Относно общежитията

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Относно общежитията

Мнение от happyswift »

Разбрах, че се иска акт за раждане при подаване на молба.Проблем ли е, ако се носи ксерокопие или задължително трябва да е оригинал ?
Аватар
SheAndHerDarkness
Да живей словото
Специалност: Индология
Курс: първи

Re: Относно общежитията

Мнение от SheAndHerDarkness »

Доколкото разбрах, трябва да носиш копие на акта за раждане, може да се наложи на него да напишеш "Вярно с оригинала" и да се подпишеш, но не съм съвсем сигурна за това.
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Само копие е.
Пишеш на него "Вярно с оригинала" и удряш подпис. Самия оригинал не ти трябва да го носиш на място.
Изображение
urkn
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от urkn »

един бърз тъп въпрос:може ли да си пусна интернет в стаята,ще ми правят ли проблем ако дупчат за кабели и такива неща?
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

SheAndHerDarkness написа:Доколкото разбрах, трябва да носиш копие на акта за раждане, може да се наложи на него да напишеш "Вярно с оригинала" и да се подпишеш, но не съм съвсем сигурна за това.
Само адвокати и страни по дела могат сами да удостоверяват, че документът съответства на оригинала. Ако изобщо е необходима заверка на копието, тя трябва да се направи от нотариус.
urkn написа:един бърз тъп въпрос:може ли да си пусна интернет в стаята,ще ми правят ли проблем ако дупчат за кабели и такива неща?
Можеш, разбира се!! :lol: Без интернет половината Студентски да се е гръмнал досега.
lavidaloca
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от lavidaloca »

pink floyd написа:
SheAndHerDarkness написа:Доколкото разбрах, трябва да носиш копие на акта за раждане, може да се наложи на него да напишеш "Вярно с оригинала" и да се подпишеш, но не съм съвсем сигурна за това.
Само адвокати и страни по дела могат сами да удостоверяват, че документът съответства на оригинала. Ако изобщо е необходима заверка на копието, тя трябва да се направи от нотариус.
Това за адвокатите звучи логично, но не съм много съгласен, тъй като в крайна сметка цялата кандидат-студентска кампания на хората, идващи от провинцията излиза противозаконна. Като си подаваш документите в бюрата носиш копие от диплома, лична карта и т.н и те се заверяват с печат "Вярно с оригинала" без нотариус, а само срещу личен подпис :roll:
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Кой може и кой не - не знам, но е факт, че така се правеше при класацията на горните курсове. Не философстВУвайте излишно. ;)
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Victoria написа:Кой може и кой не - не знам, но е факт, че така се правеше при класацията на горните курсове. Не философстВУвайте излишно. ;)
Съгласна съм с Вики - това е процедурата.... Ама че свят градим за децата си обаче - вече честната дума и личния подпис нищо ли не струват?

Ако няма заплаха от наказание не можем да си вярваме ли?
Говоря принципно и задавам излишни въпроси, знам, обаче........ накъде вървим....
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
Leila_Valera
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мнение от Leila_Valera »

В самата заповед на ректора пише, че копието трябва да бъде саморъчно заверено с подпис (и "Вярно с оригинала"). Ако създадат проблем на някого от записващите се, че не е нотариално заверено, това би било в противоречие със заповедта.
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.

Регионално развитие и политика
samanta_
От дъжд на вятър

Мнение от samanta_ »

здравейте, кандидатствам за общевитие за полу сирак, за всеки случай си взех и бележка за социалните доходите на майка ми, но имам и брат който работи какво да правя и за него ли трябва някакъв документ? или след като съм полу сирак не е нужно удостоверение за социални доходи?
Аватар
SheAndHerDarkness
Да живей словото
Специалност: Индология

Мнение от SheAndHerDarkness »

Трябва да представиш само акта за раждане + смъртен акт.
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

samanta_ написа:здравейте, кандидатствам за общевитие за полу сирак, за всеки случай си взех и бележка за социалните доходите на майка ми, но имам и брат който работи какво да правя и за него ли трябва някакъв документ? или след като съм полу сирак не е нужно удостоверение за социални доходи?
"...
в) за ползващите предимство поради:
- един или двама починали или неизвестни родители - към молбата декларация се прилагат съответно: копие от акт за смърт на починалите родители, а при неизвестни родители - удостоверява се с приложеното копие от акт за раждане на студента;
- родител инвалид с над 90% намалена работоспособност - към молбата декларация се прилага копие от решението на ТЕЛК за родителя;
...
При неприлагане на посочените документи към молбата-декларация, съответното предимство не се зачита."

Това е от нормативната разпоредба на поделенито, което ръководи дейността на общежитията надявам се да ти е от полза.
стрийм
samanta_
От дъжд на вятър

Мнение от samanta_ »

искате да кажите, че е излишно да искарвам удостоверения за трудови доходи? благодаря ви много
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология

Мнение от Master_of_Sin »

Хахаха аз пък ще си имам общежитие от по рано поради курса който ще карам от началото на септември! е не се знае после дали ще си го задържа но важното е че тази специалност ми дава наистина много привилегии и ми и е много кеффф! :cheers: :mrgreen: :mrgreen:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Leila_Valera написа:В самата заповед на ректора пише, че копието трябва да бъде саморъчно заверено с подпис (и "Вярно с оригинала").
Не бях чувал за тази заповед, значи може и собственоръчно. То и без нея може така да се мине, но лелките щяха да имат перфектен повод да се правят на интересни. Прави сте, хора :P
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”