Пречи ли университетът на старите връзки?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Re: Пречи ли университетът на старите връзки?
кристо точно се изказва общо-взето. а, и обсъждаме най-сетне някаква СМИСЛЕНА тема.
масова практика е това, обуславя се от една поговорка, която всички я знаем - една за далечината, очите и сърцата. до човек си е, така е, но много малко хора не се поддават на рязката промяна в климата и начина на живот, който университета продиктува - особено ако:
- сте от различен от София град и единият остане в уни в родния си град, другият е тук.
- сте все пак в различни университети, с различни схеми
пък и дори да става дума за един университет, една специалност, една група - пак е сложна и неустойчива работата.
честно казано аз се чудя какво ще стане с моята връзка, имайки предвид че от известно време насам малко или много си има напрежение в нея. time will tell..
но обезателно пречи - дали ще е слаб трус или силно земетресение - винаги го има фактора. винаги като винаги, дори трошица да е.
масова практика е това, обуславя се от една поговорка, която всички я знаем - една за далечината, очите и сърцата. до човек си е, така е, но много малко хора не се поддават на рязката промяна в климата и начина на живот, който университета продиктува - особено ако:
- сте от различен от София град и единият остане в уни в родния си град, другият е тук.
- сте все пак в различни университети, с различни схеми
пък и дори да става дума за един университет, една специалност, една група - пак е сложна и неустойчива работата.
честно казано аз се чудя какво ще стане с моята връзка, имайки предвид че от известно време насам малко или много си има напрежение в нея. time will tell..
но обезателно пречи - дали ще е слаб трус или силно земетресение - винаги го има фактора. винаги като винаги, дори трошица да е.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

Мда.. Мисълта беше Out of sight, out of mind...
А и една връзка винаги има край. Много рядко приключва с брак или сериозни неща, па особено и ако е гимназиална връзка.
Аз лично съм против женитба и сериозни работи с гимназиални изгори, защото човек е хубаво да види и друго, да сравни и оцени, пък може и да намери по-добро, знае ли се... Но пък ако хората се обичат, тяхна си работа. Важно е любов да се прави, а не война.
А и една връзка винаги има край. Много рядко приключва с брак или сериозни неща, па особено и ако е гимназиална връзка.
Аз лично съм против женитба и сериозни работи с гимназиални изгори, защото човек е хубаво да види и друго, да сравни и оцени, пък може и да намери по-добро, знае ли се... Но пък ако хората се обичат, тяхна си работа. Важно е любов да се прави, а не война.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Абе, поне за мен университетът си е стъпка напред, която променя мисленето на човека и тази промяна няма как да не се отрази на която и да е връзка, започнала в гимназиални условия. Повечето хора си се променят в университета и дори и ако това не представлява проблем за тях да запазят връзката си, то партньорът може да приеме тази промяна като озадачаваща.
Мда, след тази стъпка нещата или улягат трайно или приключват.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
Дори и да прозвучи малоумно, аз лично се надявам моята връзка да не приключи..като цяло. Би ми било болно само защото сме в различни университети, среди и прочее, всичко да пропадне. В крайна сметка ако нещо такова се случи, то тогава чувствата не са били на такова високо ниво, на каквото съм си мислела.
Това беше в частност, но няма как да не се съглася, че университетът пречи на връзките, пък макар и партньорите да са в една и съща специалност, група. Най-малкото всичко досега ще ти се вижда като нещо отежняващо, което пренасяш в един нов и донякъде вълнуващ свят. Звучи прекалено измислено, но все си мисля, че едно такова усещане е възможно.
Това беше в частност, но няма как да не се съглася, че университетът пречи на връзките, пък макар и партньорите да са в една и съща специалност, група. Най-малкото всичко досега ще ти се вижда като нещо отежняващо, което пренасяш в един нов и донякъде вълнуващ свят. Звучи прекалено измислено, но все си мисля, че едно такова усещане е възможно.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Брей, аз не исках изобщо да отварям такава тема, а вие взехте, че и дискусия заформихте 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Това са глупости. Аз вече карам връзка от почти година и седем месеца и университета грам не ми е попречил.Scarface написа:Споко, ше влезнете в университет и ше приключат дългите връзки![]()
![]()
ПП: Но е вярно, че ученическите връзки малко по малко избледняват. Аз вече почти не поддържам връзка с хората, с които съм учила... То вярно, че не мразех само 2-3 =), от целия клас.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
- Курс: втори
Логично е сега да се зададе въпросът пречи ли работата след завършване на университетската любов ?
New jorney
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Обратна връзка:
Нормално е университетът да оказва някакво влияние върху връзката, но дали хората ще се разделят, това зависи от техните чувства, от силата на връзката им...Аз, примерно, не бих си оставила гаджето, защото съм се запознала с нови хора и не ми е вече интересен. Ако обаче нещата не вървят между нас и не се разбираме, би било по-лесно да се разделим, когато сме далеко един от друг. Защото когато учиш в университет и си далеко от родния си град, ти е по-лесно да продължиш напред. Пак ти е гадно за гаджето ти, за времето, в което сте били заедно, мъчно ти е, но си запълваш времето. А когато си у вас, всичко те подсеща за него, за моментите ви заедно и е много по-вероятно да не се разделите. Така мисля аз.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- Leila_Valera
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: втори
По стечение на обстоятелствата приключих връзката си още това лято и може би така е по-добре, защото в конкретния случай тя беше обречена на неуспех и без това
Мисля, че приемът в университет дава шанс за ново начало в много отношения - нов град, ново учебно заведение, ново обкръжение...От лични наблюдения мога да споделя, че връзка от разстояние е много трудна за поддържане и в един момент приключва от самосебе си, ако няма изглед двамата да се съберат след време.
Аз изпитвам нужда да започна начисто в София и се радвам, че си спестих тревогите по запазването на връзка от предишен етап на живота ми.
Аз изпитвам нужда да започна начисто в София и се радвам, че си спестих тревогите по запазването на връзка от предишен етап на живота ми.
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.
Регионално развитие и политика
Регионално развитие и политика
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
А я някой да каже, какво става ако сте от София и гаджето и учите в един Вуз?
Няма го това местене в друг град, повечето ви приятели и компанията са на лице и с вас.
Колко би издържала такава връзка.
Няма го това местене в друг град, повечето ви приятели и компанията са на лице и с вас.
Колко би издържала такава връзка.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
Тогава ще е мазало ако се развият на зле нещата. Ако говорим за циркулиране в група...вързан ще си с тоя човек така или иначе, а пък ако се захванеш с някой нов от групата той ще е свидетел на всичко, или vice versa - ти на неговото.
Това вече НАИСТИНА е кофти. Всеки ден да ти се напомня, или ще се озлобиш, или накрая съвсем ще отебеш в апатия, от лошите /говорим ако едната страна има все още силни чувства/.
Това вече НАИСТИНА е кофти. Всеки ден да ти се напомня, или ще се озлобиш, или накрая съвсем ще отебеш в апатия, от лошите /говорим ако едната страна има все още силни чувства/.
The storm is coming...

- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
не, не е така.Kristo написа:
Докато при момичетата, които знам, тяхното влизане във ВУЗ не им пречи да си стоят със старото гадже, защото не се опитват да навлязат в новата "групичка" от състуденти и да се огледат кво има наоколо като мъже. И съответно много от тях успяват. Но зависи от гаджето им, то какво прави.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
Не бе, прав е донякъде, въпреки че много зависи от човека. Като цяло момичетата са по-стабилни в това отношение и много не се оглеждат за нови възможности.