Кандидати за Право 2009-2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Кандидати за Право 2009-2010

Мнение от morfei »

p_e_t_i_a написа:няма защо,мацка :wink: ако ми трябва адвокат ще те търся,да знаеш :wink:
тцтцтц...
Т'ва поколение много нахакано ве..Още не е почнало първи курс и си намери вече клиенти. :cyclopsani:
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Advocate написа:Само една вметка за мненията от миналата страница - колеги погледнете си Закона за адвокатурата.
Също погледнете Закона за нотариусите и нотариалната дейност и Закона за съдебната власт, за да осъзнаете някои важни разграничения.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

MidwinterSun написа:Освен тези 5 години, в които ще учите, трябва да имате и една година стаж. Този стаж обаче по принцип може да бъде взет и още докато учите 4-и или 5-и курс - има адвокатски кантори, които взимат стажанти.
Стажът не е една година, а шест месеца, и е следдипломен, а не по време на следването. Задължителният стаж не е по кантори, а към Районен и Окръжен съд.
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Не е ли две години стажът?!
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

6 месеца :)
Facebook
Изображение
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Нали за адвокатите си говорим?
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

babangida написа:Нали за адвокатите си говорим?
За адвокатите е две, но и тук стажуване по време на следването не се брои. А MidwinterSun май имаше предвид необходимия за придобиване на юридическа правоспособност стаж.
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Бе и аз викам Скорпиона да се е объркал, малко вероятно, та ми намириса малко. :lol:
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

То след стажа(1 година ) за придобиване на юридическа правоспособност имаш теоритико-практически изпит и тогава.Тук сме още доста далеч от това , но въпреки това Скорпионе като ще стават адвокати първо адвокатурата да погледнат ,че наизуст трудно , трудно :)
Salus populi suprema lex
Аватар
mirabella
В началото бе словото
Курс: втори

Кандидати за Право 2009-2010

Мнение от mirabella »

Privet na vsi4ki prieti i pozdravleniq :D :)
bih iskala da polu4a ot vas suvet tui kato sum izpravena pred dilema-prieha me pravo v unss na purvo klasirane i evropeistika v su no ot pravoto zado4no v su koeto pisah na 1vo mqsto me deli edna stotna(min bal e 27.01 az imam 27).Kazvat mi 4e imam 6ansove za vtoro klasirane no mi se 6te da 4uq i mnenieto na drugi kandidati ili prieti pravisti
Mersi predvaritelno :P
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

mirabella написа:Privet na vsi4ki prieti i pozdravleniq :D :)
bih iskala da polu4a ot vas suvet tui kato sum izpravena pred dilema-prieha me pravo v unss na purvo klasirane i evropeistika v su no ot pravoto zado4no v su koeto pisah na 1vo mqsto me deli edna stotna(min bal e 27.01 az imam 27).Kazvat mi 4e imam 6ansove za vtoro klasirane no mi se 6te da 4uq i mnenieto na drugi kandidati ili prieti pravisti
Mersi predvaritelno :P
Не, че съм много запозната, но все пак съм почти сигурна, че балът ще бадне поне с една стотна. Щом искаш право, изчакай си второто класиране и според мен си вътре. Едва ли всички приети от 1во класиране ще се запишат.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Advocate написа:То след стажа(1 година ) за придобиване на юридическа правоспособност имаш теоритико-практически изпит и тогава.Тук сме още доста далеч от това , но въпреки това Скорпионе като ще стават адвокати първо адвокатурата да погледнат ,че наизуст трудно , трудно :)
Чл. 294, ал.1 ЗСВ: "Завършилите висше образование по специалността "Право" придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит. "
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

Добре , lapsos със срока просто ,последно Пиперков ни обесняваше ,че са имали година стаж преди време и така съм запомнил ,но щом толкоз държиш на подробностите преди чл.294 ал.1 ЗСВ , трябва да отговаряш на изискванията по чл.163а ал.1 и ал.2 ЗСВ , чл.163б ЗСВ във връзка с необходимите документи и чл.163в във връзка със съдебния район в който може да бъде разпределен кандидат-юристът като най-често е по адрес ,но може да има изключение.
Salus populi suprema lex
Аватар
надето
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от надето »

Advocate написа:Добре , lapsos със срока просто ,последно Пиперков ни обесняваше ,че са имали година стаж преди време и така съм запомнил ,но щом толкоз държиш на подробностите преди чл.294 ал.1 ЗСВ , трябва да отговаряш на изискванията по чл.163а ал.1 и ал.2 ЗСВ , чл.163б ЗСВ във връзка с необходимите документи и чл.163в във връзка със съдебния район в който може да бъде разпределен кандидат-юристът като най-често е по адрес ,но може да има изключение.
След този отговор вече не съм съвсем сигурна дали искам да уча право. Всички тези членове и алинеи ме ужасяват. Как можеш да ги помниш на изуст. :shock:
Право 2 курс 12 група

Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

надето написа:
Advocate написа:Добре , lapsos със срока просто ,последно Пиперков ни обесняваше ,че са имали година стаж преди време и така съм запомнил ,но щом толкоз държиш на подробностите преди чл.294 ал.1 ЗСВ , трябва да отговаряш на изискванията по чл.163а ал.1 и ал.2 ЗСВ , чл.163б ЗСВ във връзка с необходимите документи и чл.163в във връзка със съдебния район в който може да бъде разпределен кандидат-юристът като най-често е по адрес ,но може да има изключение.
След този отговор вече не съм съвсем сигурна дали искам да уча право. Всички тези членове и алинеи ме ужасяват. Как можеш да ги помниш на изуст. :shock:
Не е необходимо. :) Има си справочници за тая работа.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”