Относно общежитията
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Относно общежитията
Разбрах, че се иска акт за раждане при подаване на молба.Проблем ли е, ако се носи ксерокопие или задължително трябва да е оригинал ?
- SheAndHerDarkness
- Да живей словото
- Специалност: Индология
- Курс: първи
Re: Относно общежитията
Доколкото разбрах, трябва да носиш копие на акта за раждане, може да се наложи на него да напишеш "Вярно с оригинала" и да се подпишеш, но не съм съвсем сигурна за това.
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
What is our soul for,
Само копие е.
Пишеш на него "Вярно с оригинала" и удряш подпис. Самия оригинал не ти трябва да го носиш на място.
Пишеш на него "Вярно с оригинала" и удряш подпис. Самия оригинал не ти трябва да го носиш на място.

-
urkn
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
един бърз тъп въпрос:може ли да си пусна интернет в стаята,ще ми правят ли проблем ако дупчат за кабели и такива неща?
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Само адвокати и страни по дела могат сами да удостоверяват, че документът съответства на оригинала. Ако изобщо е необходима заверка на копието, тя трябва да се направи от нотариус.SheAndHerDarkness написа:Доколкото разбрах, трябва да носиш копие на акта за раждане, може да се наложи на него да напишеш "Вярно с оригинала" и да се подпишеш, но не съм съвсем сигурна за това.
Можеш, разбира се!!urkn написа:един бърз тъп въпрос:може ли да си пусна интернет в стаята,ще ми правят ли проблем ако дупчат за кабели и такива неща?
-
lavidaloca
- В началото бе словото
- Курс: трети
Това за адвокатите звучи логично, но не съм много съгласен, тъй като в крайна сметка цялата кандидат-студентска кампания на хората, идващи от провинцията излиза противозаконна. Като си подаваш документите в бюрата носиш копие от диплома, лична карта и т.н и те се заверяват с печат "Вярно с оригинала" без нотариус, а само срещу личен подписpink floyd написа:Само адвокати и страни по дела могат сами да удостоверяват, че документът съответства на оригинала. Ако изобщо е необходима заверка на копието, тя трябва да се направи от нотариус.SheAndHerDarkness написа:Доколкото разбрах, трябва да носиш копие на акта за раждане, може да се наложи на него да напишеш "Вярно с оригинала" и да се подпишеш, но не съм съвсем сигурна за това.
Кой може и кой не - не знам, но е факт, че така се правеше при класацията на горните курсове. Не философстВУвайте излишно. 

- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Съгласна съм с Вики - това е процедурата.... Ама че свят градим за децата си обаче - вече честната дума и личния подпис нищо ли не струват?Victoria написа:Кой може и кой не - не знам, но е факт, че така се правеше при класацията на горните курсове. Не философстВУвайте излишно.
Ако няма заплаха от наказание не можем да си вярваме ли?
Говоря принципно и задавам излишни въпроси, знам, обаче........ накъде вървим....
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- Leila_Valera
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: втори
В самата заповед на ректора пише, че копието трябва да бъде саморъчно заверено с подпис (и "Вярно с оригинала"). Ако създадат проблем на някого от записващите се, че не е нотариално заверено, това би било в противоречие със заповедта.
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.
Регионално развитие и политика
Регионално развитие и политика
здравейте, кандидатствам за общевитие за полу сирак, за всеки случай си взех и бележка за социалните доходите на майка ми, но имам и брат който работи какво да правя и за него ли трябва някакъв документ? или след като съм полу сирак не е нужно удостоверение за социални доходи?
- SheAndHerDarkness
- Да живей словото
- Специалност: Индология
Трябва да представиш само акта за раждане + смъртен акт.
What is our flesh for,
What is our soul for,
What is our soul for,
- JackInTheBox
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
- Курс: трети
- Обратна връзка:
"...samanta_ написа:здравейте, кандидатствам за общевитие за полу сирак, за всеки случай си взех и бележка за социалните доходите на майка ми, но имам и брат който работи какво да правя и за него ли трябва някакъв документ? или след като съм полу сирак не е нужно удостоверение за социални доходи?
в) за ползващите предимство поради:
- един или двама починали или неизвестни родители - към молбата декларация се прилагат съответно: копие от акт за смърт на починалите родители, а при неизвестни родители - удостоверява се с приложеното копие от акт за раждане на студента;
- родител инвалид с над 90% намалена работоспособност - към молбата декларация се прилага копие от решението на ТЕЛК за родителя;
...
При неприлагане на посочените документи към молбата-декларация, съответното предимство не се зачита."
Това е от нормативната разпоредба на поделенито, което ръководи дейността на общежитията надявам се да ти е от полза.
стрийм
искате да кажите, че е излишно да искарвам удостоверения за трудови доходи? благодаря ви много
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
Хахаха аз пък ще си имам общежитие от по рано поради курса който ще карам от началото на септември! е не се знае после дали ще си го задържа но важното е че тази специалност ми дава наистина много привилегии и ми и е много кеффф!

I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Не бях чувал за тази заповед, значи може и собственоръчно. То и без нея може така да се мине, но лелките щяха да имат перфектен повод да се правят на интересни. Прави сте, хораLeila_Valera написа:В самата заповед на ректора пише, че копието трябва да бъде саморъчно заверено с подпис (и "Вярно с оригинала").