Teма за КС въпроси от различно естество
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
deasly
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Тема за КС въпроси от различно естество
искам да питам какво ще рече следното нещо:
Стопанско управление (английски език) редовно 20 24
където 20 е броя на местата, а 24 броя на приетите ... как става това и какво означава - ще има повече курсисти в специалността ли?
Стопанско управление (английски език) редовно 20 24
където 20 е броя на местата, а 24 броя на приетите ... как става това и какво означава - ще има повече курсисти в специалността ли?
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Просто има хора с дублиран бал от последните места.Това,означава че ще има повече хора от отпуснатото.Не знам дали ме разбра...
Компютърни науки 1 курс
-
deasly
- В началото бе словото
"отпуснатото" не го разбрах, но за дублирания бал ми стана ясно...
това косвено означава, че шанса на тези с по-нисък бал от минималния е нищожен?
това косвено означава, че шанса на тези с по-нисък бал от минималния е нищожен?
- morfei
- Форумно зомби
Това, че са приети повече хора от отпуснатите бройки значи, че шансовете на резервите намаляват. А това колко намаляват зависи от бройката приети повече от опуснатите места.В този случай шансовете не намаляват драстично защото са приети само с 4 души повече.
Компютърни науки 1 курс
-
Chopin
- Да живей словото
- Специалност: жираф - редовно
Аз по погрешка съм писал История пред Политология, а искам Политология.
Балът ми стига - 27.00 е, но дали мислите, че политологията ще се напълни още на първо класиране, тъй като местата са 30.(Ако някой има лични впечатления от минали кск)
Аз ще подам молба за прекласиране, но знам ли. Кофти, че ми стига бала, а може и да не успея.
Балът ми стига - 27.00 е, но дали мислите, че политологията ще се напълни още на първо класиране, тъй като местата са 30.(Ако някой има лични впечатления от минали кск)
Аз ще подам молба за прекласиране, но знам ли. Кофти, че ми стига бала, а може и да не успея.
-
deasly
- В началото бе словото
значи тeзи 4 души покриват минималния бал ... и всeки приeт, който нe сe запишe, сe освобождава възможност за тях и чак слeд това идва рeд на тeзи с по-нисък успeх?morfei написа:Това, че са приети повече хора от отпуснатите бройки значи, че шансовете на резервите намаляват. А това колко намаляват зависи от бройката приети повече от опуснатите места.В този случай шансовете не намаляват драстично защото са приети само с 4 души повече.
- morfei
- Форумно зомби
Да, тези 4 дущи покриват минималния бал и всички тези 24 души са приети. Трябва да се отпишат най-малко 5 души, за да има място за някой от резервите(евентуално няколко ако имат еднакъв бал).Ако не си ме разбрал пиши, ще се опитам да обясня по-добре.deasly написа:значи тeзи 4 души покриват минималния бал ... и всeки приeт, който нe сe запишe, сe освобождава възможност за тях и чак слeд това идва рeд на тeзи с по-нисък успeх?morfei написа:Това, че са приети повече хора от отпуснатите бройки значи, че шансовете на резервите намаляват. А това колко намаляват зависи от бройката приети повече от опуснатите места.В този случай шансовете не намаляват драстично защото са приети само с 4 души повече.
Компютърни науки 1 курс
Nikoi znae li kakvi sa bili balovete minalata godina na parvo klasirane?
Za 15 stotni ne sam klasiran na parvoto klasirane!
Za 15 stotni ne sam klasiran na parvoto klasirane!
А какво стана с рекорда за хората online днес?
Ако не е подобрен, то поне близо ли сме били?
Живо ме интересува
Живо ме интересува
Слабо, слабо...Толкова съм разочарован.Chimera написа:А какво стана с рекорда за хората online днес?Ако не е подобрен, то поне близо ли сме били?
![]()
![]()
Живо ме интересува
Очаквах поне 350-400 човека да сринат форума, а май не бяхме повече от 250-260.
Изложихме се !

- beautiful_disaster
- В началото бе словото
така искам да участвам на второ класиране .. участвам.. примерно ме приемат в друга специалност, но след второто класиране решавам, че независимо от това ще се запиша това, което съм приета на първо класиране ... нали може така ?
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Хенри Форд
Ако те приемат на второ класиране, това може да стане само в по-горна специалност от тази, в която са те приели на първо класиране.А от по-горна специалност в списъка..не можеш да паднеш към по-ниска.beautiful_disaster написа:така искам да участвам на второ класиране .. участвам.. примерно ме приемат в друга специалност, но след второто класиране решавам, че независимо от това ще се запиша това, което съм приета на първо класиране ... нали може така ?

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Абе, и аз същото тръгнах да го пиша, обаче после се сетих за друго.
Ако си приет на първо класиране, да кажем психология, която ти е трето желание...
Отиваш и си оставяш дипломата във философския. Като гаранция, за да могат да ти запазят мястото.
След това заминаваш на второ класиране. На второ класиране минаваш едно желание по-нагоре - да кажем, право задочно.
Оттук обаче ти твоето място в психологията си го държиш. И ако искаш, отиваш, изтегляш си дипломата от там и се занасяш към ЮФ - дали за да я депозираш там за трето класиране или да се запишеш директно, твоя си работа. Обаче, ако искаш да си останеш в психология, не би трябвало да има абсолютно никакви пречки това да стане.
Ако си приет на първо класиране, да кажем психология, която ти е трето желание...
Отиваш и си оставяш дипломата във философския. Като гаранция, за да могат да ти запазят мястото.
След това заминаваш на второ класиране. На второ класиране минаваш едно желание по-нагоре - да кажем, право задочно.
Оттук обаче ти твоето място в психологията си го държиш. И ако искаш, отиваш, изтегляш си дипломата от там и се занасяш към ЮФ - дали за да я депозираш там за трето класиране или да се запишеш директно, твоя си работа. Обаче, ако искаш да си останеш в психология, не би трябвало да има абсолютно никакви пречки това да стане.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

Абе, и аз си го мислих това докато пишех.
Хмм, интересно..

- aciana
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
Не може. Още в момента, когато излязат резултатите от 2-ро класиране и се окаже, че балът ти стига за по-горна специалност, ти автоматично изхвърчаш от предишната, независимо къде ти се намира дипломата. Така ако не си вземеш дипломата и не се запишеш в новата специалност преставаш да съществуваш за СУ, независимо, че дипломата ти е все още там.
Just washing it aside аll of the helplessness inside.
Pretending I don't feel misplaced.
It's so much simpler than change.
It's easier to run replacing this pain with something numb.
It's so much easier to go than face all this pain here all alone.
Pretending I don't feel misplaced.
It's so much simpler than change.
It's easier to run replacing this pain with something numb.
It's so much easier to go than face all this pain here all alone.