти за градския транспорт и etc., тогава ела и пак кажи "толкова ли ви бъркат тия 200-250лв за 4 месеца", кви 6 месеца? И как стигна до това заключение, че щом не ни харесва трябва да се изнесем в друга държава? Нали идеята е тук да се подобрят нещата, а не да се скапат съвсем?
Аман от разбирачи.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- leia_loves_cats
- Да живей словото
ИИИИИИИИ мастърката отново подкладе война....allshallperish написа:Първо се научи как се пише "съжалявам" и тогава изказвай "дълбокомислени" мнения. Естествено е, че нито сме на стандарта на Норвегия, нито на Дания, нито на която и да е друга държава.happyswift написа:Тези 200-250 лева за 6 месеца, толкова ли ви бъркат в джоба ? В края на крайщатата, тези пари отиват за университета....и стига с тия глупости "Ама как е то в Норвегия, Германия, блалбалбла".Ами съжелявам, ама ние не сме нито Норвегия, нито Германия.Като не ви харесва - пътя и айде.
Когато започнеш САМ да изкарваш парите си за университета, с които да си плащаш всички такси, ксерокси, учебници, карти за градския транспорт и etc., тогава ела и пак кажи "толкова ли ви бъркат тия 200-250лв за 4 месеца", кви 6 месеца? И как стигна до това заключение, че щом не ни харесва трябва да се изнесем в друга държава? Нали идеята е тук да се подобрят нещата, а не да се скапат съвсем?
Аман от разбирачи.
Човека е писал 6 месеца, защото е разделил годината на две. Ти през лятото, когато не учиш, плащаш ли на университета нещо?
Изобщо защо всички сте решили, че някой е длъжен да ви поема разходите?
ПОзнавам хора, които изкарват доста ниски заплати, но никога не са тръгнали да обвиняват тоя и оня, че трябва и на университета да плащат.
Абе изобщо, аз съм да си лежим на едно диванче, да плаща университета на един, който да ми носи храната, да ми я сдъвква и да ми я бие венозно, на един да м имие зъбите, на един да ме мести до тоалетната като трябва, а аз само да си лежа и от време на време да идва някой, да ми излива по една кофа знания в главата.... Така де, заслужавам го, нали уча в университет......
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Имаш доста "познати", които взимат много ниски заплати, а ти самата от тях ли си? От хората с малки заплати? За себе си мога да кажа, че взимам едни кирливи 200лв на месец и нито мама, нито тати ми дават парички за каквото и да е било, от хъм - има няма 3-4 години вече. А като казвам нищо, това означава НИЩО. Така че не се изказвай неподготвена, защото дори в момента аз СЪМ на работа, а ти - не. Много е лесно да се говори как другите нищо не правят и само си лежат.
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Хахахаха, сладуранаallshallperish написа:Така че не се изказвай неподготвена, защото дори в момента аз СЪМ на работа, а ти - не.
Кой се изказва неподготвен?
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ти, разбира се.
Не ми се спори. То бива простотия, ама чак пък толкова.
- leia_loves_cats
- Да живей словото
А ти как реши, че не съм на работа?allshallperish написа:Ти, разбира се.
Всъщност не съм, ползвам си годишния отпуск в момента, така че все едно съм.
Просто ми е забавно как така все се намира някой, който всичко е видял, всичко е изпитал и все някой му е виновен за нещо.....
Както и да е, аз си казах мнението по темата с държавната поръчка - струва ми се неоправдано да се изисква и карта за градски транспорт, и билет за кино и знам ли и аз какво още. Те тези пари нали знаете все от вашите джобове идват..... Аз предпочитам да си ги извадя от моя джоб и да ги дам на СУ, отколкото да ги сложа в кюпа и някой да ги даде на някой в горно нанадолнище.
Нооо това е друга тема, а и все още се водим социална държава, та не е безопасно да роптая срещу останките на комунистическите идеи, в които живеем и то не само ние.... Уатевъ.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право