Държавна поръчка

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
BLUSH
Постоянно присъствие

Re: Държавна поръчка

Мнение от BLUSH »

Scorpion написа:Все си мисля, че ако човек не може два кандидатстудентски конспекта да пребори, трудно ще превземе правото...
Човек може много неща да го провалят на изпит и тези неща може да не са свързани с общата му подготовка
Пък поста на хахаф ме навежда на мисълта "Който си го може,си го може ".Ако ти си много кадърен специалист няма да останеш незабелязан
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

BLUSH написа: Ако ти си много кадърен специалист няма да останеш незабелязан
Сред морето от висшисти на талази... Фирмите търсят под дърво и камък за способни хорица, кво знаете вий :lol:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Казвате, че излизат повече висшисти, които не могат да си намерят работа. Това е вярно. Но от друга страна ако бъде редуцирана бройката на влизащите в университетите, ще има по голям процент на тези които няма да са влезли и тогава ще има много безработни, и то със средно образование, пазарът няма да може да отговори на техните нужди и те пак ще трябва да търсят някъде другаде реализация. Вярно, че държавата дава пари за всеки един студент, но пък така се завишава качеството на обслужването. Абе мисля, че не трябва да гледаме на нещата плоско. Монетата има две страни. :compress: Всяка година, когато университетът иска да увеличи или намали бройката на студентите, тя се допитва да МОН, т.е дали пазарът може да отговори на тези нужди. А и мисля, че тези които са конкурентноспособни винаги успяват, въпреки наситеността на пазара. Аре стига съм говорил за този пазал че някой ще ме помисли за икономист :lol:
Компютърни науки I курс
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

bggashnik написа: Всяка година, когато университетът иска да увеличи или намали бройката на студентите, тя се допитва да МОН, т.е дали пазарът може да отговори на тези нужди.
Ти да не би да мислиш, че от МОН правят някакви изследвания за нуждите на трудовия пазар. Всичко е по инерция - открай време се приемат много хора в определени специалности и така си остава - без реформи.
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Scorpion написа:
BLUSH написа: Ако ти си много кадърен специалист няма да останеш незабелязан
Сред морето от висшисти на талази... Фирмите търсят под дърво и камък за способни хорица, кво знаете вий :lol:
Ами имам наблюдения...В голям холдинг в София с милиони печалба..юрисконсултите взимат над 3000 4000 лв най-малко...Явили са се за място по обява..Сам можеш да прецениш за каква конкуренция става въпрос....Ако те е страх от конкуренцията..никъде няма да успееш..Майка ми например е стоматолог..в сградата ,в която е кабинетът й има още 11 такива...Но при нея идват най-много пациенти,защото и се доверяват повече като на специалист
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

hahaf написа: Да се замислят тези, които дават мнения какво-що-как за неща, които/с които още не са учили/няма да учат/не са се сблъсквали.
Nothing further :salute:
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Scorpion написа:
bggashnik написа: Всяка година, когато университетът иска да увеличи или намали бройката на студентите, тя се допитва да МОН, т.е дали пазарът може да отговори на тези нужди.
Ти да не би да мислиш, че от МОН правят някакви изследвания за нуждите на трудовия пазар. Всичко е по инерция - открай време се приемат много хора в определени специалности и така си остава - без реформи.
Добре де, сега като приемат много хора не съм видял някой кандидатстудент да се оплаче "-Еееее, що има толкова много места"!Всички се радват, че са влезнали. Ти ако не беше влезнал, щеше ли да ти е яко? Според мен разслояването трябва да става именно след висшето образование-по конкурентноспособния успява. Според теб какви реформи трябва да има-кажи? Не казвам че сме цъфнали и вързали, но ако погледнеш малко в по развитите европейски държави са на същия принцип-лесно влизане и трудно излизане. Сега остава и в Су да направят трудно излизането :P
Компютърни науки I курс
urkn
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от urkn »

Scorpion написа:Все си мисля, че ако човек не може два кандидатстудентски конспекта да пребори, трудно ще превземе правото...

Да,но какъв е стимулът ми да ги преборвам въобще?

Да речем,че конспекта по история е 25 теми,(колкото беше по учебниците по които аз учих).Това прави 25х24/2=300 възможни уникални двойки теми.Ако произволен кандидат-студент знае,например 19 от тези 25 теми,какво се получава? 25-19=6 теми,които той не е учил.6х5/2=15 възможни уникални двойки теми,при които той ще изкара 2. 15/300=5% шанс това да се случи,които намаля драстично при наличието на предварителна и редовна сесия.

За този незначителен и практически нулев риск,имаме 6 теми по-малко =над 20% по-малко работа,които стават много повече с уговорката,че аз си спестявам най-трудния за мен материал,при който ще ми се наложи да отделя много повече усилия.

Ако балообразуващите изпити,обаче са два или повече и не се теглят две теми,а само една,всичко това отпада и наистина се получава реална оценка на знанията върху обективна част от конспекта,а не само върху една-единствена тема,където късмета играе сериозна роля за много от кандидатите.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

bggashnik написа:
Scorpion написа:
Ти ако не беше влезнал, щеше ли да ти е яко?
Ако не бях влезнал, щях да се позамисля: "Ощетиха ли ме наистина или просто аз се надцених?"
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Scorpion написа:
bggashnik написа:
Scorpion написа:
Ти ако не беше влезнал, щеше ли да ти е яко?
Ако не бях влезнал, щях да се позамисля: "Ощетиха ли ме наистина или просто аз се надцених?"
Някъде бях чела мнение...че специално за правото деца с отлични оценки да изпитите за вход не могат да се справят с материала или не им се отдава,харесва.В такъв случай този изпит не е способен да направи подбора достатъчно точен.За мен трябва да има и интервю с кандидатите-това е мое лично,скромно мнение
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Хайде да ви защитя вас-тези които кандидатстват с хуманитарни предмети. Реално оценяването не е толкова обективно както при математика-решена задача- +0.4 от оценката. И един изпит не може да гарантира кой е по способният за една работа. Защото ако имаш 1 единица по -малко от първия това не означава че си по неспособен. :salute:
Компютърни науки I курс
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

Kaто излязоха класиранията и изведнъж системата стана неприятна/тежка/тромава/нелиберална и т.н.

ЗЛЕТА, четете и помнете - ПОБЕДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

BLUSH написа: Някъде бях чела мнение...че специално за правото деца с отлични оценки да изпитите за вход не могат да се справят с материала или не им се отдава,харесва.В такъв случай този изпит не е способен да направи подбора достатъчно точен.За мен трябва да има и интервю с кандидатите-това е мое лично,скромно мнение
И какво ще те питат - какво ти е мнението за същността на правните норми? Или за погасителната давност? :lol:
Пак казвам - ако едни теми по История и 14 автора ви се опънат, изучаването на правото няма да ви върви по мед и масло. Гаранция
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Scorpion написа:
BLUSH написа: Някъде бях чела мнение...че специално за правото деца с отлични оценки да изпитите за вход не могат да се справят с материала или не им се отдава,харесва.В такъв случай този изпит не е способен да направи подбора достатъчно точен.За мен трябва да има и интервю с кандидатите-това е мое лично,скромно мнение
И какво ще те питат - какво ти е мнението за същността на правните норми? Или за погасителната давност? :lol:
Пак казвам - ако едни теми по История и 14 автора ви се опънат, изучаването на правото няма да ви върви по мед и масло. Гаранция
Aми много неща могат да те питат и да добият предстаава за нивото ти..не подценявай тази форма .Колкото до конспектите...има хора едно нещо научат и влезнат каквото искат..просто имат късмет..Да не говорим ,че ако не си писал по шаблон,забрави за хубава оценка,което води до въпроса с уроците...така че до голяма степен всичко зависи до това къде си бил на уроци и от къде си учил..
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Това, което се опитвам да ти кажа, а ти отказваш да разбереш, е че правото е много по-сложно и трудоемко от подготовката по литература и история, взети заедно. Ако с тях не се справи човек, накъде е тръгнал?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”